Νέο κύμα καύσωνα απειλεί την Ευρώπη – Έρχονται και πάλι 40άρια (ΧΑΡΤΕΣ)

Κοινοποίηση:
neo-kuma-kauswna-23-iouliou-2019-up

Φόβους για ένα νέο κύμα καύσωνα, που θα φέρει ξανά 40άρια στις πόλεις της Ευρώπης, εκφράζουν οι μετεωρολόγοι.

Οπως μεταδίδει το Wunderground, η ξηρασία που επελαύνει στα μέσα του καλοκαιριού «ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο επεισόδιο καύσωνα στην Ευρώπη την προσεχή εβδομάδα». Το νέο κύμα καύσωνα -αν επιβεβαιωθεί- θα έρθει μόλις ένα μήνα μετά τις ακραίες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε ευρωπαϊκές πόλεις και κατέταξαν τον Ιούνιο ως τον πιο ζεστό στην ιστορία.

Σύμφωνα με το Wunderground, τα μετεωρολογικά μοντέλα φανερώνουν τάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε έναν πολυήμερο καύσωνα, με θερμοκρασίες της τάξης των 35 με 40 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο καύσωνας του Ιουνίου που έπληξε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, και κυρίως τη Γαλλία, είχε απολογισμό και νεκρούς

 

 

Στη συνέχεια θα επεκταθεί «σε όλη τη δυτική και κεντρική Ευρώπη. […] Ακόμη και το Λονδίνο μπορεί να “δει” θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου» επισημαίνει το Wunderground.
Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το κύμα καύσωνα θα «εισβάλλει» από τη δυτική Ευρώπη και την Ισπανία ήδη από το προσεχές Σαββατοκύριακο και θα φθάσει στη Γαλλία μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: