Νέα συνάντηση τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας – Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Κοινοποίηση:
nato

Νέα συνάντηση τεχνικών κλιμακίων, σε στρατιωτικό επίπεδο, Ελλάδας – Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί αύριο. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες, στην αυριανή συνάντηση θα παρουσιαστούν οι τουρκικές θέσεις επί του κειμένου θέσεων που κατέθεσε η ελληνική πλευρά στη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στόχος είναι να υπάρξει κατάληξη σε ένα τεχνικό κείμενο αρχών εντός ενός γενικού πλαισίου «σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών».

Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Δεν υπήρξε διάλογος με την Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι ελληνικές διπλωματικές πηγές τόνιζαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν υπήρξε καμία ανταλλαγή απόψεων Ελλάδας και Τουρκίας, όπως ισχυριζόταν το τουρκικό υπουργείο.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο Ελληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, προκειμένου να υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ, για το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο.

Τότε ο Βρετανός πτέραρχος που είναι ο πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, ζήτησε από τον Ελληνα αξιωματικό μια σειρά διευκρινίσεων επί των υποβληθέντων σημείων. Με άλλα λόγια, δεν υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες της Αγκυρας να περάσει την εικόνα ότι υπάρχουν συνομιλίες με την Αθήνα, με προφανή στόχο να αποφύγει τις κυρώσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: