Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Το σκάλισμα της μύτης μπορεί να προκαλέσει Αλτσχάιμερ

Κοινοποίηση:
myth

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι σκάλισμα της μύτης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε άνοια και Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με την Daily Express, Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι επιβλαβή παθογόνα, συμπεριλαμβανομένων μυκήτων, βακτηρίων και ιών, μπορεί να εισέλθουν στον εγκέφαλο μέσω της μύτης όταν κάποιος τη σκαλίζει.

Αυτό θα μπορούσε στη συνέχεια να οδηγήσει σε φλεγμονή και να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας.

Το «ντόμινο» που οδηγεί σε Αλτσχάιμερ

Μόλις προκληθεί φλεγμονή, αρχίζει να παράγεται μαζικά στον εγκέφαλο η ουσία βήτα-αμυλοειδές, ένα πεπτίδιο που εκκρίνει ο εγκέφαλος ειδικά σε άτομα με Αλτσχάιμερ ως αμυντικό μηχανισμό. Αυτή η πρωτεΐνη μπορεί όμως να συσσωρευτεί και να επηρεάσει τα υγιή εγκεφαλικά κύτταρα.

Οι ερευνητές δήλωσαν: «Η νευροφλεγμονή στη νόσο του Αλτσχάιμερ μπορεί να προκαλείται εν μέρει από ιικά, βακτηριακά και μυκητιακά παθογόνα που εισέρχονται στον εγκέφαλο μέσω της μύτης και του οσφρητικού συστήματος».

Για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων, συνέστησαν το τακτικό πλύσιμο των χεριών και τη χρήση αντιβακτηριακού τζελ, ειδικά αν δεν μπορείτε να «κόψετε» αυτή την ανθυγιεινή συνήθεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: