ΝΑΤΟ: “Η ΡΩΣΙΑ ΘΕΛΕΙ 5-8 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ “ΧΤΥΠΗΣΕΙ” ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ” ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ – ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ

Κοινοποίηση:
NATO

Η Ρωσία μπορεί να είναι έτοιμη στρατιωτικά να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ σε πέντε με οκτώ χρόνια, εάν επιλέξει να το κάνει, μόλις ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας, δήλωσε κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος της Γερμανίας.

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή, με βάση τη δική μας ανάλυση, η Ρωσία (θα έχει) ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της σε έναν βαθμό που μια επίθεση στο έδαφος του ΝΑΤΟ θα είναι δυνατή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιστράτηγος Κάρστεν Μπρόιερ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Πολωνία.

«Δεν λέω ότι αυτό θα γίνει , αλλά είναι πιθανό» δήλωσε αργά χθες το βράδυ.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 έχει προκαλέσει τη βαθύτερη κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση από την κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962.

Αλλά η Μόσχα έχει διαψεύσει συστηματικά του ισχυρισμούς της Δύσης ότι μπορεί να σκέφτεται να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ, ως απόλυτες ανοησίες. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία δεν έχει σχέδια εναντίον οποιασδήποτε χώρας του ΝΑΤΟ, αν και είπε ότι μπορεί να καταρρίψει οποιαδήποτε μαχητικά F-16 τα οποία θα δώσει η Δύση στην Ουκρανία.

Από τα 32 μέλη του ΝΑΤΟ, έξι έχουν σύνορα με τη Ρωσία: Νορβηγία, Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία.

Η Ρωσία εμφανίζεται τώρα όλο και πιο πολύ να επικρατεί στην Ουκρανία, όπου η σύγκρουση χαρακτηρίζεται από έναν φθοροποιό πόλεμο χαρακωμάτων, όπως στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έναν πόλεμο υψηλής τεχνολογίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η Μόσχα αυτή τη στιγμή ελέγχει το ένα πέμπτο του εδάφους της Ουκρανίας, περιλαμβανομένης της Χερσονήσου της Κριμαίας την οποία προσάρτησε το 2014.

«Βλέπουμε ότι η Ρωσία παράγει πολύ πολεμικό υλικό και δεν στέλνει όλο αυτό το υλικό στην γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία… έτσι το 2029 πρέπει να είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας Μπρόιερ.

«Αυτό που βλέπουμε είναι μια απειλή σε πέντε με οκτώ χρόνια».

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι οι αριθμητική δύναμη του στρατού είναι περίπου 800.000, ενώ τον Δεκέμβριο ο Πούτιν έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας να αυξήσουν το προσωπικό του κατά 170.000 φθάνοντας το 1.300.000.

Εκτός από το στρατιωτικό προσωπικό, οι στρατιωτικές αμυντικές δαπάνες της Μόσχας υπερέχουν αυτών της Ουκρανίας. Το 2024 διατέθηκαν 109 δισεκατομμύρια δολάρια για τον τομέα αυτό, υπερδιπλάσιες των δαπανών της Ουκρανίας που έφθασαν τα 43,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Κίεβο έχει «επείγουσα ανάγκη» για συστήματα «αντιαεροπορικής άμυνας»

Η Ουκρανία έχει «επείγουσα και σημαντική ανάγκη για πρόσθετα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ιταλικό νησί Κάπρι.

«Είναι ενθαρρυντική η δέσμευση και η αποφασιστικότητα των Συμμάχων του ΝΑΤΟ να υπερασπιστούν την Ουκρανία», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι βλέπει ενθαρρυντικά σημάδια ότι το αμερικανικό Κογκρέσο μπορεί σύντομα να ξεκλειδώσει ένα πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία αξίας 60,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Έχουμε συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τα διαφορετικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που έχουμε στο ΝΑΤΟ και επικεντρώνομαστε στα συστήματα Patriot. Και συνεργαζόμαστε με τους Συμμάχους για να διασφαλίσουμε ότι θα ανακατανέμουνε ορισμένα από τα συστήματά τους στην Ουκρανία», τόνισε σε δημοσιογράφους.

Ωστόσο, σημείωσε «θα έπρεπε να τους είχαμε δώσει περισσότερα νωρίτερα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Χμμμμμ! Τα ερπετα εχουν σκοπο, να την πανε μακρυα την βαλιτσα! Και συνεχιζουν, τις παπαριες!

  2. ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΤΕ ‘ΚΤΟΞΕΣΕΥΤΕ
    ΤΙΣ ΛΑΜΨΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ
    ΣΟΔΟΜΟΓΟΜΟΡΙΚΟ ΝΤΟΥΝΙΑ
    ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ

    ΤΟΥΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΟΥΜΕ
    ΟΛΕΘΡΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

  3. Τι λες ρε άσχετε απογονε των ναζί;Ο Βλαδίμηρος σας έχει ανά πάσα στιγμή μπετοβλακα.

