Νέα λειτουργία για τo Instagram – Οι χρήστες θα ελέγχουν το περιεχόμενο της ροής τους

Κοινοποίηση:
instagram (1)

To Instagram είναι έτοιμο να υιοθετήσει

τη λειτουργία των Favorites, που θα επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέξουν το περιεχόμενο που βλέπουν πρώτo στη ροή τους.

Το 2016, το Instagram άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας της ροής του, εμφανίζοντας τις αναρτήσεις με έναν πιο προσαρμοσμένο, βασισμένο σε αλγόριθμο τρόπο, σε αντίθεση με τη χρονολογική σειρά όπως ήταν πριν.

 

Πλέον, για τους χρήστες που θέλουν αυτονομία στον τρόπο οργάνωσης της ροής τους, τα νέα είναι καλά, καθώς  το Instagram δοκιμάζει μια νέα λειτουργία, που θα επιτρέπει να έχει ο χρήστης περισσότερο έλεγχο σε αυτό που βλέπει πρώτα.

Η λειτουργία ονομάζεται «Αγαπημένα» (Favorites), και είναι η δυνατότητα που θα επιτρέπει στον κάθε χρήστη να προσθέτει ορισμένα άτομα σε μια λίστα προτεραιότητας, των οποίων οι αναρτήσεις θα εμφανίζονται στη συνέχεια ψηλότερα στη ροή.

Η ενημέρωση αυτή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σκιώδους αποκλεισμού, όταν δηλαδή ένας χρήστης μπορεί να δημοσιεύει κανονικά, αλλά το περιεχόμενό του είναι κρυφό από το κοινότητα.

Αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται συχνά εναντίον εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ, οι οποίοι «τιμωρούνται» από πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν τους λογαριασμούς που θέλουν να δώσουν προτεραιότητα, θα μπορούν πλέον να εμφανίζονται σε επιλεγμένες ροές χωρίς το Instagram να τους λογοκρίνει άδικα.

Παρόλο που το Instagram είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι «δεν λαμβάνει μέτρα για λογαριασμούς που ανήκουν σε εργάτες στη βιομηχανία του σεξ,  αναλαμβάνουμε δράση μόνο όταν οι λογαριασμοί παραβιάζουν τους κανόνες μας», οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν επισημάνει τη διαφορετική μεταχείρισή τους σε σχέση με αντίστοιχες αναρτήσεις διασήμων που έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο.

«Η διαφορά δεν είναι το πραγματικό περιεχόμενο, αλλά το γεγονός ότι συνδέεται με εργαζόμενο στη βιομηχανία του σεξ» δήλωσε στο Dazed η Valerie August, εργάτρια του σεξ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Instagram δοκιμάζει μια λειτουργία «Favorites». Το 2017, η εφαρμογή δοκίμασε κάτι παρόμοιο με αυτό που τελικά έγινε Close Friends – η δυνατότητα κοινής χρήσης δηλαδή, ιστοριών σε λίγους επιλεγμένους ακολούθους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: