Νεφώσεις με κατά τόπους βροχές – Πτώση της θερμοκρασίας

Κοινοποίηση:
kairos-synnefa

Νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα την Κυριακή, ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ασθενή φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα αναμένονται στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων έως τις πρωινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 23, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 10 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 27, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 25, και στην Κρήτη από 17 έως 27 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως στις Σποράδες από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο θα άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και κατά τόπους έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως στα ανατολικά του νομού θα είναι μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη νότια νησιωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: