Ν. Κεραμέως: Τα δύο σενάρια για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Κοινοποίηση:
kerameos

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στα δύο σενάρια που υπάρχουν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και την διεξαγωγή των Πανελλήνιων εξετάσεων. Αυτά είναι είτε η μείωση της ύλης, είτε η παράταση του σχολικού έτους.

«Σε αυτή την κρίση, ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Αυτούς συμβουλευόμαστε. Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Οπως δήλωσε, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων όμως για αυτή την απόφαση θα περιμένουν τις συστάσεις των ειδικών που αξιολογούν την κατάσταση. «Ο κ. Τσιόδρας είναι αισιόδοξος, αλλά ο μήνας Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος και το έχει υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός σε όλους τους τόνους», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι οδηγίες είναι ότι «θα πάμε σταδιακά σε κάποια ομαλότητα».

Κεραμέως: Τα δύο σενάρια για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου

Σχετικά με τις Πανελλαδικές, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «οι πανελλαδικές θα γίνουν και είναι σταθερή επιδίωξη μας να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο», επεσήμανε. Η κα Κεραμέως εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα εξής μέτρα:

Η μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους. Θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.
Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.
Κεραμέως για δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων: Εστιάζουμε στη στήριξη του κλάδου

Αναφορικά με την πληρωμή των διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο εστιάζουν στη στήριξη του κλάδου, των εργαζομένων και των οικογενειών. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι θέμα ωρών να βγει για την κοινή υπουργική απόφαση περί αυτού.

Η κα Κεραμέως επισήμανε ότι οι υπηρεσίες που δεν εκτελούνται δεν πρέπει να χρεώνονται. «Όπου δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψιν», είπε η Νίκη Κεραμέως «Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους γονείς, αλλά σε συνάρτηση με το βαθμό που παρέχεται η τηλεκπαίδευση», συμπλήρωσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΒΡΕ ΚΑΛΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΤΗΝ ΜISS BILNTERMPERG….ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΖΕΦΡΙ ΕΣΚΑΣΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΙΚΤΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ………………….ΤΟ ΓΡΑΨΕ Ο ΧΙΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ……..

  2. επιτελους η κυρία Κεραμέως να σταματησει να αγχωνει και να ξεσηκωνει τα παιδια της Γ λυκειου. απο τις 9 Μαρτιου που εκλεισαν τα σχολεια καθε λιγο κανει προβλεψεις γαι το ποτε θα ξανανοιξουν και δινει ημερομηνιες. αρχικα ειπε 24 Μαρτιου (και γελασαν και οι πετρες με αυτο), την αλλη φορα ειπε μετα τις διακοπες του Πασχα, υστερα ειπε για Μάϊο, τωρα παμε Ιουνιο….

    ελεος, ας τη μαζεψει ο μητσοτακης παρακαλω πολυ. ειναι το μοναδικο κυβερνητικο στελεχος που καθε λιγο και λιγακι δινει ημερομηνια εναρξης σχολειου και πλεον και πανελλαδικων, τη στιγμη που ουτε λοιμωξιολογοι καθηγητες πανεπιστημιου (και ο Τσιοδρας) αποφευγουν καθε κουβεντα για επιστροφη στην κανονικοτητα (προφανως, αφου δεν υπαρχει ουτε φαρμακο ουτε εμβολιο και ουτε κατι τετοιο διαφαινεται τουλαχιστο μεχρι να τελειωσει το καλοκαιρι) . Αν ειναι δυνατο, τρελαινομαι!
    Πώς ειναι δυνατο καλη μου κυρια Κεραμεως να ανοιξουν σχολεια; ειναι τα πρωτα που εκλεισαν λογω του οτι σ’αυτα θα υπαρξει η πιο εντονη διασπορα και μεταδοση του ιου. προφανως θα ειναι τα τελευταια που θα ανοιξουν απο ολα οσα εκλεισαν μεχρι σημερα. Και ποιές πανελλαδικες; Πού θα γραψουν τα παιδια εξετάσεις τον Ιουνιο ή τον Ιούλιο; μια μεση σχολικη ταξη ειναι 30 – 40τμ στα παλια σχολεια που ειναι και οι μεγαλες. στα σουπερ μαρκετ εχει περιορισμο 1 ατομο/20 τμ. δηλαδη σε καθε ταξη θα γραφουν 2 μαθητες και ενας επιτηρητης; ποσες χιλιαδες ταξεις χρειάζεται και πόσους επιτηρητες; απλα μαθηματικα να παρει η ευχη ειναι.
    βγες και πες πανελλαδικες σεπτεμβριο και βλεπουμε και σταματα να ξεσηκωνεις και να αγχωνεις τα παιδια με αοριστιες
    ολοκληρη Μερκελ προχθες βγηκε και ειπε και οτι δεν μπορω να δωσω ημερομηνια ληξης των μετρων γιατι δεν μπορουμε να το υπολογισουμε αυτο και δεν θελω να πω κατι που μπορει να μη γινει και να ΦΑΝΩ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ. αυτοί ειναι σοβαροι πολιτικοι ηγετες.
    μητσοτακη μαζεψε την σε παρακαλω για το καλο των μαθητων και υμων που σχετιζομαστε με τους μαθητες της Γ λυκειου. ειναι η μοναδικη που δινει ημερομηνιες συνεχεια, φτανει πια!

Comments are closed.