Νομίζετε πως το κρέας από το σουβλάκι που τρώμε είναι ελληνικό; Για διαβάστε αυτό και φρίξτε..

Κοινοποίηση:
SPOUVL

Πόσοι γνωρίζουν ότι το εθνικό μας φαγητό δεν είναι ελληνικό αλλά δανέζικο;
Ο λόγος για το σουβλάκι, πρώτη ύλη του οποίου, το χοιρινό κρέας, εισάγεται από τρεις μεγάλους παραγωγούς με έδρα τη Δανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.
Από τις χώρες αυτές προέρχεται κατά κύριο λόγο το κρέας που τρώμε στα σουβλατζίδικα, καθώς οι μεγάλες ελληνικές εταιρείες που τροφοδοτούν τα καταστήματα με σουβλάκια και γύρο εισάγουν το χοιρινό από τις χώρες αυτές.

Όσοι λοιπόν κουνούν το δάχτυλο στους εταίρους μας για τη στάση που κρατούν στο θέμα των διαπραγματεύσεων ή ο ένας στους τρεις Έλληνες που υποστηρίζει ότι προτιμά την επιστροφή στη δραχμή από το Μνημόνιο, καλό είναι να γνωρίζουν ότι αν φύγουμε από το ευρώ δεν θα έχουμε να φάμε ούτε σουβλάκι! Και τούτο για τον πολύ απλό λόγο ότι κάθε χρόνο καταναλώνουμε περί τους 300.000 τόνους χοιρινό από τους οποίους τους 190.000 εισάγουμε.

Με άλλα λόγια, ξοδεύουμε περί το μισό δις. ευρώ για να εισάγουμε το κρέας από το οποίο γίνονται το σουβλάκι και ο γύρος!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το σουβλάκι αποτελούσε τροφή για τους αρχαίους Έλληνες, με το όνομα “κάνδαυλος”. Το κρέας εισάγεται, διότι είμαστε άχρηστοι. Στην Ολλανδία, με έκταση μικρότερη από την Ελλάδα, παράγονται κτηνοτροφικά προϊόντα για 200 εκ. ανθρώπους. Στην Ελλάδα παράγονται μαύροι Έλληνες. Υπάρχουν και χειρότερα, όπως, ο “ελληνικός” καφές, ο οποίος είναι αραβικής προέλευσης και μας τον έφεραν οι τούρκοι.

Comments are closed.