Οι Ρώσοι διέλυσαν το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας – Επίθεση με 90 πυραύλους και 60 drones’

Κοινοποίηση:
2d0163f53eda819384da8b63ad365e9b_XL (1)

Μαζική επίθεση με 90 πυραύλους και 60 drones πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 22/3 η Ρωσία, με τους Ουκρανούς να κάνουν λόγο για το πιο ισχυρό «χτύπημα» που έχει γίνει ποτέ στο ενεργειακό σύστημά της.

«Η πρωινή επίθεση στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας ήταν η μεγαλύτερη όλων των εποχών.
Χαρακτηρίστηκε από την χρήση συνδυασμένων όπλων.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, σε θερμικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, καθώς και σε κεντρικούς υποσταθμούς που διαχειρίζεται η Ukrenergo» υποστήριξε ο επικεφαλής της ενεργειακής εταιρείας Ukrenergo, Vadim Kudrytsky.
Όπως είπε ο Kudrytsky, οι ενεργειακές εγκαταστάσεις σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας υπέστησαν ζημιές, ενώ τόνισε ότι ειδικά στην πόλη του Kharkiv, η κλίμακα των ζημιών ήταν μεγαλύτερη από ό,τι σε άλλες περιοχές».

Μαζική επίθεση

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, η ρωσική επίθεση εκδηλώθηκε με 90 πυραύλους και 60 drones και ήταν μια από τις ισχυρότερες των τελευταίων τριών μηνών.
Όπως υποστήριξε, από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, 14 τραυματίστηκαν ενώ τρεις αγνοούνται.
«Υπήρχαν περισσότερα από 60 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι τύπου Shahed και σχεδόν 90 πύραυλοι διαφορετικών τύπων» υποστήριξε ο Zelensky, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν από αυτή τη φρίκη».
Οι αεροπορικές δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν 92 από 151 πυραύλους και drones που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Στόχος το υδροηλεκτρικό φράγμα του Δνείπερου στη Zaporizhia

Στόχοι των ρωσικών πυραύλων και drones ήταν εγκαταστάσεις παραγωγής, υποσταθμοί υψηλής τάσης και υποσταθμοί χειριστών διανομής.
Ο επικεφαλής της Ukrenergo υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το φράγμα μετά την επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Δνείπερου στη Zaporizhia ενώ αναφέρονται διακοπές ρεύματος σε Οδησσό, Krivoy Rog, Kirovograd, Khmelnitsky, Dnepropetrovsk, Sumy, Dnepropetrovsk και Poltava.

Συναγερμός σε 20 περιοχές, έπεσε το Διαδίκτυο

Σημειώνεται πως συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε από τις 04:30 ώρα Ελλάδας σε 14 περιοχές της Ουκρανίας που αργότερα επεκτάθηκε σε 20 επαρχίες και στο Κίεβο.
Υπήρξαν αναφορές για εκρήξεις σε Dnieper, Ivano-Frankivsk, Κίεβο, Krivoy Rog, Kropyvnytskyi, Sumy, Kharkiv, Khmelnitsky καθώς και στη Zaporizhia.
Όπως υποστήριξε ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, German Galushchenko ζημιές αναφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ενώ η ουκρανική ενεργειακή εταιρεία DTEK αναφέρει σοβαρές ζημιές στον εξοπλισμό των θερμοηλεκτρικών σταθμών της χώρας, χωρίς να διευκρινίζει για ποιους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς μιλάει.
Επιπλέον, τόσο στα ανατολικά όσο και στα κεντρικά και δυτικά της Ουκρανίας, υπήρξαν αναφορές για ζημιές σε ζωτικής σημασίας και βιομηχανικές υποδομές ενώ γίνεται λόγος για μεγάλης κλίμακας διακοπή του Διαδικτύου στη χώρα.

Τεράστιο πλήγμα στο Kharkiv

Χωρίς ηλεκτρική ενέργεια είναι σχεδόν όλο το Kharkiv, καθώς και πολλές περιοχές του Δνείπερου, στο Krivoy Rog, στο Kropyvnytskyi, στο Khmelnitsky και σε κοντινές πόλεις.
Στο Kharkiv καταγράφονται επίσης προβλήματα ύδρευσης και επικοινωνιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πραγματικα ποσο ψεμα εχουν φαει αυτοι που νομιζαν οτι ο Πουτιν ψαχνει καποιους Ναζι… και αυτοι που νομιζαν οτι ειναι καλος… ενω ειναι φιλος του Μογγολου του Ερντογαν και πιονι της Παλιας Ταξης Πραγματων , του πιο παλιου μισανθρωπικου συστηματος δηλαδη… . Ο τυπος ειναι ενας δικτατορας που ειναι επικυνδινος για ολη τη γη πλεον . Ευτυχως σε λιγο θα φυγει ( ειναι πιθανο ) . Βγαινουν συχνα ειδησεις για ουφο και εξωγηινους ( «Βρήκαμε UFO πάνω από τη Χιλή, είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια», λένε οι επιστήμονες ) θα ερθουν Fake Aliens θα πας στην Παγκοσμια Κυβερνηση και θα πουν οτι η γη δε γυριζει γυρω απο τον ηλιο,μετα θα ερθει ο αντιχριστος ( μετα θα πεσει ) και μετα θα γινουν αλλα . Στην Παγκοσμια Κυβερνηση οι δικτατορες του σημερα ( και οι πολιτικοι πιονια ) θα ειναι παρελθον η δε θα ειναι αυτο που ειναι σημερα ( οι πιο πολλοι αν οχι ολοι ) . Αυτα που θα γινουν ( γενικα ) εχουν σχεση με την αποκαλυψη .

Comments are closed.