24/04/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

ΝΤΟΜΙΝΟ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Η ΠτΔ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ; Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ Λ@ΘΡΑΙΟΥΣ; ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ “ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ ΜΑΝΕΣ” ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΝΕ ΣΑΝ ΚΟΥΝΕΛΕΣ

Κοινοποίηση:
synedrio-gonimotitas-spot

Η είδηση για τη διοργάνωση του 1ου συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας στα Ιωάννινα στις αρχές Ιουλίου έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Στο συνέδριο που γνωστοποιήθηκε με ένα βίντεο, που πραγματοποιούταν υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, θα συμμετείχαν ιεράρχες, πολιτικοί, celebrities, ιδιοκτήτες κέντρων γονιμότητας και ορισμένοι πανεπιστημιακοί, ενώ ξεχωριστή ενότητα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης κατέχουν… οι «επώνυμοι» που μιλούν στην κάμερα για την ομορφιά της γονεϊκότητας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το κύμα αντιδράσεων αναγκάστηκε να αποσύρει την αιγίδα από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021».Το συνέδριο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων για ευνόητους λόγους, καθώς -όπως μας πληροφορεί εμμέσως- στοχεύει να θέσει περιορισμούς στο δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους, και μάλιστα έρχεται σε μία χρονική περίοδο που στον ορίζοντα υπάρχει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια που επίσης έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις για τους περιορισμούς που φέρει.

Συγκεκριμένα σημεία από το κείμενο της πρόσκλησης που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

Συνεχείς αναφορές στον ρόλο της Εκκλησίας σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό ιεραρχών που θα μιλήσουν στο συνέδριο και αναφορές στο «Έθνος που απειλείται με αφανισμό».
«Όραμά μας, όλων εκείνων που υπηρετούμε την ανθρώπινη αναπαραγωγή είναι να μιλάμε για υπογονιμότητα μόνο σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν αδιασάλευτοι ιατρικοί λόγοι»
«Απογοητευμένους φυγάδες», αναφερόμενοι σε όσους προχώρησαν σε άμβλωση
«Θα αναδειχθεί στις επιστημονικές διαλέξεις και συζητήσεις, η ανάγκη της επαγρύπνησης από την νεότητα, ακόμα και τη εφηβεία, για την προάσπιση της γονιμότητάς τους με τον σωστό οικογενειακό προγραμματισμό και με την επαναφορά του προτύπου δημιουργίας «πυρηνικής» οικογένειας ενωρίς, παράλληλα με την υλοποίηση των επαγγελματικών προσδοκιών, με την κατάκτηση της επιστημονικής καταξίωσης και αναγνώρισης, με τις δυσκολίες της ζωής, οικονομικές και κοινωνικές, και με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ελεύθερου ανθρώπου που τον διαμορφώνουν ως ξεχωριστό μαχητή στην κοινωνία μας, όχι όμως μόνο του και απογοητευμένο φυγά για τις επιλογές του, ειδικά όταν είναι πια πολύ αργά».
«Προσδοκούμε η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή να γίνει εργαλείο θεραπείας όσων νοσούν από την υπογονιμότητα και όχι όλων εκείνων που έφτασαν στην υπογονιμότητα από παράπλευρους δρόμους των επιλογών τους».
Η μακρά λίστα των συμμετεχόντων
Η αρχική δημοσιοποίηση του συνεδρίου ενημέρωνε πως λάμβανε χώρα υπό την αιγίδα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αλλά και πλήθους άλλων φορέων όπως: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος – ΠΙΣ, Υπουργείο Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού – Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών – ΙΚΥ, Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Αττικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ελληνικό Συμβούλιο Ιατρικού Τουρισμού – ΕΛΙΤΟΥΡ, Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών – GHDI.

Άνδρες είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι ομιλητές του συνεδρίου, ενώ εντύπωση προκαλεί και η κυρίαρχη παρουσία της εκκλησίας.

