ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ – Στην πρεσβεία της Φρανκφούρτης, έχει ουρές αλλοδαπών για να πάρουν Ελληνικό διαβατήριο…

Κοινοποίηση:
proxeneiogermania

Μια Ελληνίδα, κάτοικος Γερμανίας, επισκέφθηκε την πρεσβεία μας στη Φρανκφούρτη για να ανανεώσει την άδεια παραμονής της . Το τι αντίκρισε μας το περιγράφει στην καταγγελία της.

“Σας στέλνω την παρακάτω “καταγγελία” προς δημοσίευση
Ελληνίδα κάτοικος Γερμανίας, λήγει το διαβατήριο μου και φτάνω στην πρεσβεία μας στην Φρανκφούρτη για ανανέωση. Στον κήπο του νεοκλασικού βλέπω με έκπληξη πρόχειρη κατασκήνωση δεκάδων μεταναστών μεσανατολικής και βαλκανικής προέλευσης. Δεν καταλαβαίνω. Μπαίνω στο κτίριο και περιμένω την σειρά μου για το προγραμματισμένο με τον υπάλληλο ραντεβού για την κατάθεση των εγγράφων μου. Και εκεί αντίστοιχοι μετανάστες κάθονται παντού στους χώρους αναμονής, στο πάτωμα, στις σκάλες. Πάλι δεν καταλαβαίνω.

Έρχεται η σειρά μου, μπαίνω στο γραφείο του υπαλλήλου ο οποίος με εξυπηρετεί. Πριν φύγω τον ρωτάω: “ποιοι είναι όλοι αυτοί;” “Είναι αλλοδαποί που περιμένουν να πάρουν ελληνικό διαβατήριο” μου απαντά. “Από πού ήρθαν και πως παίρνουν ελληνική υπηκοότητα;” ρωτώ. “Οι περισσότεροι μέσω Τουρκίας ήρθαν, το πως εγκρίνονται οι αιτήσεις τους για ελληνική υπηκοότητα αποτελεί μυστήριο, ούτε εμείς εδώ γνωρίζουμε” Μου απαντά. “Και γιατί στην πρεσβεία της Φρανκφούρτης και όχι στις υπηρεσίες της Ελλάδας;” ρωτώ. “Μα γιατί δεν έχουν καμία πρόθεση να μείνουν στην Ελλάδα, έχουν φύγει από τις χώρες τους για να εργαστούν σε γερμανικά εργοστάσια και να φτιάξουν τη ζωή τους εδώ” παίρνω ως απάντηση.

“Και τότε γιατί δεν παίρνουν την γερμανική υπηκοότητα;” ρωτώ. Η απάντηση του υπαλλήλου αποστομωτική: “η Γερμανία δεν θα τους έδινε ποτέ γερμανική υπηκοότητα. Γερμανοποιεί μόνο όσους κρίνει πως θα ενσωματωθούν σωστά στην κοινωνία, όσους για παράδειγμα έχουν τελειώσει λύκειο και πανεπιστήμιο στη χώρα τους. Για τα πολύ φτηνά εργατικά χέρια δεν το ρισκάρει, τους θέλει μεν με ευρωπαϊκό διαβατήριο ώστε να μπορούν να εργαστούν νόμιμα, δεν θέλει όμως να πάρει και την οικονομική τους ευθύνη σε περίπτωση που δεν κάνουν. Όποιος δεν προσαρμόζεται και δεν παράγει είτε θα καταλήξει με γερμανικά επιδόματα απορίας που όμως με ξένο διαβατήριο άλλης ευρωπαϊκής χώρας καλύπτονται από την χώρα αυτή και τα κοινά ταμεία της Ε.Ε βάσει διακρατικών συμφωνιών, είτε θα αναγκαστεί να φύγει από την Γερμανία για άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πλέον δεν θα αποτελεί οικονομικό βάρος για τη Γερμανία αφού η μαμά πατρίδα τους είναι η Ελλάδα”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

28 Σχόλια

  1. Πήγα να το ανεβάσω στο φέισμπουκ και δεν με άφησε ( against community standards )

  2. 600 euro ειναι η ταρίφα … ποιος τα παίρνει αγνωστο …

  3. Αυτό πού αναφέρει ή κυρία δεν στέκει μάλλον για δημοσιότητα τό κάνει , χθές ήμουν στη πρεσβεία κ δεν υφίσταται αυτό πού υποστηρίζει.

