ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! “Κόψτε το λαιμό σας” από την Κυβέρνηση προς τους πολίτες – Τους παράτησαν μόνους και τρέχουν να σωθούν με ψαροκάικα

Κοινοποίηση:
plota1

Περικυκλωμένα από την πύρινη κόλαση βρίσκονται τα χωριά Αμέλαντες και Σκεπαστή, στη Βόρειο Εύβοια.

Επειδή η μάχη με τις φλόγες χάθηκε σε Αμέλαβτες και Σκεπαστή, ο δήμαρχος ζητά να εκκενωθεί όλη η δημοτική ενότητα Νηλέως.

Παράλληλα,οι κάτοικοι της Αγίας Άννας έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία και όπως ανέφερε στον Alpha ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, στέλνονται εκ νέου πλωτά μέσα για να τους απομακρύνουν από την περιοχή.

Ειδικότερα η επιχείρηση με πλωτά μέσα ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Εύβοια ώστε οι κάτοικοι των χωριών που απειλούνται από τη μεγάλη φωτιά να σωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η φορά των ανέμων άλλαξε με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να κατευθυνθεί σε Σκεπαστή, Κεραμεία και Αγία Άννα – «Οι προσπάθειες απέτυχαν, εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου μας» αναφέρει στο δραματικό μηνύμά του ο δήμαρχος Μαντουδίου στο OPEN, λέγοντας πως συνολικά έχουν εκκενωθεί 25 οικισμοί.

Η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα και έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, πεζοπόρα τμήματα, αλλά και χωματουργικά μηχανήματα προσπαθώντας να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια. Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για εγκλωβισμένους στους Κουρκουλούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response