  4. Εάν ήθελε η Ρωσία αφάνιζε τη Δύση εντός ολίγων λεπτώ άλλα δεν είναι σαν αυτούς, μάλλον οι σατανιστές χρειάζονται 5-8 χρονάκια για να μπορέσουν να χτυπήσουν τη Ρωσία γιατί έχουν χάσει τα πάντα στην Ουκρανία, όσους ΝΑΤΟΙκούς στείλανε, όσους πυραύλους, όσα άρματα όλα έγιναν σκόνη, γιατί και ο κόσμος να έρθει ανάποδα μονάχα ένας είναι ο νικητής, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

    1. Φσσσσιιιιτ και ο Πούτιν δικό τους παιδί είναι αφού όλα τα περνάει και αυτός στη χώρα του απλά θέλει να παίζει ρόλο και η Ρωσία στο παιχνίδι της κατάκτησης του πλανήτη Γη ξυπνάτε γομαραιοι μας έχουν αμπαριζα από παντού και μην ξεχνάτε η χειρότεροι πουλανε μούρη εθνικιστή και άλλοι είναι Μεγαλόσταυροι αυτούς να τους φοβάστε περισσότερο και μην ξεχνάτε δεν η Ελλάς Ευρωπαϊκή αλλά η Ευρώπη είναι Ελληνική και δεν ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες αλλά η Γη ανήκει στους Έλληνες

  5. Το αλλο με το Τοτο? Απλα ο Πουτιν δεν θελει να…. βοηθησει τη κωλογρια Σβαμπ και τα πιονακια της ηγετισκους!

  6. Είναι ξεκάθαρο ότι το ΝΑΤΟ σκέφτεται να βοηθήσει πιο δυναμικά την Ουκρανία. Οι ιστοριούλες σε 96 ώρες, σε ένα μήνα, σε δυο μήνες, μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι το 2025 η Ουκρανία θα καταρρεύσει είναι προπαγάνδα Ρώσων και Ρωσόφιλων. Προχθές η Ουκρανία επέφερε πολύ σοβαρό πλήγμα σε πιο μεγάλη βάση της Ρωσίας στην Κριμαία. Κάποιες εφημερίδες μούκο…

  7. Ήδη η Ρωσία ετοιμάζεται να το χτυπήσει μέσω του Ιράν αλλά δεν συμφέρει να το πουνε ..ακούγεται πιο εθνικό ενωτικό ότι οι μουλάδες τα έβαλαν από μόνοι τους με το Ισραήλ και κατά συνέπεια το ΝΑΤΟ

  8. Ψάξτε όλα τα σάιτ .Μόνο το μακελειό έχει το δέος και το κύρος να αναδείξει τις BRICS countries και την Shanghai Cooperation organization.Γιατι ο Γερμανός αξιωματούχος η φοντερ Λαιεν ο Χατζηνικολάου ο Γεραπετριτης ο μακρόν όλοι γιατί δεν μιλούν για το αντίθετο θεσμό του ΝΑΤΟ και της ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ευρασία?? γιατί λένε η Ρωσία θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ και εσκεμμένα αποφεύγουν να μιλήσουν ότι η Shanghai Cooperation organization θα χτυπήσει το NATO ? Μήπως γιατί η οργάνωση περιλαμβάνει Πακιστάν Ινδία και ο Μητσοτάκης παρόλο που είναι το ευρασιατικό ΝΑΤΟ της Ρωσίας μας τους φέρνει στη Ελλάδα ? Πάντως η Ρωσία που ανήκει στη Shanghai Cooperation organization δεν φέρνει εργάτες από το Πακιστάν στη Μόσχα και ας είναι κράτος μέλος της ,SCO !! Παράδοξο Ε? Λοιπόν Το αντίθετο του ΝΑΤΟ στην Ευρασία είναι ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), γνωστός και ως Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU).
    Η SCO είναι μια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συμμαχία που ιδρύθηκε το 2001 από την Κίνα, τη Ρωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Πρωταρχικός στόχος του οργανισμού είναι η προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, καθώς και της οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης.
    Έκτοτε, η SCO επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει την Ινδία και το Πακιστάν ως πλήρη μέλη και το Ιράν ως κράτος παρατηρητή. που φέτος όμως μπήκε επίσημα ! Ο οργανισμός έχει μια συλλογική σύμβαση ασφάλειας, η οποία περιλαμβάνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ανταλλαγή πληροφοριών και συνεργασία για την ασφάλεια των συνόρων.
    Όσον αφορά την οικονομική συνεργασία, η SCO έχει ιδρύσει την Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) και το Silk Road Fund για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής στην περιοχή. Ο οργανισμός έχει επίσης ξεκινήσει την Πρωτοβουλία Belt and Road (BRI), η οποία στοχεύει στην κατασκευή δρόμων, σιδηροδρόμων και λιμανιών για τη σύνδεση της Κίνας με την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
    Συνολικά, η SCO θεωρείται ως αντίβαρο στο ΝΑΤΟ και τη δυτική επιρροή στην Ευρασία, με την Κίνα και τη Ρωσία να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξή της. Η εστίαση του οργανισμού στην περιφερειακή ασφάλεια και την οικονομική συνεργασία τον έχει καταστήσει ολοένα και πιο σημαντικό παράγοντα στο γεωπολιτικό τοπίο της Ευρασίας.

Leave a Response