Μοναδικό φαινόμενο: Άφθαρτο το σώμα του Αγίου Αλεξάνδρου [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
EIKONA

Το νεκρό σώμα του μεγάλου Ασκητή δεν έχει χάσει το φυσικό του χρώμα ούτε την ελαστικότητα του και διατηρεί ακόμη και τους μυς, το λίπος και τον υποδόριο ιστό. Τα πέλματα διατηρούν σταγόνες από ευώδες μύρο το όποιο συχνά είναι τόσο πολύ, που σε κάποια σημεία παρασύρει την επιδερμίδα.

Η Εκκλησία τιμά στις 30 Αυγούστου τη μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου Σβιρ και το άφθαρτο σώμα του συγκλονίζει τους πιστούς 483 χρόνια από την οσιακή Κοίμηση Του. Η μακρινή καταγωγή του Αγίου ήταν Φινλανδική, αλλά γεννήθηκε ως καρπός προσευχής των ευλαβών και πολυτέκνων γονέων του στο χωριό Μαντέρα της Βορειοδυτικής Ρωσίας και βαπτίσθηκε με το όνομα Αμώς, επειδή γεννήθηκε στη Μνήμη του Αγίου Προφήτη (15 Ιουνίου).

Από μικρός ήταν εγκρατής, απλός και φιλόπτωχος, τρεφόμενος μόνο με ψωμί και προσευχόμενος με αγρυπνίες. Κοντά στον ποταμό Σβίρ άκουσε μία φωνή: «Πήγαινε στη Μονή Βαλαάμ να αγωνισθής και αργότερα θα επιστρέψεις εδώ και θα κτίσεις Μοναστήρι και πολλοί θα σωθούν από σένα».

Το Ιερό Λείψανο του ταπεινού Αγίου Αλεξάνδρου έμεινε άφθαρτο, μυροβλύζον και πηγή θαυμάτων, μέχρις ότου επικράτησε ο άθεος Κομμουνισμός στη Ρωσία. Τότε το «απήγαγαν» και το έκλεισαν στο «επιστημονικό εργαστήριο» της Ακαδημίας Πολέμου Πετρουπόλεως, για πειραματισμούς και στη συνέχεια το πέταξαν σε μια αποθήκη.

Αλλ’ «ου φέρει το μυστήριον έρευναναν πίστει μόνη τούτο δοξάζεται»! Ήδη το ι. λείψανο έχει επιστραφεί στην ι. Μονή του Αγίου από το 1998, όπου και πάλι μυροβλύζει και θαυματουργεί, «θαυμαστός ο θεός εν τοις Αγίοις Αντού» (Ψαλμ. 67, 36), «πάντοτε, νυν και αεί καί εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν».

Πιστεύεται, ότι ο Θεός διατήρησε το Λείψανο σε τόσο θαυμαστή κατάσταση αφθαρσίας, διότι ο Άγιος Αλέξανδρος είναι ο μόνος Άγιος μετά τον Πατριάρχη Αβραάμ, ο όποιος αξιώθηκε επισκέψεως της Αγίας Τριάδος με μορφή τριών Αγγέλων.

Κατά την διάρκεια αυτής της επισκέψεως, ή Αγία Τριάς μέχρι που άγγιξε τον Άγιο, και αυτό το άγγιγμα προφανώς ήταν που έκανε το σώμα του απρόσβλητο στην φθορά. Θαυμαστός ο Τριαδικός Θεός, ο ενδοξαζόμενος εν τοις Άγίοις Αυτού!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Οσο κ να λυσσάνε οι ανόητοι ειναι αδύνατο να καταργησουν το νομο της αφθαρσίας της ύλης. Ειναι Νόμος παει κ τελείωσε.
    Όποιος τόλμησε να διατυπώσει κ να αποδείξει το νόμο αυτό τον σκότωσαν. Οι άγιοι “μιλάνε” απο μόνοι τους περι της αφθαρσίας της ύλης κ οποιον δεν τον βολεύει ας γαυγίζει..

  2. To ”’doylema”’ an kai sxedon akatergasto synexizetai λες και ειμαστε Σουδανοπακιστανοαφγανοι ρε πουστη μου.

  3. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΎΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΣΎΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΣ ΠΆΨΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΎΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΌ ΞΈΡΕΤΕ….. ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΎΝ ΜΕ ΚΆΤΙ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΑ ΤΟΥΣ..

  4. ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ….ΟΛΟΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Π.ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.

Comments are closed.