Ξεκινά τον Ιανουάριο η δίκη των υπευθύνων για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

Κοινοποίηση:
1

Στις 24 Ιανουαρίου προσδιορίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, το 2017 που στοίχησαν τη ζωή σε 24 συνανθρώπους μας.


Η δίκη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος πολιτικής αγωγής συγγενών 8 εκ των θυμάτων «προσδιορίστηκε να εκδικαστεί, μετά την μετατροπή των αδικημάτων σε πλημμελήματα με τον νέο Ποινικό Κώδικα».

Ακόμη, στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι ως συνήγορος πολιτικής αγωγής «θα παραστεί προς υποστήριξη των κατηγοριών, στις οποίες επιτρέπεται από τον νέο Ποινικό Κώδικα παράσταση πολιτικής αγωγής».

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος εις βάρος εννέα προσώπων. Μεταξύ των προσώπων που διώκονται είναι η πρώην περιφερειαρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων κ.ά.

Η δίωξη που έχει ασκηθεί, αφορά κατά περίπτωση, στα εξής αδικήματα: πλημμύρα από αμέλεια, ανθρωποκτονία δια παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματική βλάβη δια παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση δια παραλείψεως.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: