Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν τους Κινέζους σε μάχες χαρακωμάτων για την εισβολή στην Ταϊβάν – ΗΠΑ: “Θα επιτεθούν μαζί Ρωσία και Κίνα – Πόλεμος δύο μετώπων”

Κοινοποίηση:
PLA-trenches-1-960x481

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία πως βοηθά την Κίνα να προετοιμάσει την εισβολή στην Ταϊβάν. Οι Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν το Κογκρέσο πως αυτό που φαίνονταν “αδιανόητο” πριν λίγα χρόνια τώρα είναι εξαιρετικά πιθανό:

Η Ρωσία δεν εκπαιδεύει μόνο τον κινεζικό Στρατό αλλά οι δύο χώρες θα συγχρονιστούν για την επίθεση στην Ταϊβάν.

HΠΑ: Η Ρωσία εκπαιδεύει τη Κίνα – Πιθανή δεύτερο μέτωπο

Το ζήτημα μιας “κοινής εισβολής στην Ταϊβάν από Ρωσία και Κίνα” αναλύθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Με τον όρο αυτό, οι Αμερικανοί δεν εννοούν μια κοινή επίθεση στην Ταϊβάν από Ρωσία και Κίνα αλλά ότι η Ρωσία θα μπορούσε να συντονιστεί στρατιωτικά με την Κίνα για να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο εάν επιτεθεί στην Ταϊβάν. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν οι Αμερικανοί εννοούν άλλο μέτωπο εκτός από αυτό της Ουκρανίας.

Πιο αναλυτικά, η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Avril Haines, μίλησε στο Κογκρέσο για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Κίνα και τη Ρωσία να ασκούνται μαζί για την Ταϊβάν και να αναγνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα μέρος όπου η Κίνα θέλει σίγουρα η Ρωσία να συνεργαστεί μαζί της. Και δεν βλέπουμε κανένα λόγο να μην το κάνουν αυτό” είπε η Χέινς.

Ταυτόχρονα, η επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σημείωσε ότι υπάρχει μια «χωρίς σύνορα εταιρική σχέση» μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, της πολιτικής, καθώς και της στρατιωτικής και τεχνολογικής σφαίρας.

Το Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι «ανησυχεί ακόμη περισσότερο για τις απαιτήσεις στρατιωτικής ισχύος σε ένα περιβάλλον όπου» η Ρωσία και η Κίνα «θα συνεργαστούν σίγουρα και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη» είπε ο αντιστράτηγος Jeffrey Kruse.

«Η ουσία είναι ότι, βασικά, αν είχαμε μια σύγκρουση με έναν, οι πιθανότητες είναι ότι θα έχουμε και ένα δεύτερο μέτωπο», γεγονός που επηρεάζει τον σχεδιασμό, τον εξοπλισμό και τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Οι ρωσικές και κινεζικές στρατιωτικές δυνάμεις ακόμη και αν δεν είναι διαλειτουργικές, «θα ήταν σίγουρα συνεργάσιμες και θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη στη δομή και τον σχεδιασμό των δυνάμεων».

Ο Χέινς συμφώνησε ότι ένας πόλεμος δύο μετώπων είναι πιθανός, ενώ η πιθανότητα «εξαρτάται από το σενάριο».

Oι Κινέζοι κατασκεύασαν ομοίωμα της Ταϊβάν! Εκπαίδευση σε drones FPV

Πολυάριθμα βίντεο δείχνουν Κινέζους στρατιώτες του PLA να χρησιμοποιούν μακέτες πόλεων της Ταϊβάν για τις στρατιωτικές τους ασκήσεις.

Οι Αμερικανοί εντόπισαν μια δεύτερη Ταϊβάν στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας. Οι Κινέζοι είχαν κατασκευάσει ένα ακριβές αντίγραφο του οδικού δικτύου κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο της Ταϊβάν.

Οι Κινεζικές δυνάμεις ασκούνται πάνω στην κατάληψη οχυρώσεων και χαρακωμάτων τύπου Ουκρανίας σε επιχειρήσεις με drone αντί-FPV και drones FPV.

Σε αρκετές ασκήσεις συμμετέχουν και Ρώσοι αξιωματικοί οι οποίοι καθοδηγούν τους Κινέζους και τους μεταφέρουν την εμπειρία τους από την Ουκρανία πάνω σε μάχες και τακτικές του ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: warnews247.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗΣ

Comments are closed.