    1. Εγώ σας λέω οτι στέκει. Σας γράφω από την Γαλλία, στο προξενείο εδώ έχω δει ακριβώς την ίδια εικόνα. Και ευχαριστώ για αυτό το δημοσίευμα, γιατί το είχα απορία τι κάνουν όλοι αυτοί οι μετανάστες εκεί, που δεν μιλάνε καν ελληνικά! Είδα ότι και άλλοι αναγνώστες έγραψαν για την ίδια κατάσταση στο προξενείο του Λονδίνου.

    2. Κρίμα που δεν έβγαλα φωτογραφίες. Αν κάποιος έχει να τις στείλει στην εφημερίδα.

    3. Παρακαλούμε πολύ να ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα η εφημερίδα. Και να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση. Σε έμένα που είμαι κάτοικος Γερμανίας ακούγεται σαν κάτι που θα έκανε αυτή η χώρα γιατί δεν είναι καινούρια αυτή η κομπίνα. Θυμάμαι να έρχονται στην επιχείρηση μου ένα σωρό Τούρκοι για δουλειά με βουλγάρικο διαβατήριο.

      1. Ετσι ειναι και εδω …Ελληνικο γυραδικο με τουρκους που κατεχουν Βουλγαρικο η’ Ρουμανικο διαβατηριο…..!!!
        Οι Γερμανοι ειναι φιλοι μας ,μας αγαπανε ……!!

    4. Να βγουν οι εργαζόμενοι των πρεσβειών και να μιλήσουν έστω ανώνυμα. Είμαι σίγουρη ότι και αυτοί θα φρίττουν με αυτή την κατάσταση και θα έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση.

  4. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ……Η ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ Η ΚΛΕΨΙΑ
    ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ; ΠΟΥ ΖΗΤΕ ;

  5. Ενας πατριωτης Δικηγορος να κανει ερωτηση στο υπουργειο εξωτερικων αν ευσταθει η παρουσα καταγγελια.
    Εαν ειναι αληθης τοτε εσεις ως δυναμικοι πολιτες της Ελλαδος να….. Τους κλασετε τα αρχιδι@

  6. “ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ” ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ…ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΞΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ…ΦΑΤΕ ΣΚΑΤΑ ΤΩΡΑ

  7. Ρε παιδιά, αν όντως συμβαίνει, είναι η πιό σημαντική είδηση από οτιδήποτε. !!!
    Στέφανε συγνώμη για αυτό που θα πώ (γιατί πέρασες από του Χάρου την πόρτα αλλά ευτυχώς μας γύρισες πίσω) , αλλά ακόμα και από την ζωή μου ή την δική σου είναι σημαντικότερο να μην γίνονται τέτοιες Ελληνοποιήσεις.
    Παιδιά στο Μακελειό πιέστε προς κάθε κατεύθυνση να φτάσει το θέμα στην Βουλή και να δοθούν απαντήσεις.
    Είναι τεράστια και πολυεπίπεδη η Εθνική προδοσία.
    Και μόνο γι αυτό, θα έπρεπε να είχε ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους και να είχαν πέσει άμεσα η κυβέρνηση και κεφάλια.

  8. καθε μερα στουσ διμουσ κανουν λευκουσ γαμουσ με γυφτουσ

  9. Αν είναι δυνατόν !!!
    Η χορήγηση υπηκοότητος διέπεται από διεθνείς κανόνες, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση δεν εφαρμόζονται, οπότε, επιβάλλεται κάποιοι νομικοί (ποινικολόγοι, διεθνολόγοι) να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τις πρωτοφανείς παράνομες διαδικασίες που τελούνται από κρατικούς φορείς και υπαλλήλους …
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ, με το μπάχαλο …

  10. Δεν φτανει που μας τους φορτωσε η Γερμανια εξ ανατολων απ την Τουρκια
    θελει να μας τους φορτωσει και εκ δυσμων οσους βρισκοντε στη Γερμανια,
    λεω μηπως
    χωρις αυτο αυτο να απαλλασει τις Ελληνικες
    πουλημενες πρεσβειες εκ των ευθυνων τους
    κατα τους πολιτικους προδοτες και οι προδοτησες πρεσβειες
    εδω ισχυει
    κατα μανα κατα κυρη κατα γιο και θυγατερα

  11. Μηπως αυτο γινεται σε ολες τις πρεσβειες στην Γερμανια.
    Εχουνε τετοια διαταγη για να υποσκαπτουν υπουλα τα θεμελια της πατριδος εκ των εξω αυτη τη φορα
    για να μην τους παρει ειδηση κανεις.

  12. ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΝΟΥΝ ΕΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΥΠΗΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ………….ΕΙΝΑΙ ΠΟΟΟΟΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΟΥΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ………ΔΕΝ ΜΠΟΡΩΩΩΩΩΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ……..

  13. Ποιοι ειναι αυτοι που νομιζουν οτι η Ελλαδα ειναι τσιφλικι τους και μοιραζουν Ελληνικα διαβατηρια, και μαλιστα στην Πρεσβεια μας στην Γερμανια;;;;;;;; Ο Δενδιας εδωσε τετοια εντολη;;;;;;; Αν αληθευει αυτο η αλητεια τους δεν εχει ορια και καλα θα κανουν οι του υπουργειου των εξωτερικων να πανε στον αγυριστο!!!!!!!! Φαινεται οτι εχουν ξεπουληθει για τα καλα στους Γερμανους και κανουν οτι τους λενε!!!!!!!!!

    1. Δεν ξέρω αν γίνεται και τι γίνεται πάντως στην πρεσβεία στο Βερολίνο είχα δει ίδια κατάσταση, ένα γυφταριό έξω από την πρεσβεία, σαν τα ζώα  έρμοι μετανάστες να περιμένουν. Επί κυβέρνησης Τσίπρα, δεν είναι καινούριο το θέμα.

  14. Ακριβώς η ιδια εικονα και στην Ελληνικη πρεσβεια στο Λονδινο υπαρχει και διερμηνέας αλβανός οι περισσοτεροι αν οχι ολοι δεν γνωρίζουν γρι ελληνικα…οι πρεσβείες ειναι οι κερκοπορτες

  15. Είναι απαράδεκτο…… Η απαξίωση….. Ντροπή…. Είθε να υπάρξει επιτέλους δικαίωση για την Ελλάδα μας…. Χτυπιέται από παντού….

  16. Μας ξεφτιλισαν ως εθνος ως γενος και ως κρατος αυτοι που ψηφιζετε.
    Αλλα τα μυαλα μου γυρνανε περισσοτερο, με τα σιχαματα που ακομα τους υποστηριζουν

  17. Βρε παιδιά έχετε και εσείς θέμα,με την δημοσίευση των γεγονότων του μακελειό, στο Facebook και στο messenger????με γράφει μπλοκάρισμα.

    1. ΣΕ ΓΡΑΦΕΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ? ……Α ΡΕ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ……ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΦΑΚΕΛΟ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΓΡΑΜΜΑ….

  18. Η απολυτη ξεφτιλα του μαφιοζικου συνδικατου που λεγεται Ευρωπαικη Ενωση.

Comments are closed.