«Ξηλώθηκαν» 1.152 δενδρύλλια κάνναβης στο Ηράκλειο Κρήτης -Σε προσαγωγές υπόπτων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοποίηση:
σδ

Περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Ηρακλείου.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στήθηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που έφτασαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν εκτός από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου φυτεία σε δύο επίπεδα με συνολικά 1.152 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς και βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Επίσης, πλησίον της φυτείας εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος που χρησιμοποιούνταν ως αποξηραντήριο όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27,5 κιλά κάνναβης. Στο χώρο των φυτειών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πειστηρίων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ηράκλειο Κρήτης: Έχουν γίνει προσαγωγές για τη φυτεία -Το DNA θα «μαρτυρήσει» τους δράστες

Πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Cretalive (η οποία δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες), αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της χασισοφυτείας. Πρόκειται για άτομα κυρίως από την περιοχή της Ροδιάς και την περιοχή του Φόδελε.

Τόσο εντός της φυτείας όσο και στο παρατηρητήριο βρέθηκε πλήθος ευρημάτων, αποτσίγαρα, κονσέρβες, κυπελάκια και πολλά άλλα αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για αποτυπώματα και DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθούν οι δράστες», δήλωσε στο Cretalive αστυνομική πηγή, τονίζοντας ότι οι έρευνες και οι προσαγωγές θα συνεχιστούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: