Ξέρουν κάτι;;; Το ΔΝΤ έδωσε ημερομηνία για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
War-Ukraine-Apocalypse-Freepik

«Θα χαθούν 2 εκατομμύρια Ουκρανοί».
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε χθες Πέμπτη μια τρίτη αναθεώρηση του δανειακού προγράμματος 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ουκρανίας.

Αυτή η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την αποδέσμευση 880 εκατομμυρίων δολαρίων για τα ουκρανικά κρατικά ταμεία.

Το κατεστραμμένο ουκρανικό κράτος τα τελευταία χρόνια συντηρείται αποκλειστικά από ό,τι του παρέχει η Δύση είτε με τη μορφή δανείων (βλ. ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζες) είτε μέσω διακρατικών αποστολών χρημάτων (ΗΠΑ, Ε.Ε. κ.α.).

Σε μία εκτίμησή του, το ΔΝΤ τόνισε πως:

«οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Ουκρανία παραμένουν εξαιρετικά υψηλοί, ιδιαίτερα οι αβεβαιότητες γύρω από τον πόλεμο με τη Ρωσία και τις προοπτικές εξωτερικής χρηματοδότησης, αν και ο επικεφαλής της αποστολής της Ουκρανίας Γκάβιν Γκρέι είπε ότι το ταμείο εξακολουθεί να αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τερματιστεί μέχρι το τέλος του 2024».

Ο τελευταίος αποκάλυψε στα ΜΜΕ ότι η βοήθεια που παρέχουν κυρίως οι ΗΠΑ στην Ουκρανία θα πρέπει να είναι με τη μορφή επιχορήγησης, καθώς εάν μεταβληθεί σε δάνειο τότε θα υπάρξει θέμα με το κρατικό της χρέος.

Το ΔΝΤ πιστεύει ότι ένας απόλυτα κρίσιμος παράγοντας για την -όποια- μελλοντική «ανοικοδόμηση» της Ουκρανίας θα είναι να επιστρέψουν τα εκατομμύρια που έφυγαν στο εξωτερικό κατά τη διετία του πολέμου.

Το Ταμείο υπολογίζει πως πάνω από 6,5 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες εγκατέλειψαν τη χώρα, αν και οι πραγματικοί αριθμοί είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτεροι.

«Το ΔΝΤ συνεχίζει να αναμένει καθαρή απώλεια περίπου 2 εκατομμυρίων ανθρώπων», αριθμός-σοκ που ωστόσο δεν διευκρινίστηκε εάν αναφέρεται σε μετανάστες στο εξωτερικό ή σε νεκρούς από τις μάχες που συνεχίζονται στο μέτωπο!!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: