Να τελειώνουμε με την αθλιότητα: Η «σχέση» με ανήλικο είναι έγκλημα!

Κοινοποίηση:
Pedo_main

Μέσα στον ορυμαγδό των ειδήσεων τύπου «η λίστα Πέτσα», «ανασχηματισμός», «τουρκικές προκλήσεις», και «κοροναϊός», σα να μη δώσαμε και μεγάλη σημασία σε μερικές άλλες… κοινωνικού περιεχομένου ειδήσεις.

Άρθρο του Βασίλη Σ. Κανέλλη

Μέσα στον ορυμαγδό των ειδήσεων τύπου «η λίστα Πέτσα», «ανασχηματισμός», «τουρκικές προκλήσεις», και «κοροναϊός», σα να μη δώσαμε και μεγάλη σημασία σε μερικές άλλες… κοινωνικού περιεχομένου ειδήσεις.

Ή μάλλον σα να ασχοληθήκαμε περισσότερο με τη λογική της κλειδαρότρυπας. «Τι, ποιος, που, γιατί» και οι γνωστές ερωτήσεις που γίνονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Ας δούμε, λοιπόν τι έχει συμβεί.

Πριν από μερικές εβδομάδες μια γυναίκα παίρνει από το σχολείο ένα 10χρονο κορίτσι, το οδηγεί σπίτι της, του δίνει υπνωτικά και ναρκωτικά και ποιος ξέρει τι άλλο κάνει. Προσοχή. Ένα 10χρονο παιδί.

Πριν από λίγες ημέρες αποκαλύπτεται ότι στην Ηλιούπολη καθηγητής έχει λέει… «σχέση» με 14χρονο κορίτσι.

Πατέρας δύο παιδιών ο ίδιος, το είχε προσεγγίσει από πέρυσι κι ενδεχομένως να είχε κάνει το ίδιο και με άλλα κορίτσια.

Μόλις χθες αποκαλύφθηκε ότι στην Εύβοια 51χρονος δάσκαλος είχε λέει… «σχέση» με 14χρονη εδώ και δύο χρόνια. Μάλιστα το γνώριζε από όταν το παιδί ήταν στο Δημοτικό!

Ακούσαμε επίσης, χωρίς να δοθεί και η πρέπουσα σημασία, ότι πρώην υπουργός διαπραγματευόταν με κάποιον… νταβατζή αν θα έκανε σεξ με 17χρονη. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να λέει ότι είναι λίγο μεγάλη αλλά είναι… έκφυλη.

Πόσες και πόσες τέτοιες υποθέσεις αποκαλύπτονται και ξεχνιούνται σε λίγο καιρό;

Ξεχάσαμε γρήγορα τον γυμναστή στην Κρήτη, καταδικασμένο για παιδεραστία, που βγήκε πρόσφατα από τη φυλακή; Που προσέγγιζε τα παιδιά της ομάδας γιατί απλά μπορούσε;

Αλλά και πόσες ακόμη περιπτώσεις μένουν κρυμμένες στο σκοτάδι μιας «τοπικής, κλειστής» κοινωνίας που γνώριζε τι γινόταν αλλά μετά… έπεσε από τα σύννεφα και στη συνέχεια το συγκάλυψε με πέπλο σιωπής;

Αυτός είναι ο κόσμος μας;

Υπέροχος κόσμος, αγγελικά πλασμένος. Και όλα αυτά εμείς πώς τα αντιμετωπίζουμε; Τι κάνουμε; Απλά ασχολούμαστε με τη λογική της κλειδαρότρυπας ή και ακόμη χειρότερα.

Στο διαδίκτυο έχει ανοίξει συζήτηση αν είχαν λέει «σχέση», αν είναι ή όχι αποπλάνηση, αν το σεξ έγινε κοινή συναινέσει, αν τα κορίτσια είναι στη σημερινή εποχή «ξεβγαλμένα», «έκφυλα», «προκλητικά ντυμένα».

Ρε πάτε καλά; Είστε σοβαροί όλοι εσείς που ανοίγετε τέτοια συζήτηση; Που ζούμε ρε; Σε εποχές και σε χώρες που αναγκάζουν τα παιδιά από 8 χρονών να παντρευτούν και να κάνουν «σχέση»;

Τι είδους σχέση μπορεί να έχει ένας ενήλικας με ένα 10χρονο, 12χρονο ή 15χρονο παιδί;

Να τελειώνουμε με την αθλιότητα: Η «σχέση» με ανήλικο είναι αποπλάνηση. Τελεία και παύλα. Ακόμη και το… συναινετικό σεξ μπορεί να θεωρηθεί βιασμός διότι κανένα παιδί σ’ αυτή την ηλικία δεν έχει διαμορφώσει στο μυαλό του τις έννοιες «σχέση», «δεσμός», «σεξ». Με απλά λόγια, δεν ξέρουν τι είναι, ακόμη και τα παιδιά της εποχής μας που γνωρίζουν τα πάντα.

Η έννοια «σχέση», «δεσμός», «ερωτική επαφή» στο μυαλό ενός παιδιού είναι διαφορετική. Κι όταν ένας ενήλικας πουλάει «αγάπες και λουλούδια», όταν κάποιος λέει σε 14χρονο «θα σε παντρευτώ», λειτουργεί εντελώς διαφορετικά στο μυαλό ενός ανήλικου παιδιού.

Αυτά πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας, αυτά πρέπει να προσέχουν οι γονείς και αυτά πρέπει να διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Άλλο ο παιδικός έρωτας, το φλερτ, τα λογάκια αγάπης γραμμένα σε χαρτί, στο κινητό ή στον τοίχο της (του) αγαπημένης, κι άλλο ένας 50χρονος να προσεγγίζει μικρά παιδιά και να συνάπτει σχέσεις μαζί τους.

Σαν πολύ μας έχει φάει η πολιτική ορθότητα και δεν βλέπουμε τα αυτονόητα.

Κοντά τα χέρια σας ρε από τα μικρά παιδιά που ακόμη δεν έχουν διαμορφώσει προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Ναι, η κοινωνία μας και η εποχή μας είναι πιο ανοικτή από άλλες.

Ναι, τα παιδιά βγαίνουν πιο νωρίς στον κόσμο, τον μαθαίνουν με απίστευτες ταχύτητες.

Ναι, γνωρίζουν νωρίτερα την αγάπη και το σεξ. Αλλά όχι υπό αυτό το καθεστώς.

Όχι με μεσήλικες να φωτογραφίζουν ανήλικα, να τα πλησιάζουν, να τα πηγαίνουν βόλτα και να συνάπτουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους.

Να τελειώνουμε λοιπόν και με τη λογική της κλειδαρότρυπας και του κουτσομπολιού.

Δεν υπάρχει «σχέση» μεταξύ ανήλικου παιδιού και ενήλικα.

Δεν υπάρχει συναίνεση στο σεξ μεταξύ ενός 14χρονου που άλλη είναι η εικόνα που έχει για τη σεξουαλική ζωή, κι ενός ενήλικα που γνωρίζει τα πάντα.

Όταν ένα κοριτσάκι μιλάει για γάμο ή ότι είναι… ερωτευμένο, πρέπει να το δούμε προσεκτικά.

Κι ας μην τραυματίζουμε άλλο τις ψυχές παιδιών με φράσεις τύπου «τα ήθελε», «ήταν προκλητικό το κοριτσάκι», «ε, τι να κάνει και ο ενήλικας».

Πρόκειται περί αθλιοτήτων που πρέπει να αντιμετωπίζονται καίρια. Η αποπλάνηση ανηλίκου είναι πολύ σοβαρό αδίκημα για να παίζουμε.

Και κυρίως για να κλείνουμε τα μάτια σε μια κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη.

 

Το διαβάσαμε στο : in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Εσείς το βλέπετε έτσι, γιατί φοράτε ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ! ανήλικα είναι και τα 16-17 που γίνονται ΜΟΝΤΕΛΑ, ή ΣΥΝΟΔΟΊ ΚΥΡΙΩΝ!!! και είναι δίμετρα! ούτε αυτά δεν μπορούμε να ακουμπάμε? τότε γιατί ΔΕΝ τα μαζεύουν οι γονείς τους? γιατί κονομάνε προφανώς!

  2. Δηλαδή σχέση 50αρη με 17χρονη απαγορεύεται ενώ 50αρη με 18αρα, όχι. Άι ρε..

  3. εχει γεμισει ο κοσμος ανωμαλους και πολυ φοβαμαι οτι καποιοι το σπρωχνουν αυτο. Εμετος. Μακρια αυτα τα σκουπιδια απο τα παιδια. Δραστικα μετρα ΧΘΕΣ

Comments are closed.