Οδηγούν «χαλαροί» στη ΛΕΑ – Δεν μάθαμε τίποτα από τη φωτιά στην Κινέτα

Κοινοποίηση:
lea-dromos

Οργή προκαλούν εικόνες που καταγράφουν ασυνείδητους οδηγούς να κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας.

 

Τα βίντεο ελήφθησαν από οδηγούς που βρίσκονταν ακινητοποιημένοι στον αυτοκινητόδρομο, που «έφραξε» το βράδυ τη Δευτέρας καθώς σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων από το Κιάτο μέχρι και την Ελευσίνα. Κινούμενοι στη ΛΕΑ, οι ασυνείδητοι οδηγοί έκλειναν τη μοναδική δίοδο σε ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, περιπολικά αλλά και οδηγούς που κάποια έκτακτη ανάγκη θα τους ανάγκαζε να παρακάμψουν την αναμονή.

Οι τραγικές συνέπειες της πρακτικής αυτής φάνηκαν το μεσημέρι της 23 Ιουλίου, στη μεγάλη φωτιά της Κινέτας (που δυστυχώς λίγο αργότερα επισκιάστηκε από την τραγωδία στο Μάτι). Τότε, πολλά πυροσβεστικά οχήματα είχαν εγκλωβιστεί στην ουρά που είχαν σχηματίσει τα οχήματα που κινούνταν στη ΛΕΑ, μη μπορώντας να προσεγγίσουν την πυρκαγιά και να συμβάλουν στην κατάσβεση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Εδώ πέρα εμείς έτσι μας μάθανε τώρα δεν γίνεται στα καλα καθούμενα να τα αλλάξουν αυτά πάνε αλυσίδα δηλαδή από την αρχη

  2. Ετσι είναι κι εγώ το απόγευμα που επέστρεφα το διαπίστωσα. Παντα ο γνωστός ο μάγκας ο Ελληνας. Θυμάμαι πριν 5 χρόνια στο Μόναχο οταν πηγαίναμε με λεωφορείο στο αεροδρόμια και είχε μποτιλιάρισμα προτείναμε στον Ελληνα οδηγό να μπει στη ΛΕΑ. Μας απάντησε πως θα τον πιάσουν αμέσως και θα του πάρουν την άδεια κυκλοφορίας για 5 χρόνια. Αν γίνονταν το ίδιο κι εδώ να δούμε πόσοι μάγκες θα υπήρχαν.

Leave a Response