ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ “ΠΑΓΩΝΟΥΝ” ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ; ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΑΝΚΣ

Κοινοποίηση:
GR-Leo-2A7HEL

Ισχυρές αντιδράσεις, για καθαρά εσωτερικούς πολιτικούς λόγους καταγράφονται μέσα στην κυβέρνηση, για το ενδεχόμενο παραχώρησης καταρχήν 14 αρμάτων μάχης Leopard-2A4 στην Ουκρανία (η λύση παραχώρησης Leo2ΗEL ούτε καν συζητείται).

Οι λόγοι για τους οποίους υπάρχουν οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με το πώς θα εκληφθεί στο εσωτερικό της χώρας και ειδικά στους ψηφοφόρους της βόρεια Ελλάδας που έχουν ισχυρό φιλορωσικό αίσθημα η κίνηση αυτή. 

 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ουσιαστικά έχει «παγώσει» λόγω των επικείμενων εκλογών η παραχώρηση ελληνικών Leopard η εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα θα είναι η τελευταία χώρα που θα τα δώσει.

Σε επίπεδο απομείωσης του αμυντικού δυναμικού τα υπό παραχώρηση 14 άρματα, σε σύνολο 181 που υπηρετούν στον ΕΣ, είναι μικρός αριθμός και σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με την ποιότητα και την ποσότητα των όπλων και των συστημάτων που έχει στείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτός Ελλάδος είτε προς την Τουρκία, Ουκρανία Σαουδική Αραβία (Patriot).

 To θέμα όμως είναι καθαρά σημειολογικό: Οι Ρώσοι δεν θα συγχωρήσουν ποτέ την κίνηση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως η γερμανική WELT είχε γράψει πως «η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των Leopard», επισημαίνοντας όπως προαναφέραμε ότι «η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα τανκς αυτού του τύπου στην Ευρώπη».

Αλλά και το kyivpost.com, σε δημοσίευμα του «έδειχνε» και την Ελλάδα μεταξύ των χωρών από τις οποίες περιμένει Leopard η Ουκρανία.

Σε αυτό αναφέρονταν ότι τα Leopard που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για να αποκρουστεί με επιτυχία η επιχείρηση των Ρώσων δεν θα είναι μόνο από τη Γερμανία, αλλά θα προέρχονται κι από άλλες χώρες, όπως η Πολωνία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Σουηδία και η Ολλανδία.

Β.Πούτιν: «Τα γερμανικά άρματα το 1941 μας κόστισαν 27 εκατ. νεκρούς»! – Ρώσος υποστράτηγος: «Να πάμε σε επιστράτευση»

O υποδιοικητής της Νότιας Στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας υποστράτηγος Αντρέι Βικτόροβιτς Γκουρούλεφ (Andrey Viktorovich Gurulev) εισηγήθηκε στην ρωσική μικτή στρατιωτική και πολιτική επιτροπή του υπουργείου Άμυνας, κάτι σαν το αντίστοιχο ελληνικό ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Β.Πούτιν, γενική επιστράτευση στην Ρωσία «αμέσως μόλις το πρώτο γερμανικό άρμα μάχης εισέλθει σε ρωσικό έδαφος»!

Ο υποστράτηγος Αντρέι Βικτόροβιτς Γκουρούλεφ έσπευσε να τεκμηριώσει την εισήγησή του αναφέροντας ότι «τα γερμανικά άρματα μάχης σε ρωσικό έδαφος (σ.σ. θεωρούν ρωσικό έδαφος τις περιοχές που εντάχθηκαν στην Ρωσία με το δημοψήφισμα του περασμένου Σεπτεμβρίου) είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση των συμφώνων αποστρατικοποίησης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και της συνθήκης παράδοσης της Γερμανίας».

 Συγκεκριμένα η εισήγησή του ήταν η εξής: «Μόλις εμφανιστούν τα γερμανικά άρματα μάχης στο ρωσικό έδαφος, η Ρωσία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ανακοινώσει γενική επιστράτευση».

Ο αντιστράτηγος δεν το είπε τυχαία: Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία «βάλλεται πανταχόθεν» από την κοινή γνώμη και τους ειδικούς στρατιωτικούς αναλυτές για «ανεπαρκή απόδοση»«κακή εκπαίδευση των κληρωτών», «ανεπαρκή εφοδιασμό», «θυσία των Spetsnaz, των ειδικών μονάδων της GRU και των αλεξιπτωτιστών (VDV) στις επιχειρήσεις του Κιέβου» και πολλά άλλα.

