Μπορεί η σεξουαλική επαφή στο πρώτο ραντεβού να «καταστρέψει» τις πιθανότητες μίας μακροχρόνιας σχέσης;

Κοινοποίηση:
date-ideas-san-diego-north-county

Η σεξουαλική επαφή από το πρώτο ραντεβού μπορεί να ακούγεται για πολλούς αρκετά δελεαστική, ωστόσο στην πραγματικότητα  μπορεί να «καταστρέψει» τις πιθανότητες μίας μακροχρόνιας σχέσης.

Υπάρχει μάλιστα και ξεχωριστός όρος για το φαινόμενο, που ονομάζεται «πρόωρη οικειότητα» (PMI), και αναφέρεται στην πράξη της υπερβολικής ερωτοτροπίας στα πρώτα στάδια της σχέσης, με έναν ειδικό να προειδοποιεί ότι είναι δυνητικά επικίνδυνο, σύμφωνα και με τη NY Post.

Το PMI περιλαμβάνει τόσο τη σεξουαλική όσο και τη συναισθηματική οικειότητα, σύμφωνα με την οποία ένα άτομο αρχίζει να μοιράζεται βαθιά προσωπικές πληροφορίες με έναn νέο υποψήφιο σύντροφο κατά τη διάρκεια των πρώτων ραντεβού.

Οι ιδανικές «αποστάσεις»

Σε αυτές τις συμπεριφορές, η ειδικός στις σχέσεις Jessica Alderson περιλαμβάνει «το να κρατιέσαι από νωρίς χέρι-χέρι, το να μοιράζεσαι εξαιρετικά προσωπικές πληροφορίες ή να συζητάς για μελλοντικά σχέδια πριν προλάβει να αναπτυχθεί η σχέση».

«Όταν κάποιος μοιράζεται βαθιά προσωπικές πληροφορίες, μπορεί να προσβλέπει στην άμεση επιβεβαίωση από το ραντεβού του. Αυτό προέρχεται από μια λανθάνουσα ανασφάλεια και ανάγκη για εξωτερική επικύρωση», παρατηρεί η ειδικός.

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται την απόρριψη και νομίζουν ότι αν «ανοιχτούν» γρήγορα μπορούν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό δεσμό. Μπορεί να πιστεύουν ότι με το να είναι ευάλωτοι και να μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες στα πρώτα στάδια του ραντεβού, το ραντεβού τους θα τους δει πιο επιθυμητούς ή αξιόπιστους, όπως ανέφερε η Alderson.

Ωστόσο, η γκουρού των σχέσεων λέει ότι η PMI μπορεί γρήγορα να απομακρύνει έναν σύντροφο που θα μπορούσε να είναι τέλειος για εσάς.

Πιστεύει ότι η πρόωρη σωματική και συναισθηματική οικειότητα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της ίντριγκας, ενώ «η σταδιακή αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων μπορεί να συμβάλει στην προσμονή και την απόλαυση να ανακαλύψουμε περισσότερα ο ένας για τον άλλο».

Επιπλέον, η PMI μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση πίεσης και άγχος, τόσο κατά τη διάρκεια του σεξ όσο και της γνωριμίας.

«Η υπερβολική “αποκάλυψη” από νωρίς μπορεί να αφήσει ελάχιστο χώρο για ανάπτυξη και ανακάλυψη στο ζευγάρι. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη ενός ισχυρού, διαρκούς δεσμού», κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: