ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα 7.000 θέσεων για ανέργους 30 ετών και άνω

Κοινοποίηση:
ΟΑΕΔ

Την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα δημιουργίας 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω, στο πλαίσιο των ενισχυμένων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

– 473 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών.

– 568 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω.

– 615 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους.

– 710 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών, των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αφορά σε 5.000 θέσεις εργασίας και ο επόμενος κύκλος θα προκηρυχθεί τέσσερις μήνες, μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων του πρώτου κύκλου, μέχρι να εξαντληθεί ο συνολικός προϋπολογισμός, που ανέρχεται στα 44.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης, μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

 1. ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ 90% , Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΔΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!

 2. Κοιτα πως κοροιδευουν τον κοσμο αυτων των περιοχων .
  Απιστευτο πατημα στο λαρυγγι. Χωρις ελεος.

  Τους δινουν ψιχουλα , δεν τους αφηνουν οχι οικογενεια να δημιουργησουν αλλα ουτε τα προβλεπομενα της επιβιωσης . Εαν ηταν προσφυγες θα τους δινανε πιο πολλα.

  ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ .
  Τα φαγατε τα λεφτα της χωρας με δανεια την εχετε χρεωσει για τρεις γενιες και τωρα δεν εχετε σαλιο.

 3. Αφού πρώτα μας φτωχοποίησαν καλά-καλά τώρα πετάνε μερικά ψίχουλα και το παίζουν και σωτήρες.
  Μπορούμε επίσης να πάμε να κάνουμε τις φιλιππινέζες στους λαθρομετανάστες που κουβαλάνε καθημερινά με το αζημίωτο βέβαια…

Leave a Response