Και ο υποστράτηγος θέλει να προλάβει «τα χειρότερα» χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο όπλο των Ρώσων: Το άφθονο έμψυχο υλικό.

Μόνο που το έμψυχο υλικό θέλει και εκπαίδευση και όπλα.

 Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η απάντηση του Β.Πούτιν: «Είναι γεγονός ότι τα γερμανικά άρματα μάχης μπήκαν στο ρωσικό έδαφος το 1941 και κόστισαν στη Ρωσία 27 εκατομμύρια νεκρούς, όπως πολλά εκατομμύρια νεκρούς στοίχισαν στην Ρωσία και η γερμανική επίθεση στον Α’ΠΠ». 

Πάει για γενική επιστράτευση η Ρωσία; Αδύνατον!

Δεν μπορεί, όχι η Ρωσία, ούτε η Κίνα να επιστρατεύσει 20-25 εκατ. εφέδρους.

Δεν υπάρχουν καν στολές ή όπλα και φυσικά κανένα σύστημα εκπαίδευσης δεν αντέχει τέτοιο αριθμό εκπαιδευόμενων εφέδρων.

Σε όλο τον Β’ΠΠ η μεγαλύτερη πληθυσμιακά από την σημερινή Σοβιετική Ένωση επιστράτευσε 12,5 εκατ. άτομα σε τέσσερα χρόνια πολέμου!

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα αναγκαστούν να πάνε σε επιστράτευση επιπλέον των 300.00ο ανδρών που έχουν σήμερα κινητοποιήσει και οι οποίοι ακόμα εκπαιδεύονται σε ποσοστό 80% (μόνο οι πλέον πρόσφατα αποστρατευθέντες έχουν εμπλακεί σε μάχες στην Α.Ουκρανία).

Πολεμικοί παρατηρητές, όπως ο θρύλος Ιγκόρ Στρέλκοφ λένε ότι «η Ρωσία χρειάζεται επιπλέον 1 εκατ. άνδρες για να επικρατήσει στην Ουκρανία έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση».
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

 1. πόσα θα τους στείλουν όλοι μαζι ? …1000-1200 ή 1500 ? ΄…έμαθα ότι η Ρωσια εχει 20000 και πλέον , ίσως να φτάνει και τις 24000 άρματα ενώ παράγουν ακατάπαυστα κι άλλα σε 3 βαρδιες το 24ωρο… απλά η Δύση θρεφει και κλιμακώνει τον πόλεμο εις βαρος των λαων Ουκρ.-Ρωσίας και όλων των υπολοιπων Ευρωπαικων χωρών… Ο Γ’ ΠΠ ειναι σε εξέλιξη…!

  1. Σιγά μην έχει η Ρωσία και 1 εκατομμύριο τανκς. Πιο Ρωσολαγνος πεθαίνεις! Οι Ρώσοι μεθυστακες έχουν υποτίθεται 3 χιλιάδες ετοιμοπόλεμα τανκς. Και άλλα 3 χιλιάδες αποθηκευμένα αρχαία LADA σαπάκια απο την εποχή της άθλιας Σοβιετικής Ενωσης. Γενικά ο πόλεμος δεν πάει καθόλου καλά για τους αλκοολικους. Για αυτό ο κοντός δικτάτορας και πρώην Καγκεμπιτης απειλεί τους πάντες με 3ο παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο. Χωρίς τα πυρηνικα τους οι μπεκρες είναι για τα μπάζα. Σε συμβατικο πόλεμο για πλάκα τους έχει το NATO.

   1. Αυτό έλειπε κιόλας να είναι 30 χώρες του νατο και να χάσουν σε συμβατικό πόλεμο εναντίων μίας. Εσύ τα βγαζες πέρα σε τσακωμό με 30 άτομα? Λαγός θα χες γίνει. Όσο για τον πόλεμο οι ρώσοι έχουν την πρωτοβουλία και κερδίζουν έδαφος. Η ουκρανία είναι σε άμυνα και σύντομα χάνει μπαχμούτ σεβέρσκ ουγκλεντάρ κτλ. Ξύπνα επιτέλους.

 2. Η χωρα αντιμετωπιζει απειλη εξ ανατολων και αυτοι μειραζουν οπλα του στρατου εδω κι’ εκει!!! Δεν φτανουν αυτα που εστειλαν στο σαπιο καθεστως του Ζελενσκι;;;;; Τωρα θελουν να στειλουν και Leopard;;;; Ουτε χωρα παραγωγης να ηταν η Ελλαδα!!!! Να πανε παλι να τους ψηφισουν τους αχρηστους!!!!

