Μόσχα: Οι καφετέριες δεν δέχονται ανεμβολίαστους!

Κοινοποίηση:
depositphotos_7840169-stock-photo-red-square-moscow-at-sunset-600x375

Πλέον, όσοι επισκέπτονται καφέ, μπαρ ή εστιατόρια στη Μόσχα θα πρέπει να δείχνουν τους κωδικούς ταυτοποίησης QR-code μετά τους νέους περιορισμούς, που επέβαλε ο Δήμαρχος και η διοίκηση της Μόσχας. Σύμφωνα με αυτούς οι πελάτες θα πρέπει να παρουσιάζουν βεβαίωση εμβολιασμού, ανοσίας ή αρνητικού μοριακού τέστ.

Συγκεκριμένα, οι νέοι περιορισμοί τέθηκαν μετά την έξαρση των κρουσμάτων και των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού που καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα.

«Η κατάσταση στη Μόσχα με την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοιού εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά δύσκολη», δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, επισημαίνοντας ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε ρεκόρ εισαγωγών σε νοσοκομεία και ρεκόρ θανάτων λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους περιορισμούς, οι πελάτες υποχρεούνται να δείχνουν στα καταστήματα εστίασης τον κωδικό ταυτοποίησης που θα έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο, ο οποίος θα επιβεβαιώνει ότι έχουν εμβολιασθεί, ότι έχουν νοσήσει και έχουν αποκτήσει ανοσία ή ότι έχουν αρνητικό τεστ κατά του κορονοιού. Τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν να σερβίρουν τους πελάτες, χωρίς κωδικό ταυτοποίησης, εάν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους και υπαίθριες βεράντες, αλλά έως τις 12 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος της Μόσχας είπε ότι εξαιτίας των περιοριστικών αυτών μέτρων που αφορούν στους χώρους εστίασης, οι εγγραφές για εμβολιασμό έφθασαν έως και στις 86.000 τις εργάσιμες μέρες, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιασθούν, καθώς όπως είπε «έχουμε να κάνουμε με ένα νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοιού που μεταδίδεται πιο εύκολα και είναι πολύ θανατηφόρο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. 86 χιλιάδες εγγραφές σε μια μέρα σε μια πόλη που από μόνη της έχει μιάμιση φορά τον πληθυσμό της Ελλάδας. Αρα σαν να λέμε εδώ, 64500 εγγραφές σε μια μέρα. Ούτε το δικό τους μπόλι δεν κάνουν οι Ρώσοι. Βασικά όλοι τους, είναι πιο ξύπνιοι από μας, τους λακαμάδες.

Leave a Response