Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Κοινοποίηση:
5404716

Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου άνοιξε η αυλαία της δίκης με έξι κατηγορούμενους να καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Στο εδώλιο κάθισαν πέντε από τους κατηγορούμενους καθώς ο κοσμηματοπώλης της οδού Γλάδστωνος επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του.

5404709 5404710 5404711 5404716

Η δίκη διεξάγεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ στο δικαστήριο βρίσκονται οι γονείς και ο αδελφός του άτυχου ακτιβιστή, αντιπροσωπεία της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά και πλήθος κόσμου που επιθυμεί να την παρακολουθήσει. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου είναι 41.

Η υπόθεση έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας και για το λόγο αυτό με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας τέθηκε θέμα για την αλλαγή της μικρής αίθουσας που έχει οριστεί για την διεξαγωγή της δίκης προκειμένου να διασφαλιστεί η δημοσιότητα. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η υπόθεση να εκδικαστεί στην συγκεκριμένη αίθουσα, με την παρουσία μόλις 4 δημοσιογράφων για την κάλυψη της ακροαματικής διαδικασίας.

Οι γονείς και ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου κατά την άφιξη τους στο δικαστήριο
Το αίτημα τέθηκε από την πολιτική αγωγή η οποία σημείωσε ότι η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τους παράγοντες της δίκης μαζί με τους δημοσιογράφους και τους συγγενείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

«Πρόκειται για μια υπόθεση με κοινωνικό ενδιαφέρον» τονίζει η συνήγορος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου
Η συνήγορος πολιτικής αγωγής Άννυ Παπαρρούσου τόνισε ότι πρόκειται για μια υπόθεση με κοινωνικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της. Μάλιστα, το θέμα τέθηκε πριν ανέβουν οι ένορκοι στην έδρα καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν επέτρεψε την είσοδο σε κανένα δημοσιογράφο.

Το αίτημα στήριξε και η υπεράσπιση ζητώντας να ληφθούν υπόψη, σε κάθε περίπτωση, οι υγειονομικοί κανόνες βάση των διατάξεων για τον COVID-19.

Η υπεράσπιση χαρακτήρισε αναγκαία την μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα σημειώνοντας πως πρέπει να διασφαλιστεί η προβολή του οπτικού υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία κατά την εξέταση των μαρτύρων και κυρίως των ιατροδικαστών «γιατί αυτή η δίκη είναι δική ιατροδικαστών» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πρώτη στιγμή έγινε σαφές ότι το σοκαριστικό βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται ο τρόπος με τον οποίο ο νεαρός άνδρας εγκλωβίστηκε στο κοσμηματοπωλείο και όταν στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει μέσα από την σπασμένη τζαμαρία του καταστήματος δέχτηκε σφοδρή επίθεση με κλωτσιές από δυο άνδρες, θα αποτελέσει βασικό στοιχείο. Άλλωστε, η υπεράσπιση τόνισε πως είναι αναγκαία η προβολή του οπτικού υλικού για να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής κάθε κατηγορούμενου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. αλλος ενας δηθεν ηρωας βγαλμενος μεσα απο την βρωμικη παρεα τους

Comments are closed.