Ξεκίνησαν οι δοκιμές των μαχητικών 6ης γενιάς – Οι πρώτες λεπτομέρειες από τις ΗΠΑ

Κοινοποίηση:
fg_2317563-jdw-2505

 

Η Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ξεκινήσει τις δοκιμές του νέου μαχητικού εναέριας υπεροχής – Next-Generation Air Dominance (NGAD) – κάτω από απόλυτη μυστικότητα.

Το πρωτότυπο του νέου μαχητικού NGAD που θα περιλαμβάνει και αυτόνομα εναέρια οχήματα είναι ήδη έτοιμο. Το πρόγραμμα γνωρίζει γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης υποβοηθούμενο και από Digital μηχανική, με σχεδιασμούς και δοκιμές να λαμβάνουν μέρος σε προσομοιωτές.

Το πρόγραμμα έχει προχωρήσει ήδη στον βαθμό που το πρωτότυπο έχει κάνει την πρώτη του πτήση. Έως τώρα οι λεπτομέρειες του προγράμματος παραμένουν άγνωστες όπως αν το μαχητικό αεροσκάφος θα είναι επανδρωμένο ή αυτόνομο.

Το πρόγραμμα έως τώρα είχε κρατηθεί υπό απόλυτη μυστικότητα, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ύπαρξη του, αν και 1 δις δολάρια τον χρόνο ξοδεύονταν στην ανάπτυξη του. Από τον Οκτώβριο του 2019 το  πρόγραμμα έχει μεταφερθεί σε καινούργια διοίκηση και υπό την ονομασία Air Force’s Digital Century Series initiative.

Με αυτήν την κίνηση η Αεροπορία των ΗΠΑ σκοπεύει να αυξήσει την ταχύτητα και την ευελιξία σχετικά με τον χρόνο σχεδίασης και ανάπτυξης του μαχητικού, με την χρήση digital engineering, modular open systems architecture και ευέλικτης ανάπτυξης software.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: