Νέο παραλήρημα Ερντογάν: “Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης”

Κοινοποίηση:
erdogan_r

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας την αξίωση περί αποστρατωτικοποίσης των νησιών.

Ο Τούρκος πρόεδρος, στις δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες στρατιωτικοποιώντας τα νησιά.

«Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, κάνει βήματα ενάντια στη συνθήκη Λωζάνης», υποστήριξε, ο Ερντογάν, ενώ αναφερόμενος σε όσα είπε ο πρωθυπουργός από το Νταβός, ισχυρίστηκε πως : «Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν επαρκούν για να προσδιορίσουν την τύχη της περιοχής. Βλέπουμε ότι η προσέγγιση τόσο της Λωζάνης όσο και των νησιών δεν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή από τις ελληνικές αρχές».

Για το βρετανικό περιοδικό The Economist το οποίο μεταξύ άλλων έγραψε ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα της δικτατορίας και αποκάλεσε τον Ερντογάν, «νταή» ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: «Το βρετανικό περιοδικό καθορίζει τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου, αυτό συμβαίνει στην Τουρκία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Γαβ Γαβ! Ρε περαστε του λουρι, βαλτε του και φιμωτρο! Η ιδια καραμελα για εσωτερικη καταναλωση! Αλλαξε τροπαρι μπασταρδε Μογγολε!

  2. Ρε μπουνταλά.Σου λεει τιποτα η Ιμβρος και η Τενεδος ? Οι Ελληνες της Κωνσταντινουπολης? Αρα βουλωσε το.Τα νησια μας θα ειναι οπλισμενα σαν αστακοι για να σας περιποιηθουν οταν θαρθετε βραδυ.Γκεγκε?

Leave a Response