Ν.Δένδιας: «Στηρίζουμε πλήρως την δίωξη κατά του Β.Πούτιν»

Κοινοποίηση:
dendias30-600x314

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε χαιρετισμό του μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, στη διαδικτυακή Σύνοδο Κορυφής του Core Group, αναφέρθηκε σχετικά με τη Λογοδοσία για το Έγκλημα της Επίθεσης κατά της Ουκρανίας, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη επέλεξε να εντάξει την Ελλάδα στην ομάδα χωρών που θέλουν να δικάσουν τον Β.Πούτιν ως «εγκληματία πολέμου».

Σημειώνουμε ότι πριν ένα μήνα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλησε να ακολουθήσει τα χνάρια της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής που είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την σύμβαση με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο γιατί το τελευταίο ζητά την σύλληψη  του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν.

Ειδική αναφορά έκανε ο Νίκος Δένδιας στη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της Μαριούπολης.

«Σε καμία περίπτωση οι άμαχοι και όσοι δεν λαμβάνουν ενεργό μέρος στις εχθροπραξίες δεν πρέπει να αποτελούν νόμιμους στόχους» επισήμανε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε «ότι η λογοδοσία για τα βασικά διεθνή εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα και τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ», καθώς και ότι η Ελλάδα προσφέρει πλήρη υποστήριξη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, την Ουκρανία και τη διεθνή κοινότητα στις προσπάθειές τους να λογοδοτήσουν επιτέλους οι δράστες αυτών των εγκλημάτων.

«Η Ελλάδα έχει από την πρώτη στιγμή ταχθεί υπέρ της απονομής δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο. Η Ελλάδα, μαζί με την ΕΕ και άλλους εταίρους, υποστηρίζει πλήρως τις έρευνες του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ανέφερε πως η Ελλάδα υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από την ΕΕ και άλλους διεθνείς παράγοντες με στόχο τη διευκόλυνση του έργου του εισαγγελέα του ΔΠΔ,, την παροχή βοήθειας στις ουκρανικές δικαστικές αρχές για την τεκμηρίωση, τη διερεύνηση και τη δίωξη διεθνών εγκλημάτων, και την προώθηση της συνοχής των ενεργειών σχετικά με τις διάφορες προσπάθειες λογοδοσίας.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως η δημιουργία στη Χάγη ενός Διεθνούς Κέντρου για τη Δίωξη του Εγκλήματος της Επίθεσης αποτελεί σημαντικό βήμα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας συνιστά υπαρξιακή απειλή για την Ουκρανία και αποτελεί θεμελιώδη πρόκληση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και το σύστημα που βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και το απαραβίαστο των συνόρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε πως η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή στάθηκε πλήρως αλληλέγγυα στο πλευρό της Ουκρανίας και προέταξε ότι η αποκατάσταση μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης στην Ουκρανία με βάση τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο είναι στο επίκεντρο των στόχων της.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. ΞΕΒΡΑΚΟΚΕΦΑΛΕ,
    ΑΠΟ ΜΥΑΛΟ, ΠΙΑΝΕΙΣ ΠΑΤΟ,
    ΠΡΟΣΕΧΕ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΟΥΣ………………….

  2. Ένας σχολιαστής εδώ ερωτά αν ρωτήθηκε ο λαός για τη δίωξη κατά του Πούτιν.Μα το λαό δεν τον έχουν για να τον ρωτάνε αλλά για να πληρώνει φόρους,τις εγκληματικές αδιαφορίες και πράξεις τους.Κάθε 4 χρόνια σου λένε πήγαινε να μας ψηφίσεις και μετά εμείς οι κυβερνητικοί θα αποφασίζουμε.Όχι εσύ λαέ.Και αν έχεις αντίθετη γνώμη σε αυτά που κάνουμε εναντίον σου ή δεν κάνουμε,έχουμε νόμους για να θωρακιστούμε.Περί μη ευθύνης υπουργών,ακαταδίωκτο,οι δικαστές δικοί μας.Αν βγείς στου δρόμους να διαδηλώσεις,θα βάλουμε τα ΜΑΤ να σε δείρουν.Δημοκρατικό ξύλο όμως.Διότι εμείς δεν δέρνουμε …χουντικά.(E λοιπόν,τους ψηφίζουν επι δεκαετίες).

  3. Εκτος του οτι στη συμμορια του Κουλη ειναι ολοι προδοτες και ανθελληνες,αλλος λιγο,αλλος πολυ,εκτος του οτι ειναι τυφλες ορντινατζες των γερακιων των ΗΠΑ,και τελειως χαπατα ειναι.Οταν το ’14 εσφασαν τα μωρα οι Ναζι,ηταν νταλα μεσημερι.[Και ουτε καν να συνταυτιστει με τους Ελληνες της Μαριουπολης]Ρε,εδω ειναι υπερ του Κοσσοβου[γεια σας για το βορειο τμημα της Κυπρου]και τσουτσεκι των Σκοπιανων,πλακα κανουμε;Δεν ξερω τι κολλημα εχετε με αριστερους παρακεντωους δεξιους,πολυδεξιους,σαλεπιτζηδες,κατεβειτε να ψηφισετε ο,τι ναναι εκτος απο αυτα τα σιχαματα και τους δορυφορους τους.

  4. Έλα ρε Μεγάλε πες μας σε ποιο κέντρο τραγουδάς , να έρθουμε να σε ακούσουμε
    Τις μαγκιές απέναντι στους γειτονες

  5. Ρε ανδρεικελο των ΗΠΑ τον Ελληνικο Λαο τον ρωτησες αν συμφωνει μ’ αυτη την πολιτικη;;;;; Η Ελλαδα χρειαζεται μια κυβερνηση που να υπηρετει τα συμφεροντα του Ελληνικου Λαου και οχι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

  6. τι λες ρε βλαμενε και εμεις στηριζουμε πληρως την διωξη σας ολων του μορφωματος της ΝΔ για εσχατη προδοσια κατα της χωρας και του λαου

  7. ΠΟΥΤΙΝ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΤΑ SIEVERTS

  8. Μεγαλος μαλακας. Κολλαει ΝΑΤΟσημα για την επομενη μερα της ΝΔ.

  9. Ο/Η Χαχαχαχα,βαρυσημαντοι παρεμβασεις του Σγαναρελλου λέει:

    Η μονη απειλη για την Ουκρανια ειναι οι νεοσταυροφοροι του ΝΑΤΟ, που εσυ εισαι ενα απλο ανδρεικελο τους. Αφου μετετρεψαν οικονομικα την Ουκρανια σε κρανιου τοπο , σε τριτοκοσμικη χωρα-αποικια του αισχιστου ειδους ( την κυβερναει οικονομικα α κοοριτης και ληστης γιος του Μπαιντεν,του αφεντικου σου), θελιυν να την κανουν και πολιορκητικο πυρηνικο κριο κατα της Ρωσιας.Επειδη τη Ρωσια δεν την κυβερνανε ανδρεικελα τσιπροκουληδες, οπως θα ηθελαν οι ναρκεμποροι της Ουασιγκτον, τους κακοφαινεται που αντιδρα για να υπερασπιστει την εθνικη της ανεξαρτησια . Εσυ κοιτα τα δικα σου χαλια, Σγαναρελλο των αμερικανων ,που αλωνιζουν στο Αιγαιο και τη Μεσογειο οι τουρκοι και δε βγαζεις αχνα και ασε τον Πουτιν , δεν αξιζεις ουτε μια τριχα απο τ αρχιδια του,γελοιε !

Comments are closed.