Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ: Θα επιβάλουμε με επιθετικό τρόπο τις κυρώσεις

Κοινοποίηση:
720_669371_75d074de28-a7e92e628b64c064

Νέο μήνυμα έστειλαν οι ΗΠΑ αναφορικά με το ζήτημα του ιρανικού τάνκερ, προειδοποιώντας ότι είναι αποφασισμένες να επιβάλουν κυρώσεις με επιθετικό τρόπο σε όποιον παράσχει βοήθεια στο δεξαμενόπλοιο, που πλέει στη Μεσόγειο.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του, σημείωσε ότι “ο ναυτιλιακός τομέας ενημερώθηκε ότι θα εφαρμόσουμε με επιθετικό τρόπο τις αμερικανικές κυρώσεις”. Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες ανάλογο μήνυμα των ΗΠΑ προς τις χώρες που θα επέτρεπαν στο τάνκερ να δέσει σε λιμάνι τους.

Ο ίδιος αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση εναντίον οποιουδήποτε βοηθήσει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο το δεξαμενόπλοιο. “Όλοι οι εμπλεκόμενοι στον ναυτιλιακό τομέα θα πρέπει να επιδείξουν την δέουσα επιμέλεια ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν συνεργάζονται ούτε διευκολύνουν το δεξαμενόπλοιο, άμεσα ή έμμεσα”, προειδοποίησε.

Σημειώνεται ότι το Adrian Darya 1 ανακοίνωσε ότι αλλάζει ρότα και κατευθύνεται προς την Τουρκία, κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο ότι θα συμβεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response