Νοσοκομείο Παίδων: Κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία από 1η Ιουνίου – Άδωνη όλα καλά;

Κοινοποίηση:
paidon4

Για ακόμα μία φορά το Παίδων Αγία Σοφία έρχεται αντιμέτωπο με το κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων. Συγκεκριμένα από 1 Ιουνίου δεν θα μπορούν να πραγματοποιούνται, λόγω των τεράστιων κενών σε προσωπικό. Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο παραλίγο να γίνει κάτι τέτοιο στο Αγλαΐα Κυριακού, αλλά την τελευταία στιγμή λύθηκε μερικώς το πρόβλημα.

Στις 16/05/2024 συνεδρίασε ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Τα ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού με αφορμή και την πρόσφατη μετακίνηση αναισθησιολόγου στο Αγλαΐα Κυριακού, τη συζήτηση από πλευράς διοίκησης για κοινή λειτουργία των αναισθησιολογικών τμημάτων των δύο νοσοκομείων προκειμένου να καλυφθούν προσχηματικά τα κενά που υπάρχουν, τις χειρουργικές αίθουσες που παραμένουν κλειστές τα τελευταία 4 χρόνια εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (αναισθησιολόγοι, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό).

Όπως μεταφέρει η 5μελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Παίδων Αγία Σοφία, οι εργαζόμενοι πρακτικά δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους, σε συνθήκες υπερεφημέρευσης εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων, αλλά να καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (πχ νεογνά, παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας). Ταυτόχρονα υπάρχουν ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου πράγμα που σημαίνει ότι αν ακόμη και αύριο διορίζονταν αναισθησιολόγοι, οι κλειστές αίθουσες δε θα ήταν δυνατό να ανοίξουν!

Στις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, τονίστηκε και η έλλειψη σε νοσηλευτές στην μονάδα παίδων η οποία ποια δύναται να δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά. Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία κινητοποίηση στην διοίκηση για σήμερα στις 10πμ και αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 1/6 έως ότου γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες.

Τέλος, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την προσπάθεια παραποίησης των πρακτικών της συνέλευσης του χειρουργικού τομέα. «Οι αποφάσεις των εργαζομένων καθώς και τα αιτήματα που θέτουν ψηφίστηκαν κατά συντριπτική πλειοψηφία και δεν χωρά σε αυτές καμία νόθευση από την διοίκηση του νοσοκομείου» καταλήγουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Το ΑΣΕΠ φταίει, που καθυστερεί σε διαδικασίες. τέλος.

  2. Ολα αυτα που κανουν στον κοσμο θα ερθει η στιγμη που θα τα πληρωσουν παρα πολυ ασχημα.

  3. Αίσχος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Κατά τα άλλα ενδιαφέρονταν για την υγεία μας λόγω του σαρς Κοβ 2 !!!!!!!!!(………..χαρίζοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, δικό μας δημόσιο χρήμα στα ΜΜΕ …για να μας λένε να πλένουμε τα χέρια μας!!!!!!!!!!!!)

  4. Ειμαστε χρεωμενοι. Δεν εχουμε λεφτα για προσληψεις ……

Comments are closed.