Νέα μεταφορά βαριά τραυματισμένου ασθενή στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου

Κοινοποίηση:
karotsa_datsun

Λόγω υποβάθμισης της παρεχόμενης υγείας.

Νέα μεταφορά ασθενή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιούλη 2024 με αγροτικό αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, καταγγέλλει η ΚΟΒ Ζαγοράς του ΚΚΕ. Όπως αναφέρει, «η επείγουσα και άμεση μεταφορά του δεν ήταν δυνατή από τα δύο ασθενοφόρα που διαθέτει το Κέντρο Υγείας, καθώς το μικρό ασθενοφόρο που μπορεί να προσεγγίζει στενά δρομάκια στα χωριά μας, συντηρείται ελλιπώς, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμο. Το νέο μεγαλύτερο ασθενοφόρο, δεν μπορούσε να επιχειρήσει σε στενά περάσματα, ενώ ταυτόχρονα βρισκόταν σε άλλη διακομιδή ασθενούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά, σημειώνει η ΚΟΒ Ζαγοράς, «που καταγγέλλουμε το γεγονός της υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας, καθώς επανειλημμένα, είτε λείπει το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και οδηγοί, είτε υπάρχει πλημμελής συντήρηση των οχημάτων.

Στην προκειμένη περίπτωση, αμέσως μετά την αγορά και λειτουργία του νέου πιο σύγχρονου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας, διαφάνηκε ότι είναι απαραίτητη η κυκλοφορία και του υπάρχοντος καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες τα περιστατικά διακομιδής αυξάνονται λόγω της τουριστικής κίνησης και των γεωργικών εργασιών αλλά και λόγω της δυνατότητας πρόσβασης που έχει το παλαιότερο ασθενοφόρο σε στενούς δρόμους. Όμως, το Υπουργείο Υγείας και η 5η ΥΠΕ αρνούνται την συντήρηση και των δύο ασθενοφόρων με αστεία αιτιολογία ότι συντηρείται μόνο το ένα από τα δύο!»

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επισημαίνει η ΚΟΒ Ζαγοράς του ΚΚΕ, «υποτάσσει την ποιότητα της παρεχόμενης υγεία μας, στη λογική του κόστους οφέλους! Η άμεση, γρήγορη, υψηλής ποιότητας παροχή υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψης αντιμετωπίζεται ως κόστος, υποβαθμίζεται και περικόπτεται συνεχώς.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται την επισκευή του ασθενοφόρου για την άμεση διακομιδή του λαού, επιλέγει για τα συμφέροντα του εφοπλισμού, την αναβάθμιση του πολεμικού υλικού με δισεκατομμύρια ευρώ και την αποστολή φρεγατών και πολεμικού υλικού, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα μας για συμφέροντα αντίθετα με τις ανάγκες μας!»

«Διεκδικούμε:

 • Την άμεση αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, την άμεση επισκευή όλων των διαθέσιμων μέσων διακομιδής ασθενών, την αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού, τη λειτουργία όλων των εργαστηρίων του Κέντρου Υγείας, την κάλυψη σε ιατρικά και φαρμακευτικά υλικά.
 • Όχι στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας του Λαού. Διεκδικούμε υπηρεσίες και παροχές υγείας, υψηλού επιπέδου, για την αποκατάσταση και την άμεση διακομιδή των ασθενών.
 • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό με όλα τα σύγχρονα διαθέσιμα μέσα. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία-Πρόνοια», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

 1. Όσο είναι η ΝΔ με το καμένο δαυλί σιγά μην απουσιάζουν ασθενοφόρα!!! Αυτό είναι, μόνο που το κουβούκλιο το στείλαμε στον μάστορα. Καλά ολόκληρη λιμουζίνα του γραφείου τελετών δεν την … θέλει και ασθενοφόρο ο Έλληνας!! Άντε κι αν … μετά θέλει και γιατρούς!!! Άστο καλύτερα μωρέ μην καίμε και βενζίνες!!! Που να τρέχεις τόσο μαλάκας που είσαι Έλληνα!!! Ζωή σε μας !!!

 2. Καλά καλά κομμουνιστές αφήστε τα τσιτάτα και τις απαιτήσεις. Για να μην είστε κι εσείς καμία μέρα σε καρότσα αγροτικού κάντε τα εξής:
  1) Πάρτε το παλιό ασθενοφόρο και πηγαίνετε το σε έναν καλό μάστορα να σε κάνει μια προσφορά για ολικό μάζεμα κ συντήρηση.
  2) Κάντε έρανο ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ πρόσημο εκτός κι αν τα πληρώσει όλα το ΚΚΕ.
  3) Πληρώστε το μάστορα κ κάντε συντήρηση κάθε χρόνο με τον έρανο. Αλλιώς μπορεί να καταλήξετε σε καρότσα κι εσείς μια μέρα.

Leave a Response