ΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ! Μίνα Γκάγκα: “Δεν συστήνεται η 4η δόση εμβολίου για τους κάτω των 60 ετών”

Κοινοποίηση:
εμβολιο

“Δεν θα συνέστηνα τον εμβολιασμό σε κάποιον που η ηλικία του δεν το απαιτεί ….Αν που πείτε ότι φοβάστε πολύ, θα σας πω πηγαίντε κάντε το.”

Δήλωσε η Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, επισήμανε πως για τον υπόλοιπο πληθυσμό δε συνίσταται το εμβόλιο.

«Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν».

Η ίδια, ως γιατρός, δε θα συνέστηνε τον εμβολιασμό σε κάποιον που η ηλικία του δεν το απαιτεί, εκτός και αν ένιωθε φοβισμένος.

«Αν που πείτε ότι φοβάστε πολύ, θα σας πω πηγαίντε κάντε το».

Σχετικά με τη μάσκα, υπάρχει η σύσταση για την χρήση της όπου υπάρχει συγχρωτισμός, ενώ αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων, που στη χώρα έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν υπάρχει ανησυχία.
«Δεν είναι κάτι που είναι πολύ μεταδοτικό, δεν έχουμε πολλά κρούσματα στην κοινότητα αλλά έχουμε το νου μας και προσέχουμε τις επαφές μας».

Όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται σε επέλαση για μια ακόμη φορά ο κορoνοϊός, με τα κρούσματα να ανεβαίνουν καθημερινά και τους ειδικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για ένα νέο κύμα πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι.

Σε αυτό το κλίμα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με ανακοίνωσή της, συστήνει την 4η δόση του εμβολίου στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμού για την τέταρτη δόση εμβολίου
Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: