Νέα εξέλιξη στο “σήριαλ” για την έδρα στην Ευρωβουλή, της “Ελληνικής Λύσης” – Παραδεκτή έκανε την ένσταση του πρώτου επιλαχόντα Σάββα Γεωργιάδη η Πρόερδος της επιτροπής αναφορών της Ε.Ε…

Κοινοποίηση:
602x338_cmsv2_968b1bff-6ac9-52a4-8585-3eabbdce9a81-3996684

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση του ευρωβουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Μανώλη Φράγκου ο οποίος, ως γνωστόν, χρησιμοποίησε τον όρο «ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ» δίπλα στο όνομα του στο ευρωψηφοδέλτιο του 2019 και εξελέγη 2ος αφού υπήρξε σύγχυση με τον γνωστό στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο.

Ο συνυποψήφιος του και Α΄επιλαχών ευρωβουλευτής κ. Σάββας Γεωργιάδης προσέφυγε -εκτός της Ελλάδας- και στις Βρυξέλλες και η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών

του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ κ.Dolors Montserrat του απάντησε γραπτώς αναφέροντας επί λέξει τα εξής : «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι η Επιτροπή Αναφορών έχει εξετάσει την αναφορά σας και την χαρακτήρισε παραδεκτή, δεδομένου ότι το θέμα που θίγετε εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η Ισπανίδα Ευρωβουλευτής προσθέτει και ότι « παρά το γεγονός ότι η δυνατότητα εφαρμογής ενιαίας εκλογικής διαδικασίας προβλέπεται στις Συνθήκες ήδη από το 1957, οι ευρωπαϊκές εκλογές εξακολουθούν να διέπονται, ως επί το πλείστον, από τις εθνικές νομοθεσίες, και αυτό ισχύει ιδίως για τη διαδικασία προσφυγής» , ενώ σημειώνει ,και πολύ λογικά, και « ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν αποτελεί δικαστική αρχή».

Ο κ. Σάββας Γεωργιάδης ευχαρίστησε την κ. Montserrat και σε νέα επείγουσα παρέμβασή του (την οποία κοινοποίησε μάλιστα και στον πρωθ/γό κ. Μητσοτάκη) αναφέρει τα εξής :

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε

Ευχαριστώ πολύ για την επιστολή σας και για το γεγονός ότι κρίνατε παραδεκτή την Αναφορά μου.

Επιτρέψτε μου να σημειώσω το εξής : σε λίγο μπαίνουμε στον 16ο μήνα από τις Ευρωεκλογές του 2019 και οι Ελληνικές αρχές ακόμη δεν έχουν εκδώσει οριστική απόφαση για το θέμα που έχει ανακύψει αναφορικά με τον ευρωβουλευτή κ. Φράγκο.

Έχω υποβάλει Ενσταση (καθώς και Μηνύσεις στον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Βελόπουλο και στον κ. Φράγκο ) αλλά ούτε η Ένσταση έχει κριθεί , ούτε οι Μηνύσεις μου έχουν προωθηθεί στην Βουλή των Ελλήνων για να κριθεί η άρση της ασυλίας του κ. Βελόπουλου

Όλο αυτή η καθυστέρηση είναι πραγματικά πρωτοφανής για χώρα της ΕΕ, ενώ θυμίζω ότι στην δική σας χώρα,αξιότιμη κ. Πρόεδρε, ανάλογο ζήτημα αμφισβήτησης της ευρωβουλευτικής έδρας που είχε καταλάβει Καταλανός ευρωβουλευτής κρίθηκε σε εύλογο χρονικό διάστημα και έτσι την έδρα κατέλαβε ήση από 1/1/20 ο επόμενος υποψήφιος. Ατυχώς , στην δική μου περίπτωση απολύτως τίποτε δεν έχει προχωρήσει και νιώθω ότι αδικούμαι με τρόπο προκλητικό.

Το όλο θέμα αφορά την σύνθεση του σημερινού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποτελεί κατάφωρη αδικία ενώ η συνεχιζόμενη καθυστέρηση κάθε νομικού θέματος που συνδέεται με τον ευρωβουλευτή κ. Φράγκο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Αυτά τα ερωτηματικά και τους λόγους της πρωτοφανούς καθυστέρησης στην εκκαθάριση του όλου θέματος θέτω υπόψιν της Επιτροπής σας και σας παρακαλώ να κληθώ να εξηγήσω στα αξιότιμα μέλη της την προκλητική αδικία την οποία υφίσταμαι , κάτι που αντανακλάται , όπως προείπα, και στη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και της ίδιας της Επιτροπής σας, αφού ο κ. Φράγκος τυγχάνει μέλος της.

Την επιστολή κοινοποιώ και στον Έλληνα πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκη προς ενημέρωσή του

Με εκτίμηση

Σάββας Γεωργιάδης

Α’Επιλαχών Ευρωβουλευτής”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: