Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας: «Δεν θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια – Κάνουμε ετοιμασίες με τον Tayfun!»

Κοινοποίηση:
erdogan_bahceli_2022-10-28-yuzyil-43-696x481

Κλιμακώνει την επιθετική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας στο δρόμο προς τις κάλπες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χθες μιλώντας στο TRT εξαπέλυσε νέα επίθεση με ανυπόστατους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι «η Ελλάδα κάνει εχθρικές ενέργειες εναντίον της Τουρκίας, παραβιάζει τον εναέριο χώρο και στρατιωτιοποιεί τα νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «H ελληνική πλευρά καταφεύγει σε παράλογους ισχυρισμούς. διεκδικήσεις. Πρώτον, δεν υπάρχει καμία βάση στην οποία η Ελλάδα μπορεί να βασίσει τους ισχυρισμούς της για τις αεροπορικές παραβιάσεις. Στην πραγματικόττητα η Ελλάδα αυξάνει την ένταση με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, με την παρενόχληση των αεροπλάνων μας, και με παρενόχληση των ψαράδων. Η αεροπορία και η ακτοφυλακή μας, φυσικά, δεν αφήνουν και δεν πρόκειται να αφήσουν αναπάντητες αυτές τις εχθρικές ενέργειες. Συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά, που βρίσκονται πολύ κοντά στις ακτές και τους μεγάλους οικισμούς μας, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών».

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με τον πύραυλο Tayfun: «Με τον Tayfun κάνουμε προετοιμασίες! Δεν θα καθόμαστε με δεμένα τα χέρια στις ενέργειες που στοχεύουν με την ασφάλειά μας». Εξάλλου ο Ερντογάν αναρωτήθηκε «γιατί πιάνει πανικός τους Έλληνες; Ας φτιάξουν κι εκείνοι έναν Tayfun. Φυσικά, μετά, πανικοβάλλονται όταν λέμε Tayfun. Γιατί σε πιάνει πανικός καλέ; Δηλαδή, εμείς δεν θα κάνουμε τις δικές μας προετοιμασίες; Κάναμε τον Tayfun. Εντάξει. Αυτή τη στιγμή έχει βεληνεκές 560 χλμ. Αλλά κι εγώ είπα στην αμυντική μας βιομηχανία, ‘560 χλμ δεν είναι αρκετά. Θα το φτάσετε στα 1000 χλμ. Φτιάξτο κι εσύ. Φτιάξτο κι εσύ, να έχεις κι εσύ. Αυτό είναι το βήμα που κάναμε εμείς. Γιατί τους ενοχλεί αυτό; Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλεια της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε αυτούς και νομικά και αλλά και στο πεδίο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: