Μούντζωσες; Πλήρωσε! Μαζέψτε τα χέρια όταν οδηγείτε!

Κοινοποίηση:
mountza

Η συμπεριφορά των οδηγών πολλές φορές ξεφεύγει από τα όρια. Μία από τις συμπεριφορές που βλέπουμε συχνά στους δρόμους είναι η αντίδραση οδηγών σε πεζούς αλλά και άλλους οδηγούς που απλώνουν τα πέντε δάχτυλα και… μουντζώνουν αυτούς που θεωρούν πως έχουν άδικο.

Η γνώστη σε όλους μας μούντζα μπορεί να θεωρείται κάτι συνηθισμένο αλλά εκνευρίζει όσους γίνονται δέκτες. Για όσους δεν το γνωρίζουν η συμπεριφορά αυτή, τιμωρείται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα το διοικητικό πρόστιμο μεταφράζεται σε 100 ευρώ όμως υπάρχει και αφαίρεση διπλώματος και άδεια κυκλοφορίας για 10 ημέρες.

Το πρόστιμο και η επιβολή κυρώσεων δεν αφορά μόνο στη μούντζα αλλά και άλλες απρεπείς χειρονομίες.

Με λίγα λόγια πριν αποφασίσετε να κάνετε την οποιαδήποτε άσεμνη… κίνηση καλό είναι να το σκεφτείτε, τόσο γι’ αυτόν που θέλετε να «τιμωρήσετε» όσο και για εσάς τους ίδιους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Κάποιοι οδηγοί έχουν ξεφύγει. Παρενοχλούν μέχρι και πεζούς με τους οποίους έχουν προηγούμενα. Με αποτέλεσμα να αποσπούν την προσοχή τους, με κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου. Αυτά κάποια φορά πρέπει να σταματήσουν.

  2. Α εδώ παρεκτρέπεστε κύριοι διοτι κατι τέτοιο δεν υφισταται στο εξωτερικο και μιας και κανετε κατα γραμμα οτι σας λενε αυτο δεν ισχύει αρα προτρέχετε.
    Άλλωστε ενας ξένος σε εστιατοριο αν πει με το χερι στο σερβιτορο του 5 μπύρες δεν παρεξηγιεστε η κανω λαθος;

  3. Ας μαζέψουν όλους τους ασυνείδητους που οδηγούν σαν τρελοί χωρίς κράνος ή χωρίς ζώνη ασφαλείας ενώ μιλούν στο κινητό και ας αφήσουν τις μούντζες…..

  4. Το μητσοτακη γ…μιεσαι ………απαγορευεται εχει προστημο????????

  5. Θέλουν να μας σβήσουν όλες τις παραδόσεις καί τα έθιμα τα κοπρόσκυλα της νέας τάξης.Η μούντζα είναι η εθνική μας χειρονομία.Πρέπει να την προστατεύσουμε,να την διαφύλαξουμε καί να την μάθουμε στα νέα παιδιά.

  6. πανω στα νευρα μου εχω μουτζωσει πολλους οδηγους στο εξωτερικο και αυτοι με χαιρετανε..δεν εφαγα προστιμο εκει αρα ουτε κι εδω πρεπει…αντε να αποδειξει ο μουτζωμενος οτι πραγματι τον μουτζωσαν…αλλωστε οταν μουτζωνεις καποιο σου ανταποδιδει…δηλαδη τρεχα γυρευε…εδω η Ελλαδα καιγεται κι αυτοι ασχολουντε με την πατρωπαραδοτη μουτζα..

  7. Και πως θα αποδεικνύεται αυτό; Εγώ στη γειτονιά μου έχω χρόνια πολεοδομικές διαφορές με έναν μπάτσο γείτονα, θα λέει αυτός π.χ. ότι τον μουντζωσα και θα δίνω 100άρικο;

Leave a Response