Νέες αλλαγές – Oι συναλλαγές που θα γίνονται μόνο μέσω ΑΤΜ

Κοινοποίηση:
atm11

 

Περιορίζονται σε αρκετά μεγάλο βαθμό οι συναλλαγές στα ταμεία των τραπεζών με φυσική παρουσία του πελάτη.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ώστε να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, μέσω του συνωστισμού ατόμων στα υποκαταστήματα των τραπεζών.

Έτσι, όπως αναφέρει και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και μέχρι να υπάρξει νεότερη απόφαση, οι πελάτες δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εξής τραπεζικές συναλλαγές στα ταμεία των υποκαταστημάτων, δια της φυσικής τους παρουσίας:

Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα  πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ.) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Επιπροσθέτως, οι πελάτες καλούνται να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στα υποκαταστήματα των τραπεζών όσο το δυνατό περισσότερο, ενώ αν υφίσταται απαραίτητη ανάγκη προσέλευσης, ο πελάτης θα πρέπει να φορά προστατευτική μάσκα προσώπου και να τηρεί τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφάλειας.

Οι περιορισμοί αυτοί, έρχονται μαζί με άλλους σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και άλλων λειτουργιών σε κρατικούς φορείς αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς τον Ιούλιο παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να ληφθούν μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ¨Όσοι είναι στο Νόμο Κατσέλη, πληρώνουν μόνο στα ταμεία με μετρητά, Αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία και αναμονή 2 ωρών.

  2. Επίτρεψέ μου φίλτατε συνέλληνα/φιλτάτη συνελληνίδα, να διαφωνήσω με το σκεπτικό σου. Καλώς ή κακώς, η κοινωνία εξελίσσεται. Σκέψου, ότι περί το 1.950μ.α.χ.χ., ελάχιστοι εν Ελλάδι, κατείχαν οχήματα (αυτοκίνητα, μηχανές κ.λ.π.) ή τηλέφωνα στις οικίες τους, ενώ ακόμα καί τα πλυντήρια, οι ηλεκτρικές σκούπες κ.λ.π. ήλθαν στην Ελλάδα περί το 1.970μ.α.χ.χ. Αρχικώς πολλοί τα αγνοούσαν, όμως τα έμαθαν. Έτσι θα γίνει καί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την ηλεκτρονική συναλλαγή των τραπεζών κ.λ.π., προς διευκόλυνσιν των πολιτών στην καθημερινότητά τους. Αυτό είναι θετικόν, παρά τους όποιους κινδύνους του, καθώς όλα έχουν τους κινδύνους, αλλά καί τις ευκαιρίες τους, οπότε πρέπει να προσέχουμε.-

  3. Ψηφιακος ανθρωπος.με τα 3 ψηφια.
    Μας οδηγουν σε καραντινα(εικαζω απο αρχες Σεπτεμβριου)

Comments are closed.