ΝΑ ΤΑ ΜΑΣ! Μύρισαν χρήμα! Ευλογιά των πιθήκων: Έρχονται διαγνωστικά τεστ αναφέρει ο υποχθόνιος ΠΟΥ

Κοινοποίηση:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση έρευνας και ανάπτυξης για να προσδιορίσει τις προτεραιότητες για την εξεύρεση διαγνωστικών τεστ για την ευλογιά των πιθήκων. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τάρικ Γιασάρεβιτς, σημείωσε ότι άμεσα θα υπάρξουν διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Αναφερόμενος στις έρευνες των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων, σημείωσε ότι «προσπαθούμε να κατανοήσουμε πως προέκυψε. Γνωρίζουμε ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο σε στενή δερματική επαφή. Είναι σημαντικό ότι αυτά τα κρούσματα να εντοπιστούν καθώς επίσης και να παρακολουθούνται οι στενές επαφές των ασθενών και οι χώρες πρέπει να κάνουν επιτήρηση προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης.

Γνωρίζουμε ότι το είδος αυτών των ιών είναι πολύ σταθεροί και από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι δεν είχαμε θανάτους και η πλειονότητα των ασθενών είχαν συμπτώματα όπως εξανθήματα, κοκκινίλες που μετά από λίγο φεύγουν από μόνα τους».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση έρευνας και ανάπτυξης για να προσδιορίσει τις προτεραιότητες για την εξεύρεση διαγνωστικών τεστ, εμβολίων και θεραπείας για την ευλογιά των πιθήκων.

Η ηπατίτιδα στα παιδιά
Ο ίδιος σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτά τα κρούσματα (της ηπατίτιδας στα παιδιά) εμφανίζονται κάθε χρόνο» και πρόσθεσε:

«Όμως φέτος είναι εξαιρετικά υψηλά και εργαζόμαστε από κοινού με επιστήμονες από τις πληττόμενες χώρες και με επιστήμονες από όλον τον κόσμο για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει. Από ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής αυτές τα κρούσματα είναι αρνητικά στις μολύνσεις της κοινής ηπατίτιδας».
«Διαπιστώσαμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις κρουσμάτων εμφανίστηκαν αδενοϊοί στα παιδιά και υπάρχουν και μολύνσεις στα παιδιά από τον SARS Covid 2. Παρατηρούμε λοιπόν ότι αυτού του είδους οι μολύνσεις οδηγούν σε κρούσματα άγνωστης ηπατίτιδας.

Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει ουδεμία ένδειξη ότι αυτά τα κρούσματα συνδέεονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα εμβόλια κατά του COVID 19» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΟΥ.

Ποιοι οι τρόποι προστασίας των παιδιών
Σημαντική είναι η βασική υγιεινή, όπως το πλύσιμο των χεριών. Αν οι γονείς δουν κάποια συμπτώματα όπως ίκτερο, διάρροια, εμετούς και αλλοιωμένα κόπρανα θα πρέπει να ζητήσουν συμβουλή από γιατρό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Εδώ το καλό μπόλι για τους πιθήκους! Πλεύρη, δεν προχωράει και το τέταρτο μπόλι για τον κορονοιό και προβλέπω να σε διώχνει ο κούλης. Όχι τίποτα άλλο, αλλά ζήτησες και συγνώμη από τους εβραίους τη μέρα που ανέλαβες το υπουργείο! Αλλά ο κούλης νοιάζεται πρώτα για τα εμβόλια, πλέον θα θεωρεί ότι απέτυχες αφού οι ηλικιωμένοι αντιστάθηκαν και στο αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ που τους βάλατε!

Comments are closed.