Νέο περιστατικό βίας και bullying από μαθητές σε λύκειο στην Κω

Κοινοποίηση:
bullying-girl

Ένα ακόμη περιστατικό bullying στα σχολεία, έρχεται να προστεθεί σε αυτά των τελευταίων ημερών, αυτή την φορά στην Κω.

Όπως έγινε γνωστό ένας μαθητής στο Λύκειο Αντιμάχειας της Κω μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά αμνησία, έπειτα από επίθεση που δέχτηκε.

Τι αναφέρουν τοπικές Αρχές και μέσα
Για το σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας είναι ενήμερες και οι αστυνομικές Αρχές στην Κω, στις οποίες προσέφυγαν οι γονείς του μαθητή. Το παιδί που κατηγορείται για bullying φέρεται να έχει προκαλέσει αρκετές φορές προβλήματα, κατηγορία ωστόσο που -σύμφωνα με το «Βήμα της Κω»- διαψεύσθηκε από το Διευθυντή του σχολείου και την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κω» που επικαλείται το περιστατικό, οι γονείς αναφέρουν ότι ο «δράστης» του συγκεκριμένου περιστατικού, δημιουργεί συχνά προβλήματα στο σχολείο, με αποτέλεσμα να φοβούνται τα παιδιά να πάνε στο σχολείο, αλλά και οι ίδιοι να ανησυχούν μήπως συμβεί κάτι σοβαρότερο.

Τι λέει ο διευθυντής του σχολείου
Ο διευθυντής του λυκείου ανέφερε πως ο φερόμενος ως δράστης ενεπλάκη και σε άλλα περιστατικά παρόμοιας φύσης στο παρελθόν, ενώ το περιβάλλον του παιδιού – που κατηγορείται ότι προκάλεσε το επεισόδιο- , κάνει λόγο για ένα παιδί ήσυχο που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.

Σύμφωνα με το άνωθεν ενημερωτικό μέσο, το παιδί που φέρεται να έπεσε από τον συμμαθητή του, μπήκε στη μέση για να σταματήσει έναν καβγά που είχε προηγηθεί ανάμεσα στο παιδί που χτύπησε (και έπαθε αμνησία) και σε έναν μικρότερο μαθητή. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι προσπάθησε να σταματή,σει τον καβγά και να προστατεύσει το μικρότερο μαθητή και όταν είδε ότι ο άλλος μαθητής ερχόταν προς τα πάνω του φοβήθηκε και τον χτύπησε μία φορά για να αμυνθεί, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να χτυπήσει. Αμέσως μετά, πήγε στον Διευθυντή και του είπε όλα όσα έγιναν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γονίδια και ανατροφή είναι τα αίτια διάπλασης ενός κωλόπαιδου. Στα γονίδια ελάχιστα μπορούμε να παρέμβουμε, όχι όμως στην ανατροφή. Στην διαδικασία εκμάθησης, ενσωματώνεται και η κοινωνική συμμετοχή, με τους θεσμούς της. Όταν δημοσιεύονται τρία περιστατικά την ημέρα, σημαίνει ότι συμβαίνουν πολλαπλάσια, τα οποία μένουν κρυφά. Κι όταν η πολιτεία χαϊδεύει τέτοιους δράστες, απλά τους εκκολάπτει για μελλοντική χρήση. Κοινωνική υποτέλεια στην ανώμαλη τέρψη ποιύστηδων, τοξικομανών, παραφιλικών, με την έγκριση ψήφου των προβάτων προς τους λύκους.

Comments are closed.