Νέα μαρτυρία για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Συνεργάζονταν με γραφεία τελετών – «Μας έστελναν σε κηδείες», λέει πρώην φιλοξενούμενη

Κοινοποίηση:
ιυ

Σε επαίτες είχε μετατρέψει τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου στέλεχος της οργάνωσης. Τα έστελνε με ένα κουτί της ΜΚΟ στις κηδείες για να μαζεύουν χρήματα, ενώ όπως κατήγγειλε πρώην φιλοξενούμενη, η Κιβωτός είχε κλείσει συμφωνίες με γραφεία τελετών.

Μπίζνα με γραφεία τελετών φαίνεται πως είχε στήσει το κορυφαίο στέλεχος της δομής, όπως καταγγέλλεται. Μόλις έκλεινε η συμφωνία, τα παιδιά σαν να πρόκειται για επαίτες, με το κουτί της Κιβωτού στα χέρια, έπαιρναν σβάρνα τις κηδείες που είχε συμφωνήσει το εκάστοτε γραφείο με το στέλεχος.

Μία πρώην φιλοξενούμενη σε δομή της ΜΚΟ, η Χριστίνα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και αποκάλυψε λεπτομέρειες για αυτή την πρακτική.

«Συνεργαζόταν με γραφεία τελετών. Η κάθε οικογένεια που έχανε τον άνθρωπό της, αντί για στεφάνια προσέφερε χρήματα στην Κιβωτό. Αυτό δεν το ήξερε η οικογένεια, ότι η Κιβωτός το κάνε , οπότε ενημέρωνε το γραφείο την οικογένεια αν θέλουν να το κάνουν. Οπότε το συμφωνούσαν και έκλειναν την ημερομηνία και πήγαιναν στην τελετή», υποστήριξε το κορίτσι.

Στη συνέχεια, η κοπέλα περιέγραψε πως και η ίδια έχει πάει σε κηδεία, ακολουθώντας την πρακτική που της είχαν μάθει:

«Ήταν ένα κουτί. Το έπαιρνα, το έστηνα σε ενα τραπεζάκι που είχαν εκεί έτοιμο, το άφηνα εκεί και απλά περίμενα μέχρι να τελειώσει η τελετή. Μετά το έπαιρνα και ξαναγυρνούσα πίσω στην Κιβωτό».

Όπως είπε, κανείς δε γνώριζε πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα:

Σε άλλα παιδιά δήλωναν ότι τα λεφτά αυτα πήγαιναν σε… δώρα για τα ίδια.

«Τα μετρούσε η διοίκηση και απλά μας έλεγαν ότι το ποσό αυτό θα μπει σε έναν φάκελο και π.χ όταν κάποιο παιδί θα παίρνει επιβράβευση, θα μπορεί να επιλέξει να παραγγείλει και κάτι, όπως εγώ παρήγγειλα mp3, mp4», ανέφερε πρώην φιλοξενούμενος της δομής στην Χίο.

Κιβωτός του Κόσμου: «Κυκλοφορούσε με ακριβά αυτοκίνητα, την είχε ψωνίσει»

Πρώην τρόφιμος της Κιβωτού επιβεβαίωσε ότι στέλεχος κυκλοφορούσε με ακριβά αυτοκίνητα και ότι είχε στο πλευρό του τα παιδιά σαν παρατρεχάμενούς του, που τους ζητούσε να τον υπηρετούν.

«Ήθελε να βγαίνουμε στον δρόμο και να κρατάμε τις ζακέτες του, να έχει δίπλα του τα αγόρια. Είχε ψωνιστεί, πώς να σου το πω. Έβγαινε με τα καλύτερα αυτοκίνητα, ήθελε το πιάτο να του το σερβίρουν. Του είχα βάλει και τις παντόφλες, του είχα κάνει και μασάζ. Εγώ αθώο παιδί το έκανα, δε σκέφτηκα κάτι κακό… Με τα ρούχα ήμασταν μέσα σε ένα καράβι θυμάμαι», περιέγραψε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μιλάμε για μπίζνα. Έχουν μπουκώσει με χρήμα . Ποιος ξέρει που έχουν το χρήμα κρυμένο. Δεν πιστεύω να είναι τόσο αφελής και να τα έβαζε σε τράπεζα. ‘Ολα ‘ηταν σχεδιασμένα ,αλλά η έπαρση τα έβγαλε όλα στη φόρα.

Leave a Response