Νεκρός άλλος ένας κληρονόμος της μεγάλης Δυναστείας των Getty – Ξανακτύπησε η κατάρα τους;

Κοινοποίηση:
ττττττ

O John Gilbert Getty, o χρυσός κληρονόμος του πετρελαιά παππού του J. Paul Getty και της αμύθητης οικογενειακής περιουσίας των 5 δισ. δολαρίων, εντοπίστηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Πριν από 5 χρόνια είχε χάσει τη ζωή του και ο αδερφός του, Andrew, επιβεβαιώνοντας την κατάρα που ίπταται πάνω από τη δυναστεία.

Ο John έχει δύο ακόμα αδέρφια εν ζωή, τους Peter και Billy, και άφησε πίσω του και μια κόρη, την 25χρονη Ivy.
Ο 52χρονος ήταν πλέον ο διάδοχος της αυτοκρατορίας, καθώς οι τραγωδίες που έχουν χτυπήσει κατά καιρούς την οικογένεια έχουν βγάλει από το κάδρο πολλούς.

Τα αίτια του θανάτου του δεν είναι ακόμα γνωστά, καθώς επίκειται η νεκροψία, η αστυνομία δήλωσε πάντως πως δεν έχει λόγο να πιστεύει πως κάτι ύποπτο συνέβη.

Το 2015 έφυγε από τη ζωή ο 47χρονος αδερφός του John, Andrew, με τα αίτια θανάτου να μιλούν για ναρκωτικά και ακατάσχετη αιμορραγία.

Λίγους μήνες νωρίτερα, τα 2 αδέρφια είχαν χάσει και τη μητέρα τους, Ann. Ο πατέρας του Andrew, Gordon Getty, ζει ακόμα και ήταν αυτός που ανακοίνωσε τον θάνατο του παιδιού του.

Ο John ήταν επίσης ξάδερφος του άλλου τραγικού κληρονόμου της δυναστείας, J. Paul Getty III, ο οποίος είχε απαχθεί ως έφηβος το 1973. Κατόπιν το έριξε στα ναρκωτικά και τις γυναίκες και έφυγε από τη ζωή πριν από 9 χρόνια, σε ηλικία 54 ετών. Από εγκεφαλικό.

Οι Getty αριθμούν αρκετά μέλη που είναι εν ζωή. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε, ας πούμε, ο August Getty, γιος της Ariadne Getty, που ήταν με τη σειρά της εγγονή του «πατριάρχη» της οικογένειας.

Οι κληρονόμοι κατάφεραν να διατηρήσουν ένα καλό ποσοστό της αμύθητης περιουσίας του παππού, που έφτασε κάποια στιγμή να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Οι Getty δεν ξέφυγαν ωστόσο από την κατάρα. Ναρκωτικά, πρόωροι θάνατοι, πολύκροτα σκάνδαλα, ακόμα και βίαιες επιθέσεις μετρούν στα οικογενειακά χρονικά τους.

Ο Gordon Getty έχασε τον έναν του αδερφό από καρκίνο στον εγκέφαλο και τον δεύτερο από αίτια που δεν ανακοινώθηκαν. Για αυτοκτονία είχαν κάνει τότε λόγο οι εφημερίδες. Η κουνιάδα του, Talitha Pol, πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Όσο για τον παππού που τα ξεκίνησε όλα, ήταν εξαιρετικά σφιχτοχέρης. Όταν απήγαγαν τον εγγονό του ιταλοί μαφιόζοι, ο Ζαν Πολ αρνήθηκε να πληρώσει λίτρα: «Έχω 14 εγγόνια και αν πληρώσω έστω και ένα σεντς σε λύτρα, τότε θα έχω 14 απαχθέντα εγγόνια».

Πλήρωσε τελικά 3 εκατ. δολάρια όταν οι απαγωγείς του ταχυδρόμησαν το αυτί του εγγονού του.

Ο «πατριάρχης» παντρεύτηκε 5 φορές και απέκτησε 5 γιους από τις 4 συζύγους του. Ο γιος του, Gordon, που το Forbes μας λέει πως έχει προσωπική περιουσία 2,1 δισ. δολαρίων, αποκαλύφθηκε το 1999 πως είχε και δεύτερη οικογένεια.

Οι τρεις κόρες του από την παράνομη σχέση απέκτησαν τελικά, μετά από πολύχρονη δικαστική διαμάχη, το περίφημο επώνυμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: