Νίκος Κουρκούλης: Η σοβαρή ασθένεια και το θαύμα της Αγίας Άννας που του άλλαξε τη ζωή

Κοινοποίηση:
nikos

Ο γνωστός τραγουδιστής αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, το 2002. Ο Έλληνας τραγουδιστής έκανε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως έχει καρκίνο στο πάγκρεας. Ο ίδιος προχώρησε και σε επαναληπτικές εξετάσεις. Όμως, όλες τους έδειξαν τα ίδια αποτελέσματα, με την αρχική εξέταση.

Η μητέρα του του έλεγε να μην ανησυχεί και ότι όλα θα πάνε καλά. Κατά την περίοδο της Σαρακοστής και αφού τελείωσε το πρόγραμμα στο κέντρο που εμφανιζόταν (τελευταία ημέρα λειτουργίας), χαιρέτισε όλους τους φίλους του και πρόσφερε δωράκια σε όλους τους συνεργάτες του, σαν να μην μπορούσε πια να χαρεί αυτή την χαρά του κοινού. Μάλιστα τότε, άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη περί της σοβαρής αρρώστιας του Κουρκούλη, και ότι βαδίζει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

Νίκος Κουρκούλης: Οι φίλοι και ο θείος του τον έπεισαν να πάει στο Άγιο Όρος

Οι φίλοι του, τον πίεζαν να πάνε στο Άγιον Όρος. Το ίδιο και ένας θείος του. Και φυσικά τον έπεισαν. Ήταν ένας πόθος του χρόνια τώρα να κάνει αυτήν την επίσκεψη. Πριν ξεκινήσει, έκανε μία επανάληψη των εξετάσεων. Χωρίς όμως να πάρει τα αποτελέσματα, γιατί την επόμενη θα έφευγε για το Άγιο Όρος. Ήξερε ότι οι εξετάσεις θα έδειχναν το ίδιο όπως όλες οι προηγούμενες. Είχε πάρει πια την απόφαση να πάει στην Αμερική και να κάνει χειρουργείο σε κάποιον γιατρό που του είχαν συστήσει που ήταν ειδικός παγκρεατολόγος…

Ξεκίνησαν λοιπόν, και μπήκαν στο καραβάκι που θα τους πήγαινε στην Δάφνη. Ήταν Μεγάλη εβδομάδα και όλοι ξέρουμε ότι είναι μια περίοδος με φουλ επισκέπτες. Το καραβάκι ήταν γεμάτο κόσμο. Παρ’ όλα αυτά υπήρχε μία καρέκλα στο καραβάκι που δεν καθόταν κανένας. Οι φίλοι του του πρότειναν να κάτσει αυτός, και όπως και έγινε. Φυσικά όλοι οι ταξιδιώτες τον χαιρετούσαν και του ζητούσαν να βγουν μια φωτογραφία μαζί του.

Δίπλα του καθόταν ένας κύριος γύρω στα 50, και κάποια στιγμή γυρίζει και τον ρωτάει: “Είστε ο Κουρκούλης; Ξέρετε, εγώ δεν σας γνωρίζω γιατί είμαι από Αμερική, αλλά η κόρη μου σας ακούει και της αρέσουν τα τραγούδια σας. Μπορούμε να βγούμε μια φωτογραφία μαζί, για να της δώσω χαρά;”. Έβγαλαν την φωτογραφία και μετά έπιασαν κουβέντα. Μέσα σε όλα του είπε ο Νίκος ότι ήθελε να πάει στην Αμερική, όχι τουρνέ φυσικά, αλλά για το πρόβλημα υγείας που είχε. Και μάλιστα ανέφερε το όνομα του γιατρού που θα τον χειρουργούσε. Ο άλλος έμεινε έκπληκτος.

Νίκος Κουρκούλης: Γιατί έμεινε έκπληκτος, ο 50χρονος άνδρας από την Αμερική

Επειδή, ο άνθρωπος αυτός ήταν το δεξί χέρι του συγκεκριμένου γιατρού, και η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ότι ο ίδιος ο γιατρός καθόταν παραδίπλα! Αφού συνήλθε από την έκπληξη μίλησε και με τον γιατρό και ανταλλάξανε κάρτες για την μετέπειτα επικοινωνία τους. Έφτασαν στην Σκήτη της Αγίας Άννας. Ήταν Μεγάλη Παρασκευή, και πηγαίνανε να προσκυνήσουν, οπότε κάποια στιγμή του λέει ένας γέροντας: “Έλα μαζί μου, τώρα που έφυγε ο πολύς ο κόσμος για να σε πάω να προσκυνήσεις την ζώνη της Αγίας Άννης”.

Ο Νίκος ούτε που τον ήξερε τον π. Σίλα (ο εν λόγω γέροντας), και τον ακολούθησε. Μόλις έφτασαν στην ζώνη, γονάτισε ο Νίκος για να προσκυνήσει και να προσευχηθεί. Ήταν γονατιστός περίπου 1-2 λεπτά, και κάποια στιγμή ένιωσε μια πολύ μεγάλη πίεση που νόμισε ότι ήταν ένα με το πάτωμα. Αυτό τον έκανε να λιποθυμήσει και να μείνει έτσι περίπου 20 λεπτά. Μόλις συνήλθε έβαλε τα κλάματα γι’ αυτό που ένιωσε. Έκλαιγε για καμία ώρα. Μετά πήγε στο δωμάτιο όπου ξάπλωσε και κοιμόταν σχεδόν ολόκληρο το υπόλοιπο της ημέρας.

Η επιστροφή στην πόλη του συνοδευόταν από ακόμα μία έκπληξη. Πήγε στο νοσοκομείο και έκπληκτος άκουγε τους γιατρούς να του λένε ότι στις νέες εξετάσεις που έκαναν, δεν υπήρχε τίποτα. Ούτε καρκίνος, αλλά ούτε και το παραμικρό που να έδειχνε κάτι τέτοιο. Ο Νίκος Κουρκούλης, σε συνέντευξή που έδωσε στον ΑΝΤ1, ομολόγησε το θαύμα που έζησε, και δήλωσε κατηγορηματικά ότι σε όλη την περίοδο της ασθένειας, δεν έλαβε κανένα φάρμακο που θα προσπαθούσε να πολεμήσει, ή να σταματήσει την αρρώστια του.


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

 1. Kαι αντί αυτού; άλλαξε κάτι; Επιχείρησε με τη σύζυγο του να μετέβη και να αποκτήσει άδεια διαμονής Αυστραλίας και να γίνει κάτοικος Αυστραλίας αλλά επέστρεψε στη Ελλάδα σύντομα. Συνεχίζεται η πολυτελής ζωή και ότι άλλο περιφερόμενος σε τηλεοπτικούς σταθμούς και ζώντας όπως ζούσε και πριν.

  Μόνο ο Νικόλαος Χορταρέας με τις υψηλές καταθέσεις ευρώ, που υποδυόταν ότι υποδυόταν μαζεύοντας θύματα από τηλεφωνία χρέωσης και υπηρεσίες που διαφήμιζε ότι δήθεν έκανε με έδρα το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, μετά το θάνατο της μητέρας του ενώ διέθετε περιουσία και χρήματα -άγνωστο τι απέγινε η περιουσία, η σύζυγος του, ο γιος του- έγινε και παραμένει ρασοφόρος με την είδηση ότι είναι στη περιοχή Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης. Δεν εμφανίστηκε ξανά και ποτέ, και πουθενά δεν διαφημίζεται κάτι σχετικό, δεν έκανε εξιστορήσεις, διηγήσεις, πάνελ, παράθυρα, YouTube κανάλι, και ένα σωρό άλλες ανοησίες.
  Το συγκεκριμένο φαινόμενο ειναι στη κυριολεξία σπάνιο. Και άλλοι λέγανε διάφορα, στα λόγια όπως ο τραγουδιστής Κινούσης Γεώργιος αλλά παρέμεινε στη πολυτελή κατοικία του έχοντας τη μεγάλη περιουσία του που το έχει πει και δημόσια, κατά τα άλλα λέει ειναι Χριστιανός…
  Αυτά για όσους δηλώνουν θρησκευόμενοι, μοναχοί, και ότι άλλο, λένε πολλά σε συνεντεύξεις, έχουν συγκεκριμένη ζωή, κάνουνε συγκεκριμένες επιλογές, ζουν όπως ζουν αλλά δεν διαπιστώθηκε τίποτα από το τρόπο ζωής ενός Χριστιανού, ευσεβή, φιλάνθρωπου, σεμνού, και ότι άλλο. Προς το παρόν σε αυτό χωρίς λόγια και σχόλια προπορεύεται ο κατά κόσμον Νικόλαος Χορταρέας, Κυπριανός.

