Οι ΜΑΓΚΙΕΣ πληρώνονται κύριοι! Μόνο που δεν θα τις πληρώσετε εσείς, αλλά ο λαουτζίκος! – Ενεργειακός Αρμαγεδδών: Ο καθένας μόνος του και ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Κοινοποίηση:
ολαφ

Διαμαρτύρονται τώρα οι χώρες που υπέγραφαν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας χωρίς να έχουν καλύψει το ενεργειακό κενό τους

Δικαιολογημένα χαρακτήρισε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τα σχεδιαζόμενα μέτρα για την προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στη Γερμανία από την ενεργειακή κρίση και την άνοδο των τιμών, απαντώντας στην ευρωπαϊκή κριτική για το πακέτο στήριξης των 200 δισ. ευρώ και τις πιέσεις πολλών εταίρων της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποδεχθεί ένα σχήμα οικονομικής αλληλεγγύης.

Και αυτό ουσιαστικά δίνει το σινιάλο για το “ο σώζων εαυτόν σωθήτω” καθώς μπροστά στον οικονομικό Αρμαγεδδών που δημιούργησαν οι πολιτικοί της ΕΕ (μεταξύ αυτών και ο Κ.Μητσοτάκης) μετά την επιβολή των οικονομικών κυρώσεων στην Ρωσία, τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μόνοι τους, οδηγώντας τις κοινωνίες στην ύφεση και την ακρίβεια, καθώς το Βερολίνο ξεκόβει τα κοινά προγράμματα τύπου αντιμετώπισης του COVID!

Έτσι η Γερμανία θα δώσει στις επιχειρήσεις της πλεονέκτημα σε σχέση με τις ανταγωνίστριές της των χωρών που δεν έχουν τα μέσα να χρηματοδοτήσουν μία τόσο ισχυρή «ασπίδα» κατά της εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας ή αλλιώς η αρχή της “γερμανοποιήσης της Ευρώπης”.

Σε δηλώσεις του, μετά τις κατηγορίες πως η Γερμανία κάνει το δικό της «παιχνίδι», ο κ. Σολτς σημείωσε ότι και άλλες χώρες λαμβάνουν παρόμοια μέτρα με το Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ευρωπαίοι επίτροποι Οικονομίας και Εσωτερικής Αγοράς Πάολο Τζεντιλόνι και Τιερί Μπρετόν πρότειναν την προσφυγή σε αμοιβαιοποιημένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο εργαλεία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανίας.

Το κοινό τους άρθρο την Τρίτη έδωσε το έναυσμα για μία συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συνέρχονται στο Λουξεμβούργο, την ώρα που ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Σουηδία δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για νέα έκδοση κοινού χρέους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Χμμμμμμμ!!!! Καθολου, δεν μου αρεσει, αυτη η προταση! “Πρότειναν την προσφυγή σε αμοιβαιοποιημένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο εργαλεία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανίας”!

    Υ.γ. Υπενθυμιση, προς “εταιρους”! Ετσι, για την Ιστορια! Συμφωνα με το Διεθνες Δικαιο, Απαγορευεται να βαζεις χερι, στα περιουσιακα στοιχεια μιας Χωρας, εστω και αν υπαρχουν “χρεη”! Ποσο μαλλον δε, οταν αυτα ειναι “μουσενια” και στα υψη, λογω τοκων και χρεολυσιων! Εν ολιγοις, αντικαθιστουν τις “οικονομικες φουσκες” τους, με τα περιουσιακα στοιχεια μας! Εσκεμμενες ενεργειες, για να εχουν αιωνια σκλαβωμενη την Ελλαδα μας και να κλεβουν τον πλουτο της!

  2. Φριτς μην ανησυχεις για το….ενεργειακο και διαβασε λιγη ιστορια! Η πρωτη πουτινιαρικη μπομπα θαρθει καρφι Βερολινο για να ζεσταθεις!
    Τριτη και φαρμακερη που λεει κι ο λαος! Οι υπολοιποι περιμενουμε τη σειρα μας για το….μανα εξ ουρανου μαλλον αναλογα με τις αμερικλανικες βασεις που εχουμε στα χωραφια μας!

  3. Καλά να πάθουν οι πουτανοχώρες που υπέγραψαν τις κυρώσεις κατά του Ρώσου.

Comments are closed.