 3. Κουλαρα δως τα ολα! Λες και οι Ρωσοι δεν παρακολουθουνε το αλησβερισι δορυφορικα! Προτου να φτασουνε στο προορισμο τους θαχουνε γινει….σομπες για τον αμαχο πληθυσμο, ανθρωπιστικη βοηθεια ειναι κι αυτο!

 4. Τι προδότες είναι αυτοί; εχουν ξεπεράσει τους πάντες απο συστασεως ελληνικού κράτους. Στείλτε τους στο διαολο στις εκλογές.

 5. Ο/Η Έκτακτα καιρικά φαινόμενα: το Αιγαίο θα γεμίσει νερό. λέει:

  Να η ευκαιρία για ένα μικρό πυρηνικό πλήγμα στο Λβίβ και στο Κίεβο στο σημείο παράδοσης των Leopard από τους ΝΑΖΙ του 4ου Ράιχ στους ΝΕΟΝΑΖΙ της Ουκρανίας.
  Έτσι και η λίγη ραδιενέργεια θα πλήξει μόνο τη γύρω περιοχή που ειδικά στο Λβιβ κατοικούν κυρίως ψηφοφόροι του καριγκιοζλένσκι.
  Αν τα αφήσουν να φτάσουν στο Ντονμπάς, θα σκοτωθούν πολλοί Ρώσοι, ότι κι αν κάνουν.

 6. Γιατί δεν ζητάει ο ζελές από την τουρκια άρματα έτσι και αλλιώς έχουν συνεργασία στον αμυντικό τομέα

 7. Αναμενόμενο ! Αυτό σημαίνει ότι τα άρματα θά παραμείνουν στά νησιά καί θά προστεθούν στά παραγγελθεντα νέα γερμανικά, πού θά αντικαθιστουσαν τα προορίζομενα στήν Ουκρανία !

 8. Να μην ξεχάσουν να δώσουν παράσημο στη φιλιπινέζα Φλώρο αφού πρώτα πάρουν τη μίζα.
  Μίζα από τους Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία μίζα και με τα άρματα στην Ουκρανία.
  Μετά θα σας πουλάνε το μπαμπούλα της Τουρκίας για να σας κλέψουν την ψήφο οι πατριδοκάπηλοι της ΝΔ και οι Μητσοτάκηδες.
  Δεν σας θεωρούν ηλίθιους απλά είστε.

  1. Εσύ αφού είσαι τόσο Ρωσοδουλος/Ρωσολαγνος έπρεπε να πας μετανάστης στην Ρωσία και όχι στην Γερμανία. Βέβαια μπορεί να είσαι Ρωσολαγνος αλλά σίγουρα δεν είσαι και κορόιδο. Αφού στην πλούσια Γερμανία έχει καλη ποιότητα ζωής και μεγάλους μισθούς. Ενώ αν πήγαινες μετανάστης στην φτωχή και παγωμένη Ρωσία απλά θα ψοφουσες της πείνας!

 9. Θα το κανονίσει ο Μητσοτάκης με την υπηρέτρια του το Φλώρο μετά τις εκλογές.
  Θα πάρουν τη μίζα τους και εσείς θα τρώτε πατριωτισμό μεωτην οκκά που σας πουλάνε όλοι αυτοί οι πατριδοκάπηλοι της ΝΔ και οι Μητσοτάκηδες.

 10. Στη Σαουδική Αραβία έδωσε η συμμορία ΝΔ και οι Μητσοτάκηδες μια συστοιχία Πάτριοτ και πήρε μίζα.
  Θα δώσει και στους Ουκρανούς Leopard αλλά μετά τις εκλογές αφού πρώτα σας κλέψει την ψήφο με πατριωτικά τσιτάτα.
  Την Τουρκία την χρησιμοποιούν ως μπαμπούλα για να σας κλέβουν την ψήφο μια χαρά μπίζνες κάνουν μαζί τους στην πράξη.
  Οι Μητσοτάκηδες μίζες παίρνουν από τους Τούρκους και σας ξεπουλάνε την ίδια στιγμή και μετά σας πουλάνε πατριωτισμό με την οκκά επειδή είστε τελείως ηλίθιοι νεοελληναράδες.

Comments are closed.