Οδεύει προς νέα παράταση το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων

Κοινοποίηση:
καφετερια

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο η εστίαση να ανοίξει στις 4 Μαΐου, δηλαδή την Τρίτη του Πάσχα. Λίγη υπομονή ακόμα θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες για το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να σηκώσουν ρολά την Δευτέρα 10 Μαΐου, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Την ίδια στιγμή, μετά τα κορονοπάρτι σε πολλες πλατείες όλης της χώρας, αρκετοί λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως ήσουν θα έπρεπε να εξεταστεί νωρίτερο άνοιγμα της εστίασης έτσι ώστε οι νέοι να μοιράζονται σε ανοιχτά μαγαζιά και όχι να συγκεντρώνονται στις πλατείες.

Δερμιτζάκης: Να ανοίξει η εστίαση
Πρόταση για άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων έκανε ο καθηγητής Δερμιτζάκης. Ο καθηγητής είπε ότι η βελτίωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι απόλυτα σχετιζόμενα με τα «μικρά ανοίγματα» που έχουν γίνει και συνεπώς αυτά τα ανοίγματα θα πρέπει να συνεχιστούν ώστε να δοθεί μία λύση στους πολίτες να κοινωνικοποιηθούν.
Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα με πολλά καφέ, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία, εκτίμησε ο κ. Δερμιτζάκης.

Σκουτέλης: Γιατί να ανοίξει μετά το Πάσχα; Είναι κάποιο ορόσημο;
Υπερ του συντεταγμένου ανοίγματος της εστίασης τάχθηκε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας σήμερα στο Open TV, συμπληρώνοντας πως δεν χρειάζεται εφησυχασμός.

«Θα έπρεπε να ληφθούν στρατηγικού τύπου μέτρα από την αρχή όταν βλέπαμε ότι κάτι συμβαίνει» είπε ο καθηγητής, ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται υπό πίεση «δεν είναι και τόσο αποδοτικά».

«Θα μπορούσε αυτή η συμπίεση που γίνεται μέσα στα σπίτια να εκτονωθεί με τρόπο του τύπου να αφήσουν τον κόσμο συντεταγμένα να βγαίνει στην εστίαση εξωτερικά», είπε. «Γιατί να ανοίξει η εστίαση μετά το Πάσχα; Τι είναι το Πάσχα; Κάποιο ορόσημο;», διερωτήθηκε τονίζοντας ότι «δεν σημαίνει τίποτα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. μα να αφηνουν στις περιουσιες τους αλλοι να κανουν κουμαντο οι μαγαζατορες ??? ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  2. ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΕΞΩ ΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ!!! ΦΑΤΕ ΚΙ’ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ

  3. Ένας κουτούλης κάνει λάθος. Ένα καραμαλάκας επιμένει στο ίδιο λάθος και περιμένει σωστό αποτέλεσμα.

Leave a Response