Ξεπέρασε και την Ελλάδα η Νότια Κορέα – Πρώτη στην υπογεννητικότητα το 2020

Κοινοποίηση:
υπογεννητικότητα

Το ποσοστό γεννητικότητας στη Νότια Κορέα ήταν το πιο χαμηλό σε όλο τον κόσμο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, καθώς η αβεβαιότητα εξαιτίας του κορονοϊού αποθάρρυνε τα ζευγάρια από το να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά.
Ο αριθμός των μωρών που αναμενόταν να αποκτήσει μία γυναίκα στη Νότια Κορέα έπεσε στο 0,84 το 2020, σημειώνοντας περαιτέρω υποχώρηση από το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό 0,92 έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την επίσημη ετήσια ανάλυση της στατιστικής υπηρεσίας της Κορέας.

Ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος μεταξύ 180 και πλέον χωρών μελών της Παγκόσμιας Τράπεζας, μακράν χαμηλότερος εκείνου στις Ηνωμένες Πολιτείες (1,73) και του αντίστοιχου στην Ιαπωνία (1,42).
Το δυσοίωνο ορόσημο ακολουθεί τη μείωση του πληθυσμού για πρώτη φορά στα χρονικά πέρυσι.

Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ασία είναι η χώρα που γερνάει πιο γρήγορα στον ΟΟΣΑ. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αναστρέψει το μειούμενο ποσοστό γεννήσεων παρά το ότι δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε επιδοτήσεις για φροντίδα παιδιών και υποστήριξη της άδειας μητρότητας.
Η πρωτεύουσα της χώρας Σεούλ έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων, 0,64.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. …Πάντως, είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπει κανείς ράτσες όπως οι Κορεάτες & οι Ιάπωνες, που, κατά την ταπεινότατη άποψή μου διαθέτουν εκ των ομορφότερων γυναικών παγκοσμίως, να φθίνουν αριθμητικά, συν τω χρόνω! Κρίμα & άδικο! Ειδικά, όταν τα ανά την υφήλιο μουσλίμια αυξάνονται & πληθύνονται κυριολεκτικά ανεξέλεγκτα! Πρέπει να πείσουμε τις καλλίπυγες Κορεάτισσες & Γιαπωνέζες να τεκνοποιήσουν! Και, σ’ αυτόν τον αγώνα, προσφέρομαι οικειοθελώς!

  2. Δεν ειναι κακο να μαλωσεις πολλες φορες το καλυτερο σεξ ειναι μετα τα νευρα!

  3. μας δουλεύετε ρε σεις , πως θα κάνουμε οικογένεια χωρίς δουλειά με αυτά που συμβαίνουν , πως θα βρούμε δουλειά όταν όλα είναι κλειστά, πολλές επιχειρήσεις κλείνουνε πως δε θα μαλώσεις με τη γυναίκα σου όταν όλος ο κόσμος είναι μέσα στα νεύρα από τη κλεισούρα και τον απόλυτο έλεγχο, δουλειές καταστρέφονται . Με αέρα κοπανιστό δε μεγαλώνουν τα παιδιά θέλουν φαγητό, ρούχα, γιατροί, εκπαίδευση . Άσε που το επίπεδο διαφθοράς και σήψης έχει ξεφύγει .

    δε φταίει η Ελλάδα και για την υπογεννητικότητα αλλά αυτοί που έχουν στήσει αυτή την κατάσταση και ο κόσμος είναι έτοιμος να σκάσει.

Leave a Response