  1. Τι λες, άνθρωπέ μου ;
   Τι σχέση έχει η περιπέτεια υγείας του Κουρκούλη και το θαύμα που ο ίδιος βίωσε, με τις απάτες του μελλοντολόγου – μέντιουμ Χορταρέα ;
   Τι σχέση έχει η περίπτωση Κυνούση με την περίπτωση Χορταρέα ;
   Πώς γνωρίζεις εσύ, το φιλανθρωπικό έργο ή τον τρόπο ζωής (πρότερον και νυν) του Κουρκούλη ή του Κυνούση και τολμάς να τους κατακρίνεις και να τους συγκρίνεις με τον Χορταρέα ;
   Ποιος σου είπε ότι ένας χριστιανός δεν είναι ελεύθερος να μεταναστεύει (νόμιμα) όπου θέλει ή να δημιουργεί (με εντιμότητα και εργατικότητα) περιουσία ;;;
   Ποιος σου είπε ότι ο ενδεδειγμένος τρόπος ζωής ενός χριστιανού είναι να ρασοφορεθεί και να μονάσει ;;; Μόνον, κάποιος ο οποίος είτε διώκεται από την δικαιοσύνη για το παρελθόν του είτε βαρύνεται συνειδησιακά από τις απατηλές πράξεις του, αναγκάζεται ή αισθάνεται την ανάγκη να αποτραβηχτεί από τα εγκόσμια και να απομονωθεί … Οι υπόλοιποι, οι οποίοι δεν έχουν προβλήματα με τον νόμο ή με την συνείδησή τους, δεν έχουν λόγο να απομακρυνθούν από τον κόσμο ή να αλλάξουν τον πρότερο έντιμο βίο τους … ζουν ανάμεσα στον κόσμο (αντιστεκόμενοι σε σκάνδαλα και παρανομίες), εργάζονται τίμια, δημιουργούν την οικογένειά τους, μεγαλώνουν με αξίες & αρχές τα παιδιά τους και έχουν τον Θεό μέσα τους … Και το σημαντικότερο, όταν κρίνουν ότι πρέπει να βοηθήσουν (οικονομικά ή ηθικά) τον συνάνθρωπό τους, το κάνουν αθόρυβα και ανυπόκριτα, χωρίς να γνωρίζει η αριστερά τους, τι ποιεί η δεξιά τους, όπως λένε και οι γραφές … [“῞Οταν οὖν ποιῇς ἐλεημοσύνην, μὴ σαλπίσῃς ἔμπροσθέν σου, ὥσπερ οἱ ὑποκριταὶ ποιοῦσιν ἐν ταῖς συναγωγαῖς καὶ ἐν ταῖς ρύμαις, ὅπως δοξασθῶσιν ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἀπέχουσι τὸν μισθὸν αὐτῶν. σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου, ὅπως ᾖ σου ἡ ἐλεημοσύνη ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ” (Ματθαίου 6, 2-4)].

Leave a Response