Ενδεικτικά ονόματα που γνωστοποιήθηκαν στο αρχικό κείμενο της προσκλησης:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

κ.κ. Αναστάσιος, Αρχιεπίσκοπος Τυράννων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας

κ.κ. Βαρθολομαίος, Οικουμενικός Πατριάρχης

Νικόλας Βαφειάδης, Δημοσιογράφος – ΑΝΤΕΝΝΑ TV

Κώστας Βλάσης, Υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

Ιερόθεος Βλάχος, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου

Δέσποινα Βλεπάκη, Δημοσιογράφος – Ιατρική Συντάκτης OPEN Beyond

Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών

Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αγγελική Γκερέκου, Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ)

Μωυσής Ελισάφ, Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δήμαρχος Ιωαννίνων

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού

κ.κ. Ιερώνυμος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Δημήτρης Καμπουράκης, Δημοσιογράφος «ΣΚΑΪ»

Αθανάσιος Μαρτίνος, Διοικητής Αγίου Όρους

Θάνος Πλεύρης, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Χαϊδεμβέργης – Βουλευτής Ελληνικού Κοινοβουλίου

Κωνσταντίνος Τασούλας, Προέδρος Ελληνικού Κοινοβουλίου

Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Δικαιοσύνης, Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Σταματίνα Τσιμτσιλή, Δημοσιογράφος – Παρουσιάστρια

Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής, Ορθοπεδικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Ράνια Κωστάκη, Δημοσιογράφος

Θεόδωρος Κυριακού, Πρόεδρος ΑΝΤ1

Βασίλης Κοντοζαμάνης, Αναπλ. Υπουργός Υγείας

Λία Κοντοπούλου, Δημοσιογράφος – Δικαστική Συντάκτης ΑΝΤΕΝΝΑ TV

Πέραν των ομιλητών, πολλοί ήταν και οι celebrities έχουν δημοσιεύσει βίντεο στήριξης προς το Συνέδριο ανάμεσά τους οι: Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ντόρα Κουτροκόη, Χρήστος Φερεντίνος, Μαρία Αναστασοπούλου, Δημήτρης Οικονόμου, Κατερίνα Παναγοπούλου, Πέγκυ Ζήνα, Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος), Γιώργος Παπαδάκης, Πάνος Κιάμος, Ράνια Θρασκιά, κ.α.

«Ντροπή»
Το βίντεο με το που άρχισε να προβάλλεται προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

 

 

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θοδωρής Λιβάνιος ανακοίνωσε μέσω twitter ότι και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Δέν μέ εκπλήσσει που απέσυρε η κυρά Κατίνα τήν αιγίδα της, μέ εκπλήσσει που στήν αρχή ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ!!!
    ΥΠΟΚΡΙΤΑΡΑΔΕΣ, άν καταστρέψη κάποιος τά αυγά τού δρυοκολάπτη, είναι οικολογικό έγκλημα, άν σκοτώση μιά μέγαιρα τό παιδάκι της στήν κοιλιά της, είναι “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ”
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ / ΕΣ, ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ” ΣΑΣ!!!

  2. Kαθε μερα μας λενε να κανουμε εμβολιο και ποσο επικινδυνη ειναι η πανδημια και απο την αλλη ασχουνται με τις αντικειμενικες αξιες με τα συνεδρια με τα γκει παρειντ με το πως θα εισπραξουν ενφια και εφορια Υπαρχει η οχι πανδημια και εαν υπαρχει τι κανουν γιαυτο Εκαναν νοσοκομεια επανδρωσαν ΜΕΘ ελαφρηναν τους Ελληνες απο της συνεπειες αυτης της καταστασηςΟΧΙ μεχρι πληστιριασμους θα αρχισουν Αυτοι ναι μεν λενε για κορονοιο αλλα οι ενεργειες τους ειναι σα να μην υπαρχει οσα σποτακια και να βαλουν δεν μας πειθουνγιατι οι πραξεις τους αλλα λενε Ας αφησουν τα συνεδρια για οταν εχουν επιλυσει τα βασικα προβληματα αυτου του ταλαιπωρου κρατους

  3. Να ποιες ήταν οι παρενέργειες από την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει την κ. Σακελλαρόπουλου για ΠΤΔ. Η κυρία αρχικά στήριξε την εκδήλωση, μετά όμως αντέδρασε επειδή είδε τραγουδίστριες και τηλεοπτικές γλάστρες να διαφωνούν με την αλήθεια. Μήπως θα πρέπει να αποσύρουμε την κ. Σακελλαρόπουλου από την Προδρία της Δημοκρατίας, η ενέργεια της αυτή την έφερε σε αντίθεση με την αναγκαιότητα πληθυσμιακής επιβίωσης του έθνους ? Στο θέμα αυτό αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, η γνώμη της είναι αντίθετη στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και οι ιδέες της για λύση του προβλήματος της υπογεννητικότητας με ενσωμάτωση ξένων πληθυσμών, διαρρηγνύει τους εθνικούς δεσμούς που υποτίθεται διαφυλάττει. ΥΓ ως αντίμετρο των θέσεων της ΠΤΔ, περιμένουμε στήριξη πολυτέκνων οικογενειών από τον κ. Μητσοτάκη.

  4. Όπου λαλούν πολλά τα θηλυκά τρεχάτε ποδαράκια μου να πάμε μακριά

  5. Ρε αυτό δεν είναι συνέδριο.
    Προεκλογική μάζωξη της Νουδούλας είναι στην οποία καλώς έκανε και δεν πήγε. Έκανε και κάτι καλό η κατά άλλα μη συμπαθής Πρόεδρος.

  6. Το απέσυραν γιατί έλεγε την αλήθεια το πώς βλέπουν πολλοί άνθρωποι και κύριος πολλές γυναίκες την ζωή σήμερα. Το σποτ δεν είχε καμία προσβολή για τις γυναίκες και κύριος σεξιστικό υπονοούμενο. Απλά έδειχνε το πραγματικό λόγο της γυναίκας. Το δώρο που της έδωσε ο θεός να φέρνει νέες ψυχές στον κόσμο. Δυστυχώς οι σατανιστές δεν θέλουν να γεννιούνται παιδιά και ειδικά Ελληνοπαίδες. Αυτοί είναι οι σατανιστές πολιτικοί που τους ψηφίζουν οι ραγιάδες. Ντροπή λοιπόν όλοι αυτοί οι ανώμαλοι πολιτικοί να κυβερνούν το έθνος των Ελλήνων. Ρίξτε τούς Ζήτω οι πραγματικές γυναίκες που είναι μητέρες, εργαζόμενες , ελεύθερες ψυχές…

  7. Η αυτοδιάθεσης της γυναικα για να κάνει παιδί ιερή…
    Η υποχρεωτικοτητα του εμβολίου άλλο πράγμα… Πόσο πολύ μας κοροϊδεύετε μες τα μούτρα μας ρε πουλημένοι …

  8. Ευτυχώς η Μάνα Φύση τα έχει λύσει αυτά τα “προβλήματα” , εκατομμύρια χρόνια πριν….Και οι Νόμοι της Φύσης είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ…….Κι ας λένε οι φεμινίστριες του 60 και οι σύγχρονοι γκεηδες αρσενοκοιτες ότι τους κατέβει….Αν ήταν κανένα pride parade όλοι εκεί θα ήταν… Αμφισβητούν ακόμη και την Επιστήμη…Κι ας σκοτώνονται όλοι να σπουδάσουν τα παιδιά τους…. Έστω και σε βοιδοσχολες…και αμφισβητούν τι ??? Την Ιατρική…την επιστήμη των επιστημών…!!! Τόση κουλτουριαρικη τύφλα…κι εν τέλει ΗΛΙΘΙΌΤΗΤΑ… Καληνύχτα

  9. Θάνος Πλεύρης, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Χαϊβανέργης – Βουλευτής Ελληνικού Κοινοβουλίου

    ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσωπικότητα γιατρού…

    1. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔΟΥΛΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΟΠΡΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΟΝΟΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

  10. ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟ. ΦΑΣΗ ΘΑ ΧΕΙ.

  11. αν το μοντέλο του σποτ ήταν μια άπλυτη , ασχημομουρα με σιχαμένα ρούχα και το σπικάζ έλεγε: .””””………….πότε θα παντρευτεις με τον χασαν , τον μεχμετ ή η ίδια ποτε θα αποκτησω παιδι με τον αμπντουλ….ή τον αλλο λαθροπίθηκο ….””””΄ όλοι αυτοι οι υποκριτές και φαρισαίοι θα ηταν προθυμότατοι συμμετοχης τι τους ενοχλησε ; η δε κατινα τοτε γιατι πλαστικοποιήθηκε και την ίσιαξαν την μουτσουνα της , όταν όλα ηταν θεόκλειστα ; αυτη το έκανε για το γραφείο της το σιάξιμο ;

  12. Κλασικά, κάποιοι δεν κατάλαβαν τι είδαν γιατί υπέθεσαν πως απευθυνόταν σε όλες τις γυναίκες. Το βίντεο απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν (ή ήθελαν) να κάνουν παιδί και όχι σε όλες! Όσο για την απόγονο ιεχούδων (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82) που μας την έκαναν ΠτΔ με το ζόρι, καλύτερα να μην μιλάει για τίποτα, ας κλειστεί με την γάτα της και τον γκόμενο της στο Προεδρικό Μέγαρο και ας βλέπει ταινίες από το πρωί μέχρι το βράδυ! Δεν χρειαζόμαστε ηλίθιους ΠτΔ που έχουν φέρει την χώρα στα όρια της διάλυσης! Ας πάρει όλα τα μουσλίμια στην ιδιαίτερη πατρίδα της, κάπου εκεί στην Παλαιστίνη….

  13. Φυσικά και είναι αυτοδιάθεση να φτάνεις τα 45 και να σου έρθει τότε η όρεξη να γίνεις μητέρα και να είσαι μια 60άρα με εφηβάκι που θα να του λένε πως πόσο όμορφη γιαγιά έχει, τίγκα στο botox, τα νήματα και το υαλουρονικό. Γυμνασμένη, βαλσαμωμένη αλλά….
    Όμως δυστυχώς η φύση δεν τα έχει χαμένα και μετά τα 37 αρχίζει την απόσυρση. Στα 40 χτυπάνε καμπάνες και στα 45 ακόμα και με εμμηνορυσία τελειώσαν τα καλά αυγά….ίσως και όλα τα αυγά.
    Τι να κάνουμε. Έτσι γίνεται από την εποχή που βγήκαν τα σκουλίκια. Και η φύση έχει δικαίωμα αυτοδιάθεσης και αψηφά την ανθρώπινη μ@λακία…. Είπαμε να τα λένε μεταξύ τους οι φεμιν να παραμυθιάζονται, η φύση δεν αστειεύεται. Αν χαλιέστε γκαστρώστε τους άντρες να πάρουν και το εκατομμύριο.

  14. Οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος. Εμείς να μπολιαστουμε με το ζορι

  15. Η Θρασκία είναι κάθετα αντίθετη. Το επιστημονικό της πόρισμα το έχει παραθέσει στο… Instagram!! Μιλάμε για επίπεδο τώρα…

  16. Σούργελα αν ήταν για λοατκι και λαθραίο υπόκοσμο δεν θα απείχαν αλλά θα το είχαν κάτω από την αιγίδα τους
    Ανώμαλοι απατριδες μισούν τους Έλληνες και κάθε τι ελληνικό
    Τα μόνα μέτρα που πήραν από καιρό και συνεχίζουν είναι σχόλια αν αμορφωσιάς και διάλυση της οικογένειας

  17. Αυτό το πράμα το όνειδος το αντιαισθητικο αυτή η μασωνα η ταλμουδιστρια η εωσφοριστρια η άθεη και αντιχριστη, η ψυχανωμαλη που μας λέει να απαυτοθουν οι γυναίκες μας με τους εισάγωμενος και ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΥΣ εισβολείς και οι συνταγματικοι τοξότες που είναι ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΧΟΛΈΡΑ ΈΝΑ ΈΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ…….. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΜΑΚΆΒΡΙΟ ΠΟΛΎ ΆΣΧΗΜΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΥΣΕΙΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…… ΑΝΆΛΟΓΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΣΑΟΥΣΈΣΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑΦΙ ΕΡΧΕΤΑΙ….. ΜΑΎΡΗ Η ΩΡΑΣ ΣΑΣ ΚΛΕΦΤΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΑΡΙΑ……

Comments are closed.