Ντοκουμέντα από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο Καστελλόριζο – «Μέγα Το Της Θαλάσσης Κράτος» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοινοποίηση:
1

Οι φωτογραφίες που βλέπετε παρακάτω, είναι απόδειξη της παρουσίας Ελληνικών Πλοίων σήμερα το πρωί στο σύμπλεγμα Καστελλόριζου.

Πέριξ του Καστελλόριζου βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, έτοιμες να εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή αντίδρασης.

Σήμερα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, συνοδεία πολεμικών, βρέθηκε στα 9 ν.μ. απόσταση, σπάζοντας το «φράγμα» των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, προτού ακολουθήσει νοτιοδυτική πορεία κι αρχίσει να απομακρύνεται και πάλι.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Xoυλουσί Ακάρ τοποθετήθηκε την Τρίτη για τις επαφές με την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά «όχι μέσα σε συνθήκες εκφοβισμού και πίεσης» και ίσως οι φωτογραφίες έπεξαν τον ρόλο τους.

«Έχουν γίνει διερευνητικές συζητήσεις με την Ελλάδα, ενώ πραγματοποιούμε και συζητήσεις στο ΝΑΤΟ, μέσα στο πλαίσιο οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης με την Αθήνα. Θέλουμε να συζητήσουμε, να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, ωστόσο όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι κανείς δεν μπορεί να μας λυγίσει με τετελεσμένα, με εκφοβισμό και πίεση» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Εκείνο που εκτιμούν στο ΥΠΑΜ είναι ότι δεν αποκλείεται η Άγκυρα να εκδώσει νέα NAVTEX που θα δεσμεύει ξανά παράνομα βορειοδυτικότερη περιοχή, εγγύτερα στις ακτές της Ρόδου και ανατολικά του 28ου μεσημβρινού.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

 1. Τι συζητήσεις είναι αυτές στο ΝΑΤΟ στα πλαίσια ΜΟΕ;;; Ποιός τις διεξάγει, με τι αρμοδιότητες και τι περιεχόμενο;;; Τι ξεφτιλίκια κάνουν πάλι κρυφά;;;

 2. Με αυτά τα βαρκάκια θα χτυπήσουμε τις ναυαρχίδες των Τούρκων;

  1. Με ότι έχουμε….! Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται. Θάρρος και Πίστη στο Θεό και την Πατρίδα! Στην Ιστορία των προγόνων μας και στο άγιο αίμα που έχυσαν…Δεν πήγε χαμένο!

  2. Περίμενε και θα δεις.
   Ναυαρχίδα είναι το τρυπημένο και προχείρως μπαλωμένο, ως γνωστόν. Και στραβωμένο ως προς την σκόπευση, επίσης.

  3. Οι πυρποληταί του αγώνος του 1821, με κάτι βαρκάκια έκαιγαν ολόκληρες τούρκικες φρεγάτες. Προφανώς στο σχολείο, θα πήγαινες μόνο για κατάληψη, διότι από γνώσεις σε βρίσκω 0. Η ιστοσελίδα εδώ, γράφεται από Έλληνες και απευθύνεται σε Έλληνες. Γι’ αυτό, τράβα στην αυγούλα και στην εφσύν να διατυπώσεις τις θολοκουλτουριάρικες ψευτοαριστερές ιδεοληψίες σου. Άιντε συριζοπρακτοράκο.

   1. Φοβάμαι ότι έχεις μείνει 200 χρόνια πίσω. Ο τρόπος πολέμου που γινόταν τότε δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα. Τότε τα πλοία ήταν ξύλινα (άρα καίγονταν), σήμερα όχι. Τότε δεν υπήρχαν ραντάρ και μπορούσαν οι αδύναμοι να παρεισφρήσουν, σήμερα κυριαρχούν τα ηλεκτρονικά και μια αντίστοιχη κίνηση των Ελλήνων θα πήγαινε άυτανδρη στο βυθό από το πρώτο μέτρο που θα το επιχειρούσαν. Μιλώντας γενικά, Η Ελλάς θα σωθεί μέσω ανθρώπων ικανών, με γνώσεις, με αντίληψη για την πραγματικότητα. Οχι από κάτι φασιστόμουτρα που τσαμπουνάνε πανταχόθεν τις παπα$ιές τους, κατηγορώντας τους άλλους για πράγματα που δεν έχουν πάρει καν μυρωδιά, πόσο μάλλον να τα καταλάβουν και κατανοήσουν…

Leave a Response