Να και κάτι πολύ ευχάριστο! Ο κορωνοϊός δεν τις εμπόδισε να γεννήσουν υγιέστατα μωρά

Κοινοποίηση:
μωρο

Οι δύο γυναίκες είχαν βρεθεί θετικές στον κορωνοϊό και γέννησαν στο ΠΑΓΝΗ!

Δύο έγκυες που είχαν βρεθεί θετικές στον κορωνοϊό, γέννησαν με διαφορά λίγων ωρών, χθες και σήμερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΠΑΓΝΗ, Στέλιο Κτενιαδάκη, και τα δύο μωρά χαίρουν άκρας υγείας, ωστόσο θα γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν τον ιό.

Η μια γυναίκα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό και η δεύτερη με καισαρική τομή.

Η είδηση έρχεται να φέρει μια ανάσα αισιοδοξίας, την ώρα που η πανδημία “χτυπά” σε ανησυχητικό βαθμό και την Κρήτη, στην οποία καταγράφοντα ήδη 10 νεκροί από τον ιό και αυξητική τάση στα κρούσματα και τους νοσηλευόμενους.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό JAMA εξέτασε τα δεδομένα για τις κυήσεις και τους τοκετούς αυτή την περίοδο και στην Ελλάδα.

Στη μελέτη αυτή, η επιστημονική ομάδα εξέτασε 252 έγκυες θετικές στον ιό SARS-CoV-2 και συνέκρινε την έκβαση των κυήσεων με 3122 γυναίκες αρνητικές στον κορωνοϊό.

Συνολικά, δεν παρατηρήθηκε διαφορά στην έκβαση κυήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες. Λοίμωξη νεογνού με τον ιό SARS-CoV-2 παρατηρήθηκε σε 3% των περιπτώσεων (6/188 νεογνά που εξετάστηκαν).

cretalive.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response