Μυστήριο στα Χανιά! Ερευνούν οίκο ευγηρίας για θανάτους τροφίμων – Προχώρησαν σε εκταφή νεκρής

Κοινοποίηση:
ektafi

Στην εκταφή σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει σε ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές στα Χανιά, στο πλαίσιο έρευνας που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα Χανίων και η οποία αναμένεται να ρίξει φως στο αν ο θάνατος της συγκεκριμένης γυναίκας, ενδεχομένως όμως και άλλων τρόφιμων του  ιδρύματος, προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στις αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Με λίγα λόγια, οι αρχές ερευνούν αν κάποιοι από τους ηλικιωμένους που έχουν πεθάνει στο  ίδρυμα αυτό, υπήρξαν θύματα εγκληματικών ενεργειών, όπως αναφέρει το zarpanews.gr.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης μπορεί να κριθεί από το γεγονός ότι έφτασε σε εκταφή σορού, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά και χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι. Η έρευνα επικεντρώνεται στους θανάτους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο έτος στον οίκο ευγηρίας. Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι ευκαταφρόνητος, καθώς συνολικά 68 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέσα σε ένα έτος στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Μάλιστα, με εισαγγελική εντολή, από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης έχουν ήδη αναζητηθεί οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου αυτών των 68 νεκρών. Αποκλειστικές πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν ότι σχεδόν όλες καταγράφουν ως αιτία θανάτου καρδιακή ανακοπή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία και σκοπός της είναι να δείξει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή. Ερευνάται αν έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα.

Είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για κατηγορίες, καθώς η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και η εκταφή που έγινε την Πέμπτη, αποτελεί ένα μονάχα – αλλά πολύ σημαντικό – μέρος της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αν και στην Ελλάδα δεν έχει ξανασυμβεί συστηματικά, δεν είναι η πρώτη φορά που δολοφονούν γέρους σε γηροκομεία. Στο εξωτερικό είναι αρκετά τα περιστατικά από νοσοκόμες μέχρι γιατρούς που ξεπαστρευαν τους ηλικιωμένους με φονικές ενδοφλεβιες ενέσεις. Βέβαια θα μου πείτε, ότι έχει ξεκινήσει μια ύπουλη και δόλια τακτική ξεπαστρεματος ως προς τους ηλικιωμένους στα ελληνικά νοσοκομεία λόγω Κοροιδοιού, αλλά αυτό χρειάζεται αποδείξεις που δεν θα δοθούν ποτέ.

  2. “Η έρευνα επικεντρώνεται στους θανάτους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο έτος στον οίκο ευγηρίας.”. Αν τους είχαν εμβολιάσει πρώτοι σαν γηροκομείο, λογικό θα ήταν να διερευνηθεί και αυτό το σενάριο. Φυσικά δεν γνωρίζω πότε ξεκίνησαν επισήμως οι εμβολιασμοί για να πω με ακρίβεια πως πιθανότατα να είναι αυτή η περίπτωση…όμως είναι ένα εφικτό σενάριο.

  3. Πολλα μυστηρια γεγονοτα τωρα τελευταια στην πολη μου. Γκαντεμη μας εφαγες και μας τους Χανιωτες

Leave a Response