“Ξυλοκόπησε” την πρώην σύντροφό του, έπεσε για ύπνο και τον ξύπνησαν οι… αστυνομικοί!

Κοινοποίηση:
kakopoihisi

Με φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης τιμωρήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο 25χρονος που χτύπησε τη σύντροφό του το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του, παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε τις πράξεις του, είπε ότι έκανε λάθος, αλλά ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και υπνωτικών χαπιών…

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για φθορά ξένης περιουσίας, απλή σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης και εξύβριση, ενώ τον αθώωσε για το αδίκημα της απειλής.

Η 32χρονη γυναίκα κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι ήταν ζευγάρι ένα χρόνο με τον κατηγορούμενο, αλλά συχνά πυκνά μάλωναν και τα ξαναέβρισκαν, ενώ έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και τον Νοέμβριο του 2020.

Περιγράφοντας το επεισόδιο της Τετάρτης, όπως αναφέρει το magnesianews είπε ότι κοιμόταν στο σπίτι της, όταν ο κατηγορούμενος χτύπησε το κουδούνι και άρχισε να κλωτσάει την πόρτα. Η ίδια ντράπηκε και του άνοιξε, χωρίς να κοιτάξει τι ώρα είναι και όταν μπήκε στο σπίτι άρχισε να τη χτυπάει και να την κλωτσάει σε όλο της το σώμα, τη χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι και στον αυχένα και της τραβούσε τα μαλλιά.

Επίσης αναποδογύρισε ένα τραπέζι, πήρε τη φριτέζα και έριξε το λάδι στο σπίτι, ενώ η ίδια για να γλιτώσει κλειδώθηκε στην κρεβατοκάμαρα, ώστε να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία. Ο νεαρός έσπασε την πόρτα με μια κλωτσιά μεταξύ μύλου και πόμολου, πέταξε ένα τηλέφωνο στον τοίχο και το άλλο σε άλλο σημείο του δωματίου, την έπιασε από τα μαλλιά και εξακολούθησε να τη χτυπάει.

«Πήδηξα από το παράθυρο, βγήκα στο δρόμο και φώναζα βοήθεια, αλλά ο κατηγορούμενος με ακολούθησε με έπιασε από τα μαλλιά με έριξε σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια στα κάγκελα του σπιτιού και με έσωσε ένας γείτονας που άκουσε τις φωνές και βγήκε έξω», τόνισε η κατηγορούμενη, που από τη στάση της στο Δικαστήριο φάνηκε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον αυχένα.

Όπως ανέφερε η γυναίκα, όταν πήγε η Αστυνομία στο σπίτι, οι αστυνομικοί μπήκαν από το παράθυρο, βρήκαν τον 25χρονο να κοιμάται, τον ξύπνησαν και τους είπε ότι δεν θυμόταν τίποτα.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου κατέθεσε ότι ο γιος του το βράδυ της Τρίτης ήταν στο σπίτι, αλλά είπε πιεί αλκοόλ και πήρε χάπια, με αποτέλεσμα να είναι σε κακή κατάσταση. Επίσης ανέφερε ότι ο 25χρονος έφυγε από το σπίτι στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, λέγοντας ότι πάει στη σύντροφό του, με την οποία είχαν μαλώσει τις τελευταίες μέρες, για να της ζητήσει το λόγο.

Τέλος, είπε ότι η οικογένεια έχει κάνει προσπάθεια να τον εντάξει σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, ενώ έχει δει και ψυχολόγο.

Έκανε διαδρομή 4 ώρες

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι επειδή το μηχανάκι του είχε χαλάσει πήγε με τα πόδια από το σπίτι του στη Ν. Ιωνία, στο σπίτι της γυναίκας, που βρίσκεται στη Ν. Δημητριάδα, αλλά δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την ώρα, γιατί από τη στιγμή που έφυγε από το σπίτι του μέχρι το επεισόδιο, μεσολάβησαν τέσσερις ώρες και αρκέστηκε να πει ότι έφυγε από το σπίτι του νύχτα και έφτασε στο άλλο σπίτι μέρα.

Ο ίδιος είπε ότι ήπιε αλκοόλ, που δεν το συνηθίζει, είναι χρήστης ναρκωτικών και σε συνδυασμό με υπνωτικά χάπια που παίρνει εδώ και δύο μήνες δεν ήξερε που πατούσε και έκανε ώρες να βρει το σπίτι της συντρόφου του. Όταν χτύπησε το κουδούνι δήλωσε ότι «εκτροχιάστηκε» και θόλωσε, στη συνέχεια παρουσίασε κενό μνήμης και κατέθεσε ότι όταν συνήλθε και είδε τη γυναίκα χτυπημένη δεν πίστευε τι είχε κάνει.«Δεν μου αρέσει να χτυπάω γυναίκες και το συγνώμη δεν φτάνει», είπε προς τους δικαστές.

Ο εισαγγελέας έδρας είπε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του, από τη διαδικασία προκύπτει ότι τέλεσε τις πράξεις και πρότεινε την ενοχή του, μετατρέποντας την όλως ελαφρά σωματική βλάβη, σε απλή σωματική βλάβη, διότι η γυναίκα δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα και υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής ζήτησε την καταδίκη του κατηγορούμενου παραδειγματικά και ο συνήγορος υπεράσπισης να αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός διότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χαπιών.

Τελικά ο 25χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή τριετίας και δικαίωμα έφεσης με την επισήμανση του προέδρου, όχι μόνο να μην ενοχλήσει ξανά τη γυναίκα, αλλά να τη βλέπει στο δρόμο και να αλλάζει πορεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: