ΝΕΟ ΣΥΜΦΩΝΟ… ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ – ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Η ΕΕ ενέκρινε ένα σύμφωνο μετανάστευσης που το οποίο θα ήταν δυνατό να λάβει το όνομα «σύμφωνο αυτοκτονίας της Ευρώπης»
Η ΕΕ ενέκρινε σύμφωνο μετανάστευσης το οποίο θα ήταν δυνατό να λάβει το όνομα «σύμφωνο αυτοκτονίας της Ευρώπης»… καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει στην εισβολή έως και 75 εκατομμυρίων νέων μεταναστών.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 Φεβρουαρίου ενέκρινε Σύμφωνο, που επισημοποιεί την κατανομή των μεταναστών στα κράτη μέλη και τιμωρεί όσους αρνούνται να τους αποδεχθούν.
Η ψηφοφορία ήταν σχεδόν οριακή, με τους ευρωβουλευτές να εκφράζουν σκεπτικισμό.
Κάποιοι μάλιστα παραδέχθηκαν ότι ψήφισαν με «βαριά καρδιά» και με γνώμονα ότι δεν θα παρουσιαστεί εκ νέου σύντομα άλλη σχετική ευκαιρία συνολικής επίλυσης του μεταναστευτικού από πλευράς Ε.Ε.
Με αρκετές αναφορές στις κρίσεις και το δυσανάλογο «βάρος», που σήκωσαν τα τελευταία χρόνια ως χώρες υποδοχής η Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, ευρωβουλευτές από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωομάδες αναφέρθηκαν στον μηχανισμό «αλληλεγγύης», που ενσωματώθηκε για πρώτη φορά και στην εξασφάλιση του ευρωπαϊκού δικαίου και των δικαιωμάτων των αιτούντων ασύλου μέσω πλέον κοινού ευρωπαϊκού συστήματος καθώς και του αποτελεσματικού ελέγχου των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων.
Από την πλευρά τους, ευρωβουλευτές της Αριστεράς και των Πρασίνων ισχυρίστηκαν ότι η εν λόγω συμφωνία δεν επιλύει κανένα από τα ζητήματα που κλήθηκε να επιλύσει όπως τους πνιγμούς στη Μεσόγειο ή ότι οι χώρες άφιξης παραμένουν υπεύθυνες.
Εκπρόσωποι της ευρωομάδας (ID) καταφέρθηκαν εναντίον του Συμφώνου λέγοντας ότι θέλουν αποχώρηση όλων των μεταναστών και ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θέλουν να αντικατασταθούν από άλλες εθνικότητες.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο… πολιτιστικός εμπλουτισμός και η ποικιλομορφία/πολυπολιτισμικότητα είναι η «μεγαλύτερη δύναμή μας», οι χώρες που προσπαθούν να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα χωρίς να υποδέχονται μετανάστες θα πληγούν με αυστηρές οικονομικές κυρώσεις.
Τα κράτη μέλη θα αναγκαστούν να δεχτούν μετανάστες ή να πληρώσουν ένα τεράστιο οικονομικό πρόστιμο 25.000 ευρώ ανά μετανάστη.Ποιοι διαφώνησαν με το Νέο ΣύμφωνοΤην αντίθεσή τους στο Νέο Σύμφωνο έχουν εκφράσει γνωστές περιπτώσεις, όπως οι νομοθέτες του ουγγρικού κόμματος του Βίκτορ Orban Fidesz, όπως και η ακροδεξιά ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) που στους κόλπους της περιλαμβάνει τη Λέγκα της Ιταλίας, τον Εθνικό Συναγερμό της Γαλλίας και τη γερμανική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Παράλληλα, αντιδράσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό των κυρίαρχων ευρωομάδων, με πιο ισχυρό μπλοκ αυτό των 16 Ιταλών ευρωβουλευτών των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
«Όχι» στο νέο Σύμφωνο και από το λαϊκίστικο Κίνημα Πέντε Αστέρων της Ιταλίας, που θεωρεί ότι είναι άχρηστο για τη χώρα του αλλά και επιζήμιο για τα δικαιώματα των μεταναστών, ενώ οι ευρωβουλευτές του κόμματος της Georgia Melon «Τα Αδέρφια της Ιταλίας», που συγκατοικεί με τους Ευρωπαϊκούς Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές (ECR), με κυρίαρχης την πολωνική αντιπροσωπεία του Νόμου και της Δικαιοσύνης που αντιτίθεται στις αλλαγές, είχαν προαναγγείλει ότι «θα εξετάσουν κάθε φάκελο ξεχωριστά».
Αντιστάσεις εκφράστηκαν επίσης από τους 72 ευρωβουλευτές των Πρασίνων και τους 37 της Αριστεράς, κάνοντας λόγο για αυστηρές διατάξεις που θα υποβαθμίσουν τη διαδικασία ασύλου και θα επιτρέψουν παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων

Τι περιλαμβάνει τo Σύμφωνο

Η συμφωνία καλύπτει πέντε βασικές προτάσεις του Συμφώνου:

Κανονισμός για τον έλεγχο διαλογής στα σύνορα: δημιουργεί ενιαίους κανόνες για την ταυτοποίηση των υπηκόων τρίτων χωρών κατά την άφιξή τους, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια εντός του χώρου Σένγκεν.
Κανονισμός Eurodac: δημιουργεί κοινή βάση δεδομένων στην οποία θα συγκεντρώνονται ακριβέστερα και πληρέστερα δεδομένα για τον εντοπισμό μη επιτρεπόμενων μετακινήσεων.
Κανονισμός για τις διαδικασίες ασύλου: εξασφαλίζει ταχύτερες και αποτελεσματικότερες διαδικασίες για το άσυλο, τις επιστροφές και τα σύνορα.
Κανονισμός για τη διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης: δημιουργεί έναν νέο μηχανισμό αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών για την εξισορρόπηση του ισχύοντος συστήματος, στο οποίο για τη συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων ασύλου την ευθύνη φέρουν λίγες μόνο χώρες, καθώς και σαφείς κανόνες σχετικά με την ευθύνη για τις αιτήσεις ασύλου.
Κανονισμός για τις καταστάσεις κρίσης και ανωτέρας βίας: εξασφαλίζει τη μελλοντική ετοιμότητα της ΕΕ για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης, συμπεριλαμβανομένης της εργαλειοποίησης των μεταναστών.

Οι νέες ροές εντός της ΕΕ

Ο Róbert Gönczi, αναλυτής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης της Ουγγαρίας, επεσήμανε ότι οι μετανάστες που διανέμονται στην Ουγγαρία καταλήγουν κανονικά να φεύγουν για τη Σουηδία ή τη Γερμανία, όπου λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες πληρωμές πρόνοιας.
«Το σύστημα ανακατανομής των μεταναστών θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει ροές εντός της ΕΕ από τις χώρες όπου αυτοί οι μετανάστες έχουν μετεγκατασταθεί στις χώρες όπου πραγματικά θέλουν να καταλήξουν, καθώς συνήθως οι χώρες προορισμού δεν έχουν αλλάξει», είπε ο Gönczi.
«Ωστόσο, θα ήταν πλέον απαραίτητο για άλλες χώρες της ΕΕ να καλωσορίσουν αυτούς τους μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, πρόσθεσε.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ θα ήταν μικρότερη ή καθόλου, κάτι που πραγματικά χρειάζεται».
Όπως τονίσαμε προηγουμένως, δεν υπάρχει καμία βούληση να επιβάλει η ΕΕ κατάλληλους ελέγχους στα σύνορα.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-02-17_205759.png

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

 1. Εχτές μιλούσα με κάτοικο της Γερμανίας και μου είπε ότι ψηφίστηκε νομοσχέδιο να μην τους δίνουν πλέον χρήματα αλλά κάρτες που θα αγοράζουν προιόντα.Έτσι δεν θα έχουν ρευστό ώστε να το στέλνουν στις κωλοχώρες τους.. Εδώ γιατί δεν το κάνουν αυτό αλλά τους δίνουν τη δυνατότητα να βγάζουν λεφτά από ΑΤΜ και να τα στέλνουν έξω η να τα χρησιμοποιούν και για παράνομες πράξεις;;;;. Να τους δίνουν και εδώ κάρτες μόνο για τρόφιμα και ρουχισμό. Έτσι θα τους κοπεί ο βήχας και το χρήμα θα μένει εντός Ελλάδος. Το ρευστό χρήμα είναι κράχτης και θα πρέπει να σταματήσει.

 2. Ζήτω ο κυριάκος Μητσοπεριούσιος! Ζήτω ο ΓΧΦε! Ζήτω τα δεξιά γιδοπρόβατα! Ο Τσίπρας φταίει! Βελλάξτε όλοι μαζί!

 3. ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΊΣ!!!

 4. …Παγκοσμια Κυβερνηση… ( με λιγα λογια ) , λαθρομεταναστες και ψεματα απο καποιους δημοσιογραφους που βαφτιζουν τους λαθρομεταναστες οπως θελουν η οπως θελει το συστημα …που υπηρετουν εμμεσα η αμεσα… ( μεταναστης εισαι στην πρωτη χωρα , στην Τουρκια για παραδειγμα , αυτοι κανουν βολτες σε ολη την Ευρωπη ) . Η Παγκοσμια Κυβερνηση… εχει ξεκινησει ηδη απλα δε φαινεται τοσο… . Βγαινουν συχνα ειδησεις για ουφο και εξωγηινους ( «Βρήκαμε UFO πάνω από τη Χιλή, είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια», λένε οι επιστήμονες ) θα ερθουν Fake Aliens… ( ο Πλατωνας λεει για σπηλια με μαριονετες ) …θα πας στην Παγκοσμια Κυβερνηση και θα πουν οτι η γη δε γυριζει γυρω απο τον ηλιο , μετα θα ερθει ο αντιχριστος ( μετα θα πεσει ) και μετα θα γινουν αλλα . Στην Παγκοσμια Κυβερνηση οι δημοσιογραφοι του σημερα θα φυγουν ( κατα 90% αν οχι 100 ) γιατι δεν κανουν για να ενημερωνουν τον κοσμο . Αυτα που θα γινουν ( γενικα ) εχουν σχεση με την αποκαλυψη ( οι ψευτικες προφητειες υπαρχουν για να μπερδευουν τον κοσμο ) .

 5. εχετε σκεφτει τι αρρωστιες θα φερουν; Εχετε σκεφτει να δουλευετε για να ταιζετε αυτους ;;; Εχετε σκεφτει με ενα μπαμ τι εχουμε να παθουμε ;;; Εχετε δκαφτει να τρωνε αυτοι και εμεις ζτην πεινα ;;; εχετε …εχετε…εχετε καταλαβει οτι θελουνοι λιγοι να ξεκανουν τους πολλους ;;; Δεν θα πρεπει να διαλυθει η ΕΕ μηπως δουμε ασπρη μερα ;;;;

 6. Δεν είναι αυτοκτονία, είναι καθαρή δολοφονία εις βάρος των απλών πολιτών της και δη της Ελλάδας (που έχει πολλά απίδια ο σάκος της).
  Ξυπνήστε!
  ΥΓ. Εννοείται ότι δεν έχω τίποτα με τα άλλα θύματα, τους φτωχοδιαβολους λαθρομετανάστες.

 7. Μα φυσικα το ”ισραηλ και οι ομβραιοι της ουκρανιας” καταστρεφονται οικονομικα με πολεμους, προσπαθοντας με δολιο τροπο να μας εμπλεξουν με εισροη μεταναστων και απωλεια εδαφων. Ειναι η εποχη της πρασινης αναπτυξης.

 8. Μην μασάτε ρε τσακάλια έτσι και αλλιώς στην πρώην Ελληνική Αθήνα θα τους πάνε άρα μας είναι αδιάφορο.

 9. Και μετά φταίει ο Πουτιν ε;
  Γμω την Ε.Ε σας

 10. το οικονομικό έγκλημα (-κομπινόμιζες δηλαδή) και η υπερφορολόγηση -αφού χρειαζόμαστε κι άλλα λόγω …..κομπινόμιζας-, που είναι και τα κύρια αίτα όλων των κακών στα……αρχίδια τους.

  Θεραπεύστε τα…συμπτώματα και όχι τις αιτίες κορόϊδα “ευρω” – πολίτες.
  Αντ’ αυτού εισάγετε βοϊδοπολίτες – πρόβατα ψηφοφόρους για να βασιλεύου οι “euro” βολεμένοι ακόμα περισσότερο.

 11. Τους θέλουν για εργατικό δυναμικό και συγχρόνως καταναλωτές-πελάτες.
  Οι Ευρωπαίοι λόγω της καταλύσεως των χρηστών ηθών μειούνται δραματικώς, και οι χυδαίοι καπιταλιστές εισάγουν συρφετούς αφροασιατών για χρήση όπως αναφέρω ανωτέρω.
  Προσέξτε τις διαφημίσεις των αεθνικών εταιρειών. Παντού έγχρωμοι κυρίως νέγροι.

Comments are closed.