Να υψώσει την τουρκική σημαία ακόμα πιο ψηλά, θέλει ο νέος υπουργός Άμυνας του Ερντογάν

Κοινοποίηση:
E-KANALI-ENA-Yaşar-GÜLER

Και επίσημα ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ο στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, που αντικατέστησε τον Χουλουσί Ακάρ.

Έχοντας υπηρετήσει για 49 χρόνια στον τουρκικό στρατό, «ευχαρίστησε» τον Ακάρ για τις συνθήκες εργασίας στο υπουργείο και για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο τουρκικό κράτος και στο τουρκικό έθνος.

Όπως ανέφερε το CNN Turk, ο νέος υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε και τον Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι «είναι τιμή μου να φοράω τη στολή μου 49 χρόνια και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου εμπιστεύτηκαν». Αναφέρθηκε ακόμα στη σημαία, την οποία έχει στόχο «να υψώσει ψηλότερα».

Και πως να μην τον ευχαριστήσει αφού ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου θα αποστρατευόταν τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω ορίου ηλικίας. Όμως ο Ερντογάν με κατεπείγοντα νόμο αύξησε το όριο ηλικίας από τα 67 στα 72 χρόνια, διατηρώντας τον με αυτό τον τρόπο στη θέση του.

Όπως ανέφερε ο Γιασάρ Γκιουλέρ, προτεραιότητά του είναι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, που θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα «μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης. Να είστε βέβαιοι ότι θα εργαστούμε για την προστασία των συμφερόντων της χώρας μας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, σε συντονισμό με όλους τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, και με διαφάνεια».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι «αυτή την περίοδο, η Τουρκία πρωταγωνιστεί στη διεθνή σκηνή. Η ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεών μας έχει αυξηθεί. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, τα σύνορά μας προστατεύτηκαν με τα πιο αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα που ελήφθησαν ποτέ.

Τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας προστατεύτηκαν στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Σταθήκαμε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό χωρών – συμμάχων μας, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Λιβύη και το Κατάρ. Δεν πρέπει κανείς να έχει αμφιβολία ότι τα σύνορά μας έχουν προστατευθεί».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: