Ναυτικό Νοσοκομείο: Εντολή ειδικεύομενοι νευρολόγοι να κάνουν τους καρδιολόγους και ΩΡΛ τους ορθοπαιδικούς

Κοινοποίηση:
naytiko_nosokomeio

Την έντονη αντίδραση της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) έχει προκαλέσει το υπηρεσιακό σημείωμα του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών προς τους πολίτες ειδικευόμενους γιατρούς κλινικών παθολογικού και χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου. Με αυτό, αναγκάζονται και αυτοί να εφημερεύουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, καλύπτοντας περιστατικά όλου του Τομέα στον οποίο ανήκει η ειδικότητα στην οποία ασκούνται. Δηλαδή ειδικευόμενοι Νευρολογίας να διαχειρίζονται περιστατικά Καρδιολογίας, ειδικευόμενοι Ωτορινολαρυγγολογίας περιστατικά Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας κ.ο.κ.

«Το απαράδεκτο αυτό “εντέλλεσθε” πέρα από τους προφανείς κινδύνους που συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών, φαλκιδεύει πλήρως το δικαίωμα των πολιτών ειδικευόμενων ιατρών στην εκπαίδευση στο αντικείμενο της ειδικότητας που οι ίδιοι έχουν επιλέξει και ξεκινήσει μετά από πολύχρονη αναμονή» υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ, σε ανάρτησή της στο Facebook.
Η Ομοσπονδία θέτει το θέμα υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, απαιτώντας «την άμεση απόσυρση του εν λόγω εγγράφου στο σκέλος που αφορά στους πολίτες Ειδικευόμενους Ιατρούς Κλινικών Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα και τη διασφάλιση ότι θα ασκούνται αποκλειστικά και μόνο στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους, τόσο στο ΤΕΠ όσο και στις Κλινικές».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: